notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

top 5, Húsvét, ünneplés

hirdetes

Legjobb úti célok Húsvétra

BB
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Idén a Húsvét április 14-17-re esik. A négy napos hosszúhétvége tökéletes arra, hogy családosan valahova ellátogassunk és kikapcsolódjuk a szürke hétköznapokból, és ha már egy igen nagy ünnepről van szó, kulturálódjunk is, ismerjük meg jobban hazánkat, hagyományainkat. Nem utolsó sorban pedig szórakozzunk egy jót, a gasztronómiai élvezeteket sem hanyagolva. Összeszedtük Magyarország 5 legjobb helyét, ahol érdemes egyszer átélni ezeket a hagyományokat, és a helyi kultúrát.

locsolkodás, húsvét

 

Szentendre

 

A szentendrei skanzen 60 hektáros területe ad otthont országunk legnagyobb Húsvét Fesztiváljának. Ahogy az lenni szokott, hagyományok sorozatával várják az oda látogatókat. A régi falusi húsvétot felidéző tojásfestés, locsolkodás, locsolóbál, komatál, nyuszi a tanyán és nyuszi a kézműves udvarban programokkal színesítik az ünnepet. Újdonságként bárányszépségversenyt is rendeznek az idén és húsvét titkait kutató gyerektúrát. Kaláka együttes zárja le az előadások és koncertek sorát.

locsolkodás, húsvét

 

Egyik legkedveltebb rész Egerben a Szépasszony-völgy, amely a hires borkínálat mellett színes családi programokkal, hazai hagyományokkal és szokásokkal várja az oda látogatókat, úgy mint: húsvéti bábelőadás, nyuszi simogatás, gólyalábas parasztkomédia, kézműves foglalkozások, bárány és nyuszi simogatás, tojáskeresés. Ráadásul még arra is van lehetőség, hogy a látogatók felüljenek a szekérjáratra. Ha belefér az időbe, érdemes ellátogatni a nem messze található Noszvajra is, ahol extrém tojásvadászat, népzene, néptánc, kemencében sült sütemények, borkóstolás várja a vendégeket.

hirdetes

 

locsolkodás, húsvét

 

A Duna-Tisza közének gyöngyszeme, Kecskemét. Húsvét pedig egy tökéletes alkalom ellátogatni, természeti és kultúrális értékei miatt. A legkülönlegesebb programja a kápolna-réti sárkányeregetés. 1995 óta szerves része a tavasz kezdetének a Sárkányeresztő Találkozó és Húsvét Játéknap. A Kiskunsági Nemzeti Park szintén nagyon könnyen megközelíthető innen, érdemes oda is ellátogatni úgy, mint a Kecskeméti Vadasparkba, ahol jó idő esetét az egyéb programok mellett tojásvadászatot rendeznek.

locsolkodás, húsvét

A Budapesttől mindössze 30 km-re fekvő Gödöllő legismertebb nevezetessége a Királyi Kastély, amely tökéletes helyszínként szolgál a húsvéti programoknak. Természetesen itt is megrendezésre kerülnek a hagyományos programok, mint például a tojás-, arcfestés, a kézműves vásár, kisállat simogatás, ibolya kiállítás, ibolyagyűjtés, mesejáték, zenés gyermekműsorok, játékos tárlatvezetés. Ezen felül a minden évben megrendezett Ibolya nap alkalmával különleges esemény kerül megrendezésre. A „királyné” maga köszönti a vendégeket Húsvét vasárnapján és tart fogadást a Díszteremben. Igen különleges és egyedi programnak bizonyul, ahol még a virágkonyhára is fény derül, sőt, aki kedvet kap, kóstolhat is.

hirdetes
locsolkodás, húsvét

Hollókő, faluja az egyetlen az országban, amely szerepel az UNESCO Világörökség listáján. Itt kerül megrendezésre a háromnapos Hollókői Húsvéti Fesztivál természetesen a hagyományokra épülve. Ilyenkor a falucska utcái megtelnek népviseletbe öltözött helybéliekkel és néptáncosokkal. Hagyományőrzés kiemelkedő helyszíne, ezért az ünnep elmaradhatatlan része a locsolkodás, amely természetesen kútvízzel történik. Szinesítik a programot még a palóc hagyományokkal való ismerkedés, a táncház, a tojásdíszítés és fafaragás. Hollókő ezekkel és még sok mással várja az oda látogatókat.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 164

Átlagos értékelés: 4.7

érdekességek gasztronómia utazás ünnep