Ushuaia - ahol egész évben rossz idő van, az emberek mégis boldogok

hirdetes

Itt egész évben rossz idő van, az emberek mégis boldogok

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ushuaia Argentínához tartozik és lényegében ez a világ legdélebben fekvő városa, ahol egész évben zord az időjárás, de az emberek mégis boldogok. Ushuaia egy nagyon hangulatos kis városka annak ellenére, hogy egész évben tél van. Aki szereti a telet, annak ez a hely maga a paradicsom.

Ushuaia - A világ legdélebben fekvő városa

A város a Földnek egy olyan pontján helyezkedik el, amiről eddig nem sokat hallhattunk, pedig egy nagyon különleges hely. A városka a világ legdélibb városa jellemzővel büszkélkedhet. A déli viszont nem azt jelenti, hogy az Egyenlítőhöz van közel, hanem a Déli-sarkhoz, ami azt jelenti, hogy a városban egész évben meg lehet fagyni és szinte soha sincs jó idő. Ma a városkában 50 ezer ember él, viszont a második világháború végéig Argentína egy durva börtönt működtettek itt, ahol nemcsak hogy embertelen körülmények uralkodtak, de még megszökni se volt könnyű a zord időjárás és a hatalmas távolságok miatt, ugyanis Buanos Aireshez 300 kilométert kellett volna megtenni, ami még autóval is sok, nemhogy gyalog. A börtönt végül megszüntették és azóta múzeumként működik. Az emberek viszont a nem túl bizalomgerjesztő múlt és a hideg ellenére mégis boldogan élnek itt.

Ushuaia - A világ legdélebben fekvő városa

A városka a Martial-hegység lábánál fekszik a Beagle csatornánál. A városban kifejezetten sarkvidéki  éghajlat van, ami azt jelenti, hogy az év nagy részében felhők borítják az eget, a nap szinte soha nem süt ki és az év egyharmada csapadékos. A városban nyáron a hőmérséklet el sem éri a 20 fokot, télen pedig az átlaghőmérséklet mínusz 6 fok. A meleg hónapok igen szelesek, a hideg időszak pedig tele van hóviharokkal. A városnak egyébként rendkívül kedves arculata van, tele van színes házakkal és igen hangulatos és nyugodt a zord időjárás ellenére is.

Ushuaia - A világ legdélebben fekvő városa

A város egy kicsit olyan, mintha egy teljesen más világba érkeztünk volna, mert itt aztán hiába várnánk, hogy kisüssön a nap. Ez is azok közé a helyek közé tartozik, ami olyan, mintha egész évben tél lenne és ez nem is áll olyan messze a valóságtól. Bár a télnek is meg van a maga szépsége, mert forralt borozni a karácsonyi vásárokon azért nem olyan rossz, viszont sokan vannak, akik nem szeretik a hideget és csak át akarják vészelni. Hát nem mindenkinek való ez a kis városka, viszont aki szereti a tél hangulatát, annak ez lehet a paradicsom.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás
hirdetes