notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tengereket keresztező utak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 5 út, ami átszeli a tengert

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 út, ami átszeli a tengert


2014/09/16
Petra

Forrás: Érdekesvilág

Elképesztő élmény lehet bejárni egy keskeny, tengeret átszelő utat, akár kocsival, akár vonattal, akár gyalogosan vágunk neki.

Út
Az első ilyen gyönyörű átkelőhely a Hindenburgdamm, vagyis a Hindenburg-gát, ami összesen 11,3 kilométer hosszú és a Sylt-szigetet köti össze Németországgal. Az utat mindkét oldalról tenger határolja és csakis vonattal lehet rajta közlekedni, se autóval, se gyalogosan nem lehet átkelni rajta és ez mindig is így volt. Így csak a vonat ablakaiból csodálhatjuk meg a tengert. Az utat 1927-ben adták át a vasútnak, a gátat pedig nem sok idővel előtte építették meg mesterségesen. Előtte csak hajóval lehetett eljutni Sylt-szgetre.

Út

A második ilyen érdekes átkelőhely Ausztráliában található, a neve Funafuti Causeway. Ezen az úton autóval és gyalogosan is lehet közlekedni, de inkább autóval ajánlott, mert ez egy betonút és szinte alig van hely, ha félre szeretnénk állni az autók elől. Az út a Tuvalu szigetek északi és déli részét köti össze. A Funafuti Causeway nem kevésbé szép látvány, mint a Hindenburg-gát. Nagyon érdekes látvány, ahogy ez a pálmafákkal szegélyezett betonút keresztül halad a tengeren.

Út

A Rough Island Causeway egy hosszú és vékony, kövekkel kirakott gyalogosút, ami összeköti a Rough-szigeteket és egy Kippford falut. Ez a keskeny, kanyargó út azért érdekes, mert ki van téve az árapály jelenségnek. Ez azt jelenti, hogy időszakosan ellepi a víz, viszont az utat szegélyező sziklák akkor is kilátszanak. Aki nem finnyás, az könnyen megteheti ezt az utat akkor is, ha víz borítja. Gyönyörű látvány, ahogy ez a keskeny út keresztezi a tengert.

Út

A Colchester Causeway egy különleges, keskeny gyalogosút, ami a Champlain tavon halad át majdnem 20 kilométer hosszan. Az út két várost köt össze, Swantont és Alburght. Az utat szinte csak gyalogosok és biciklisek használják, mert nem elég széles, ezért egy autó elég nehezen férne el rajta. De ha valaki egy kis kikapcsolódó sétára vágyik, annak ez a röpke 20 kilométeres út tökéletes ahhoz, hogy kitisztítsa a fejét és gyönyörködjön a víz látványában.

Út

Az Amador Causeway Panamában található és mintegy hat kilométer hosszan halad végig a Panama-csatornán. Az út egy festői szépségű tájon helyezkedik el és csodálatos látványt nyújt. Viszont ez sajnos nem a gyalogosok kiváltsága, mert ez egy autópálya.tenger,óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Ballon

A ballon a nagyméretű orrvitorlák gyűjtõneve, például spinakker.

Káptalanfüred Káptalan Vizisport Egyesület

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Káptalan Vizisport...

Kenese - Balatonfői Yacht Club (BFYC)

A  Kenesei Balatonfői Yacht Club Vitorláskikötő bemutatása: A Balaton keleti...

Avatar

Avatar vitorlás hajó bemutatása Az Avatar egy 2007-es évjáratú, Nautic 12 Racer...

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas)
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.