Ausztráliába készülsz? Utazás előtt olvasd el ezt a cikket!

hirdetes

Ausztráliába készülsz? Utazás előtt olvasd el a cikket!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha Ausztráliába szeretnél utazni, de félsz a bogaraktól és egyéb lényekről, akkor nem árt tudnod, hogy mi vár rád az utad során. Olvasd el a cikket és gondold át még egyszer. 

Ausztrália

Képzeld el, hogy belépsz a méregdrága hotelszobába és ez a látvány fogad? Ugye? Azonnal rohanás és sikítozás lenne. Nem tudlak megnyugtatni, mivel Ausztráliában ez az eset nagyjából mindennapos. A képen látható behemót egy ausztrál vadászpók, az egyik legnagyobb pókféle Ausztráliában. A helyiek szerint ártalmatlan általában, mondjuk a látvány miatti szívinfarktust nem említették.

Ausztrália

Szó szerint madarat lehet fogatni az Ausztráliában és Dél-Amerikában őshonos Golden Orb Weaver pókkal. A nyolclábú ugyanis olyan hatalmasra megnő, hogy könnyedén elbánik a kisebb testű szárnyasokkal is. Egy ausztrál fotós azt a pillanatot kapta lencsevégre, amikor az óriáspók rabul ejti áldozatát, és másodpercek alatt körbefonja hálójával.

 

 

 

 

Ausztrália

Ebből van bőven a ház körül a szabadban. A csendes, eldugott sarkokat szereti. A kedvencei a ház mögött hányódó szerszámok, az ottfelejtett üres virágcserepek és hasonlók. Évente néhányszor ezeket a helyeket be kell szórni kontakt-méreggel. Ahol kisgyerek van, ott jó lesz rendet tartani, akkor a pókok átköltöznek a szomszédhoz. A piroshátú elvileg beköltözhet a házba, de eddig még csak a garázs legcsendesebb sarkáig jutott. Nem jön tovább, mert a mozgás, az ember jelenléte zavarja.

Azok a kisgyerekes szülők, akik Ausztráliában nőttek fel, nem féltik a gyerekeiket a pókoktól, azonban ez a pók a legkisebb, de a leghalálosabb is Ausztráliában. 

 

 

 

 

Ausztrália

Ez egy tüskés rovar, elég nehéz észrevenni őt, amikor a levelek színe kezd megváltozni. Viszont nagyjából teljesen ártalmatlanok, az emberek sokszor tartják őket háziállatként is.

 

 

 

 

Ausztrália

Ha azt hitted, hogy biztonságban vagy a pókoktól Ausztráliában, akkor tévedtél. Hozzátenném, hogy sokan mondták azt, hogy vidéken kell félni inkább a halálos pókoktól, a városokban félnek az emberektől és nem mennek a közelükben. Nem tudom, jobb félni. A Sydney tölcsérpók ugyanis Sydney 100 kilométeres körzetén belül előbukkanhat, itt pedig számos turisztikai központ van. A pókcsípés pedig halálos.

 

 

 

 

Ausztrália

Ez a kis apróság bénulást, irritációt, rohamokat okozhat, minden embernél nagyjából másak a reakciók. Veszélyes, az már biztos.

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás
hirdetes