notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ushuaia - ahol egész évben rossz idő van, az emberek mégis boldogok

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Itt egész évben rossz idő van, az emberek mégis boldogok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Itt egész évben rossz idő van, az emberek mégis boldogok


2014/11/21
Petra

Ushuaia Argentínához tartozik és lényegében ez a világ legdélebben fekvő városa, ahol egész évben zord az időjárás, de az emberek mégis boldogok. Ushuaia egy nagyon hangulatos kis városka annak ellenére, hogy egész évben tél van. Aki szereti a telet, annak ez a hely maga a paradicsom.

Ushuaia - A világ legdélebben fekvő városa
A város a Földnek egy olyan pontján helyezkedik el, amiről eddig nem sokat hallhattunk, pedig egy nagyon különleges hely. A városka a világ legdélibb városa jellemzővel büszkélkedhet. A déli viszont nem azt jelenti, hogy az Egyenlítőhöz van közel, hanem a Déli-sarkhoz, ami azt jelenti, hogy a városban egész évben meg lehet fagyni és szinte soha sincs jó idő. Ma a városkában 50 ezer ember él, viszont a második világháború végéig Argentína egy durva börtönt működtettek itt, ahol nemcsak hogy embertelen körülmények uralkodtak, de még megszökni se volt könnyű a zord időjárás és a hatalmas távolságok miatt, ugyanis Buanos Aireshez 300 kilométert kellett volna megtenni, ami még autóval is sok, nemhogy gyalog. A börtönt végül megszüntették és azóta múzeumként működik. Az emberek viszont a nem túl bizalomgerjesztő múlt és a hideg ellenére mégis boldogan élnek itt.

Ushuaia - A világ legdélebben fekvő városa

A városka a Martial-hegység lábánál fekszik a Beagle csatornánál. A városban kifejezetten sarkvidéki  éghajlat van, ami azt jelenti, hogy az év nagy részében felhők borítják az eget, a nap szinte soha nem süt ki és az év egyharmada csapadékos. A városban nyáron a hőmérséklet el sem éri a 20 fokot, télen pedig az átlaghőmérséklet mínusz 6 fok. A meleg hónapok igen szelesek, a hideg időszak pedig tele van hóviharokkal. A városnak egyébként rendkívül kedves arculata van, tele van színes házakkal és igen hangulatos és nyugodt a zord időjárás ellenére is.

Ushuaia - A világ legdélebben fekvő városa

A város egy kicsit olyan, mintha egy teljesen más világba érkeztünk volna, mert itt aztán hiába várnánk, hogy kisüssön a nap. Ez is azok közé a helyek közé tartozik, ami olyan, mintha egész évben tél lenne és ez nem is áll olyan messze a valóságtól. Bár a télnek is meg van a maga szépsége, mert forralt borozni a karácsonyi vásárokon azért nem olyan rossz, viszont sokan vannak, akik nem szeretik a hideget és csak át akarják vészelni. Hát nem mindenkinek való ez a kis városka, viszont aki szereti a tél hangulatát, annak ez lehet a paradicsom.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Dűznihatás

A dűznihatás jelentése réshatás, a levegő felgyorsulása a nagyvitorla és az orrvitorla között.

krejcolás

Célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább egy fordulást tartalmaz, szél...

Őszi wellness

Az őszi wellness egyre népszerűbb kis hazánkban is, hiszen számos előnye van. Ha az őszi...

Farkasfog

A farkasfog a kötél gyors rögzítésére szolgáló szerelvény. Az ívesen fogazott...

Trapéz

Sok jolle és tőkesúlyos hajón hazsnálnak trapézt. Trapézolás közben a mancsaft, vagy pl...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!