notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ushuaia - ahol egész évben rossz idő van, az emberek mégis boldogok

hirdetes

Itt egész évben rossz idő van, az emberek mégis boldogok

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ushuaia Argentínához tartozik és lényegében ez a világ legdélebben fekvő városa, ahol egész évben zord az időjárás, de az emberek mégis boldogok. Ushuaia egy nagyon hangulatos kis városka annak ellenére, hogy egész évben tél van. Aki szereti a telet, annak ez a hely maga a paradicsom.

Ushuaia - A világ legdélebben fekvő városa

A város a Földnek egy olyan pontján helyezkedik el, amiről eddig nem sokat hallhattunk, pedig egy nagyon különleges hely. A városka a világ legdélibb városa jellemzővel büszkélkedhet. A déli viszont nem azt jelenti, hogy az Egyenlítőhöz van közel, hanem a Déli-sarkhoz, ami azt jelenti, hogy a városban egész évben meg lehet fagyni és szinte soha sincs jó idő. Ma a városkában 50 ezer ember él, viszont a második világháború végéig Argentína egy durva börtönt működtettek itt, ahol nemcsak hogy embertelen körülmények uralkodtak, de még megszökni se volt könnyű a zord időjárás és a hatalmas távolságok miatt, ugyanis Buanos Aireshez 300 kilométert kellett volna megtenni, ami még autóval is sok, nemhogy gyalog. A börtönt végül megszüntették és azóta múzeumként működik. Az emberek viszont a nem túl bizalomgerjesztő múlt és a hideg ellenére mégis boldogan élnek itt.

Ushuaia - A világ legdélebben fekvő városa

A városka a Martial-hegység lábánál fekszik a Beagle csatornánál. A városban kifejezetten sarkvidéki  éghajlat van, ami azt jelenti, hogy az év nagy részében felhők borítják az eget, a nap szinte soha nem süt ki és az év egyharmada csapadékos. A városban nyáron a hőmérséklet el sem éri a 20 fokot, télen pedig az átlaghőmérséklet mínusz 6 fok. A meleg hónapok igen szelesek, a hideg időszak pedig tele van hóviharokkal. A városnak egyébként rendkívül kedves arculata van, tele van színes házakkal és igen hangulatos és nyugodt a zord időjárás ellenére is.

Ushuaia - A világ legdélebben fekvő városa

A város egy kicsit olyan, mintha egy teljesen más világba érkeztünk volna, mert itt aztán hiába várnánk, hogy kisüssön a nap. Ez is azok közé a helyek közé tartozik, ami olyan, mintha egész évben tél lenne és ez nem is áll olyan messze a valóságtól. Bár a télnek is meg van a maga szépsége, mert forralt borozni a karácsonyi vásárokon azért nem olyan rossz, viszont sokan vannak, akik nem szeretik a hideget és csak át akarják vészelni. Hát nem mindenkinek való ez a kis városka, viszont aki szereti a tél hangulatát, annak ez lehet a paradicsom.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Niederholer

Niederholer - a spinnaker bumot lefeszítõ kötél Tovább

Kajüt

A kajüt másik nevén a hajófülke, lakótér, itt alszik a legénység, alkalmas még... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 200

Átlagos értékelés: 5.0

utazás