Unitef Kupa 2009 - Beszámoló, eredmény

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Unitef Kupa 2009 - Beszámoló, eredmény

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Unitef Kupa 2009 - Beszámoló, eredmény


2009/10/05

Forrás: vitorlazas.hu

Most hétvégén került megrendezésre a 2009. évi Unitef kupa Balatonföldváron.

Unitef Kupa 2009

2009. szeptember 3-4., Balatonföldvár

Unitef Kupa 2009 - Beszámoló, eredmény

Unitef Kupa 2009 - Első nap

2009. szeptember 3.

Szombaton reggel 10.00-kor kezdtük a napot az Asso-k rajtjával, utánuk következtek a 8mOD-ok, majd a Ys I-III. osztály résztvevői.

Eleinte keleties 1-2 Bft erősségű szél fújt, ami fokozatosan állt le. Elég nagy lengések és csíkok voltak benne, nehezen lehetett eldönteni, hogy melyik oldal a pozitív.

Elég nagy háromszög pályát tűztek ki, ami azt eredményezte, hogy nagyon szét tudott széledni a társaság, így nagy távolságok alakultak ki a hajók közt és sokszor teljesen más szél fújt a mezőny egyik, majd másik részének.
A YS II. és III. oszályoknak volt betét bójájuk, ők kisebb kört mentek.

Az első futam rendben lezajlott, bár kicsit hosszúra, kb 3 órásra sikerült. A második futamot is ellőtték, de ebben már csak az Asso-k és a 8mOD-ok futottak be, a többieknek érvénytelenítették a futamot, mivel teljesen megállt és össze-vissza csíkokban fújt csak a szél.

Délután a parton volt eszem-iszom, sült malac, fröccs, majd a Cool Miners zenekar húzta a talpalávalót.

Unitef Kupa 2009 - Második nap

2009. október 4.

A második nap szintén időben el tudtuk kezdeni a napot, friss nyugatias, viszonylag kifújt szél fújt, közepes hullámokkal. Ez a szél megmaradt egész nap és így kiváló verseny időnk volt, igazi jó napsütéses, meleg őszi vasárnapot sikerült kifognunk.
A jó időre való tekintettel az előző nap elmaradt futamot sikerült bepótolni, így két futamunk volt vasárnap.
A futamok után barátságos hangulatú díjkiosztó volt a Spartacus klubházánál, ami kicsit szerényebb volt, mint eddig a válságra való tekintettel, de még így is jó volt látni, hogy milyen sokan eljöttek a szezon végén. Remélem jövőre is legalább ilyen jó versenyünk lesz!

Unitef Kupa 2009 - Eredmény:

https://www.vitorlazas.hu/unitef-2009-eredmeny.html

 

Tóth Mátyás
www.vitorlazas.hu

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hajózási Szabályzat ("HSz")

Hajózási Szabályzat ("HSz") - a Vízi Kresz, 39/2003 (VI.13.) GKM rendelet  

Takk

A takkot csapásnak is hívjuk. Egy csapás lehet jobb, bal, pozitív illetve negatív. Ha...

Kieler

A kielerek a tőkesúlyos hajók. Nem uszonyt(svert) használnak, hanem tőkesúlyt.

MTB kerékpár

MTB kerékpár

Génua

A génua az árboc vonalától hátrébb nyúló, nagyméretű orrvitorla.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.