notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tengereket keresztező utak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 5 út, ami átszeli a tengert

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 út, ami átszeli a tengert


2014/09/16
Petra

Forrás: Érdekesvilág

Elképesztő élmény lehet bejárni egy keskeny, tengeret átszelő utat, akár kocsival, akár vonattal, akár gyalogosan vágunk neki.

Út
Az első ilyen gyönyörű átkelőhely a Hindenburgdamm, vagyis a Hindenburg-gát, ami összesen 11,3 kilométer hosszú és a Sylt-szigetet köti össze Németországgal. Az utat mindkét oldalról tenger határolja és csakis vonattal lehet rajta közlekedni, se autóval, se gyalogosan nem lehet átkelni rajta és ez mindig is így volt. Így csak a vonat ablakaiból csodálhatjuk meg a tengert. Az utat 1927-ben adták át a vasútnak, a gátat pedig nem sok idővel előtte építették meg mesterségesen. Előtte csak hajóval lehetett eljutni Sylt-szgetre.

Út

A második ilyen érdekes átkelőhely Ausztráliában található, a neve Funafuti Causeway. Ezen az úton autóval és gyalogosan is lehet közlekedni, de inkább autóval ajánlott, mert ez egy betonút és szinte alig van hely, ha félre szeretnénk állni az autók elől. Az út a Tuvalu szigetek északi és déli részét köti össze. A Funafuti Causeway nem kevésbé szép látvány, mint a Hindenburg-gát. Nagyon érdekes látvány, ahogy ez a pálmafákkal szegélyezett betonút keresztül halad a tengeren.

Út

A Rough Island Causeway egy hosszú és vékony, kövekkel kirakott gyalogosút, ami összeköti a Rough-szigeteket és egy Kippford falut. Ez a keskeny, kanyargó út azért érdekes, mert ki van téve az árapály jelenségnek. Ez azt jelenti, hogy időszakosan ellepi a víz, viszont az utat szegélyező sziklák akkor is kilátszanak. Aki nem finnyás, az könnyen megteheti ezt az utat akkor is, ha víz borítja. Gyönyörű látvány, ahogy ez a keskeny út keresztezi a tengert.

Út

A Colchester Causeway egy különleges, keskeny gyalogosút, ami a Champlain tavon halad át majdnem 20 kilométer hosszan. Az út két várost köt össze, Swantont és Alburght. Az utat szinte csak gyalogosok és biciklisek használják, mert nem elég széles, ezért egy autó elég nehezen férne el rajta. De ha valaki egy kis kikapcsolódó sétára vágyik, annak ez a röpke 20 kilométeres út tökéletes ahhoz, hogy kitisztítsa a fejét és gyönyörködjön a víz látványában.

Út

Az Amador Causeway Panamában található és mintegy hat kilométer hosszan halad végig a Panama-csatornán. Az út egy festői szépségű tájon helyezkedik el és csodálatos látványt nyújt. Viszont ez sajnos nem a gyalogosok kiváltsága, mert ez egy autópálya.tenger,óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hétvége Bécsben

Hétvége Bécsben

Balatonalmádi Társasüdülő Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Társasüdülő...

Panorámás ingatlan

Panorámás ingatlan a Balaton partján? Tökéletes választás, örök befektetés. Az Oxigén...

Csáklya

A csáklya egy rúdra erősített kampó.

Balatonőszöd Kormányüdülő Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Kormányüdülő kikötője...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!