Tegnap vízre bocsájtották az első okoshajót, a Quantum of the Seas-t

hirdetes

Tegnap útnak indult a Quantum of the Seas

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vasárnap, november 2-án Anglia partjainál vízre bocsájtották a világ első okoshajóját, a Quantum of the Seas-t, ami olyan modern technológiával van felszerelve, amit el se tudnánk képzelni egy hajót.

Quantum of the Seas - Az első okoshajó

Tegnap, vagyis vasárnap vízre bocsájtották a világtörténelem legkülönlegesebb óceánjáróját, a Quantum of the Seas nevű hajót. Ez ugyan nem a világ legnagyobb óceánjárója, viszont a világ első okoshajója, ami annyi mindent tud, hogy az ember szinte már a jövőben érezheti magát. A hajó egy angliai kikötőből, Southemptonból indult és az USA-beli New Jersey állam Cape Liberty nevű kikötőjébe fog megérkezni. Tavaszig a Karib-tengeren fog hajózni. Viszont a hajót olyan szinten fejlett technológiával látták el, hogy aki ott van, az egy percig nem fog unatkozni. Összesen 16 emelet áll az utasok rendelkezésére 2090 kabinnal és 1571 balkonnal. Viszont ez mind semmi. Mivel nem aludhat mindenki ablak mellett, amiken keresztül láthatja a tengert, ezért azokra is gondolni kell, akik belső kabinokban kapnak helyet. Ők ugyanis HD-képernyőkön csodálhatják meg az óceánt, amit a hajó külsejére felszerelt kamerák rögzítenek.

Quantum of the Seas - Az első okoshajó

A hajó kapott néhány kritikát, miszerint bár a legmodernebb technikával van felszerelve, design szempontjából nem ez a legszebb hajó, ugyanis inkább a szórakoztatásra és a fejlett technológiára helyezték a hangsúlyt és nem a megjelenésre, ami legalább ennyire fontos. De ahány ízlés, annyi pofon. Ebben a hajóban a medencék szinte alaptartozékok, legyenek azok pezsgőfürdők, kültéri medencék, vagy a hajó belsejében lévő uszodák, illetve gyógyfürdők. Még a gyerekekre is gondoltak, mert a hajón egy jól felszerelt víziparkot is találunk. Emellett sportolásra is számtalan lehetőség van, akárcsak a kulturális programokra. A sporteszközök közül a szörfszimulátoron és a dodzsempályán kívül van még lehetőség a szabadesés kipróbálására is, mert a hajóra egy függőleges szélcsatornát építettek.

Quantum of the Seas - Az első okoshajó

A hajónak van egy különleges kilátója is, ami gyakorlatilag úgy néz ki, mintha a hajóra ráhelyeztek volna egy hatalmas üvegkapszulát, amiben a vendégek daru segítségével emelkedhetnek fel közel 100 méter magasba, hogy aztán onnan szemléljék a soha véget nem érő óceánt. A hajóban emellett rengeteg szórakozási lehetőség várja a vendégeket a koncertektől kezdve a színházig, az éttermektől kezdve a diszkóig. Aki ezen a hajón utazik, azt biztos nem fenyegeti az a veszély, hogy halálra unja magát.

Quantum of the Seas - Az első okoshajó

A hajó egyik leglenyűgözőbb helyisége egy hatalmas üvegterem, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az óceánra és minden oldalról áramlik be a napfény. Egy élmény lehet ezen a hajón utazni, viszont azt mondanom se kell, hogy egy ilyen útnak elég borsos ára van.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Révfülöp Hajóállomás BH Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található a Balatoni Hajóállomás Zrt.... Tovább

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 206

Átlagos értékelés: 4.7

hajó