notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tengereket keresztező utak

hirdetes

5 út, ami átszeli a tengert

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Elképesztő élmény lehet bejárni egy keskeny, tengeret átszelő utat, akár kocsival, akár vonattal, akár gyalogosan vágunk neki.

Út

Az első ilyen gyönyörű átkelőhely a Hindenburgdamm, vagyis a Hindenburg-gát, ami összesen 11,3 kilométer hosszú és a Sylt-szigetet köti össze Németországgal. Az utat mindkét oldalról tenger határolja és csakis vonattal lehet rajta közlekedni, se autóval, se gyalogosan nem lehet átkelni rajta és ez mindig is így volt. Így csak a vonat ablakaiból csodálhatjuk meg a tengert. Az utat 1927-ben adták át a vasútnak, a gátat pedig nem sok idővel előtte építették meg mesterségesen. Előtte csak hajóval lehetett eljutni Sylt-szgetre.

Út

A második ilyen érdekes átkelőhely Ausztráliában található, a neve Funafuti Causeway. Ezen az úton autóval és gyalogosan is lehet közlekedni, de inkább autóval ajánlott, mert ez egy betonút és szinte alig van hely, ha félre szeretnénk állni az autók elől. Az út a Tuvalu szigetek északi és déli részét köti össze. A Funafuti Causeway nem kevésbé szép látvány, mint a Hindenburg-gát. Nagyon érdekes látvány, ahogy ez a pálmafákkal szegélyezett betonút keresztül halad a tengeren.

Út

A Rough Island Causeway egy hosszú és vékony, kövekkel kirakott gyalogosút, ami összeköti a Rough-szigeteket és egy Kippford falut. Ez a keskeny, kanyargó út azért érdekes, mert ki van téve az árapály jelenségnek. Ez azt jelenti, hogy időszakosan ellepi a víz, viszont az utat szegélyező sziklák akkor is kilátszanak. Aki nem finnyás, az könnyen megteheti ezt az utat akkor is, ha víz borítja. Gyönyörű látvány, ahogy ez a keskeny út keresztezi a tengert.

Út

A Colchester Causeway egy különleges, keskeny gyalogosút, ami a Champlain tavon halad át majdnem 20 kilométer hosszan. Az út két várost köt össze, Swantont és Alburght. Az utat szinte csak gyalogosok és biciklisek használják, mert nem elég széles, ezért egy autó elég nehezen férne el rajta. De ha valaki egy kis kikapcsolódó sétára vágyik, annak ez a röpke 20 kilométeres út tökéletes ahhoz, hogy kitisztítsa a fejét és gyönyörködjön a víz látványában.

Út

Az Amador Causeway Panamában található és mintegy hat kilométer hosszan halad végig a Panama-csatornán. Az út egy festői szépségű tájon helyezkedik el és csodálatos látványt nyújt. Viszont ez sajnos nem a gyalogosok kiváltsága, mert ez egy autópálya.

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Vendée Globe

Vendée Globe vitorlás verseny - Elméletben egyszerű Elméletben a Vendée Globe egy... Tovább

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 207

Átlagos értékelés: 4.8

tenger,óceán