notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezeket az utazási tippeket mindeninek ismernie kell!

hirdetes

Utazási tippek, amik nélkül nem szabad útra kelni

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az utazás telis tele van izgalmakkal, kihívásokkal, lehetőségekkel, és olykor félelmetes helyzetekkel. Ha először vágsz neki egy nagyobb utazásnak életedben, akkor temérdek olyan érzéssel találod majd szembe maga, amiket nem feltétlenül tudsz majd hová tenni, mert sosem gondoltad volna, hogy egyáltalán léteznek ilyenek.

Ezeket az utazási tippeket mindeninek ismernie kell!

Kezdőként elkerülhetetlen, hogy beleszaladj néhány olyan dologba, amelyek után egy életre megtanulod majd, hogy mit hogy kellett volna csinálni. Néha pedig olyan helyzetekben találhatod magad, amelyekben fogalmad sem lesz arról, hogy mit csinálsz, vagy mit kéne csinálnod. Fogadj meg néhány tapasztalatból szóló tanácsot, amik segítségedre lehetnek majd első nagy utazásod során!

 

Ne félj!

A félelem egy nagyon erős visszahúzó erő. Egy nagy előrelépéshez az ismeretlen felé nem kevés bátorságra van szükség, de nem te vagy az első, aki ilyesmire vállalkozik. Nem kell új földrészeket felfedezned, sem kannibál törzsek elől futkosnod.

 

A legtöbb helyen van egy jól kitaposott ösvény (még ha nem is feltétlenül egy konkrét útról van szó), amin többek is végigsegíthetnek majd. Ha emberek milliói képesek körbeutazni a Földet minden évben, akkor hidd el, hogy neked is menni fog.

 

Az útikönyv nem szentírás

Az útikönyvek nagyszerűek arra, hogy általános információkkal lássanak el egy adott helyről, de legtöbbjük nem tér ki a környék legjavára, legyen szó természeti látványosságokról, vagy a legjobb éttermekről. Ha valódi képet szeretnél kapni úti célodról, amíg ott tartózkodsz, akkor megéri a helyiek segítségét kérni ehhez.

 

Az emberek a legjobb tudásbázisok, főleg ha azonnal van szükséged valamilyen információra. Hacsak az útikönyved nem digitális, és nem frissítik rendszeresen, egy tavalyi kiadás idén már elavult lehet.

hirdetes

 


Ne rohanj

Nem mindenkinek van végtelen mennyiségű ideje arra, hogy egy vidék vagy ország minden érdekességét felfedezhesse, ezért sokan elkapkodják látogatásukat. Azonban a „10 nap 10 város” és hasonló kihívások eredményei általában csupán egy csomó sablonos fénykép, rengeteg stressz, és semmilyen érdekes, új tudás a meglátogatott helyekről.

 

hirdetes

Lépj kapcsolatba az emberekkel

Egy nagy utazás során új ismertségeket szerezhetsz – ezek közül néhányan életre szóló barátságokká nőhetik ki magukat. Manapság már mindenki fent van a Facebookon – a legegyszerűbb, ha azonban felkeresed őket, hogy a későbbiekben ne feledkezzetek el egymásról. Ne hagyd, hogy ezek az érdekes, értékes emberek eltűnjenek!

Ezeket az utazási tippeket mindeninek ismernie kell!

Nem kell a fél otthonodat magaddal vinned

Az emberek többsége rengeteg olyan holmit pakol be magának, amik csak plusz súlyként húzzák majd le a vállukat, és egyszer sem lesz szüksége rájuk. Érdemes egy kisebb táskát venned, hogy még véletlenül se csomagolj felesleges cuccokat.

 

Ne vedd túl komolyan a saját napirendedet

Ha minden napodat betáblázod, és percre pontosan kiméred, hogy melyik helyen mennyi időt „tölthetsz” el, akkor könnyedén melléd szegülhet a stressz is, mint kéretlen útitárs. Ha túlságosan betervezed minden napodat, akkor annál kevesebb esélyt hagysz a vidám véletlenekre.

 

Vigyél még több pénzt

Az utazás ma olcsóbb, mint valaha, de ez nem jelenti azt, hogy nem találkozhatsz váratlan költségekkel. Biztosítsd be magad, tegyél félre egy kis költőpénzt, és e mellett külön egy vésztartalékot, amihez csak akkor nyúlj, amikor tényleg baj van.

 

Ne légy szégyenlős

Ne hagyd, hogy az tartson vissza, hogy nehezen tudsz megnyílni az embereknek. Sokan aggódnak azért, hogy mit gondolnak róluk mások, de nem kell az egész élettörténetedet elmesélned mindenkinek, akivel utad során találkozol. Tény, hogy idegenekkel szóba állni néha kényelmetlen és ijesztő dolog lehet, de gyakran futhatsz össze más utazókkal, akik pontosan ugyan ebben a helyzetben vannak.

 

Csak köszönj szépen, és onnantól minden könnyebben megy majd. Nem igazán van veszítenivalód – ha kínos helyzetbe is kerülsz egy idegen előtt, hiába meséli majd el ismerőseinek, soha nem fogják tudni, hogy kiről is van szó. Ugyan így merj pozitívan reagálni mások közeledéseire – egy számodra alapvető információ valaki más számára szinte életmentő lehet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Extreme 40

Extreme 40 vitorlás hajó bemutatása - A koncepció Extreme 40 - Akció! Az Extreme 40... Tovább

Almádi Öreghegy Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Öreghegyi kikötő.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 107

Átlagos értékelés: 4.7

túra utazás