8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!

hirdetes

8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak szabályok, amiket érdemes betartanunk, ha ebédről van szó, ha pedig üzleti ebédről beszélünk, akkor többszörösen oda kell figyelnünk arra, hogyan viselkedünk, ugyanis nagyon sok múlhat rajta. 

8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!

Az etikett betartása egy üzleti ebéd során az üzleti stratégia elengedhetetlenül fontos részét képezi, éppen ezért most összegyűjtöttük a 8 leggyakoribb hibát, hogy még véletlenül se kövesd el egyiket sem! 

 

Üzleti ebéd – Késés

A késés nem csak az üzleti életben hiba, hanem az élet más területén is, késni ugyanis az egyik legnagyobb tiszteletlenség, ezzel teljesen felboríthatjuk partnerünk időbeosztását. Egy Wass Albert idézettel tudom ezt a legjobban leírni: „Ha egyszer azt mondod, hogy ekkor meg ekkor ott leszel valahol, és mégsem vagy ott, akkor csak egy mentséged lehet. Valami szörnyűséges dolog történt és elpusztultál. Mert, ha még élsz, csak egy kicsikét is, akkor is hírt adsz valamiképpen, hogy miért nem lehetsz ott, ahol várnak reád. Mert az emberi élet legdrágább kincse az idő, nem lehet pótolni semmivel. S aki másokat várakoztat, az időt lop el tőlük. Ha csak pénzt lop el másoktól, azt jóváteheti. De az ellopott időt nem lehet pótolni semmivel.”

 

Üzleti ebéd – Öltözködés

Minden esetben illik az alkalomhoz illően öltözni, nem szerencsés egy üzleti ebéd alkalmával bemutatni lazaságunkat, lezserségünket! Ha nincs is dress code, minden alkalommal tanácsos konzervatívabb öltözéket választani, alkalomhoz illő nadrág, ing, esetleg nyakkendő, zakó. A legjobb hatás érdekében célszerű megfogadnod ezeket az öltönyviselési és akár nyakkendő viselési szabályokat!

 

Üzleti ebéd – Rossz étterem választás

Rosszul teszed, ha olyan éttermet választasz, amit nehezen lehet megközelíteni, nehezen lehet a közelében parkolni, illetve nem szép. A munkánkból kifolyólag mi már nagyon sok üzleti ebéden vagyunk túl, sok helyen voltunk már, leginkább a fővárosban, éppen ezért tudok ajánlani nektek egy szuper kis éttermet! A Gólvonal Bisztró a Groupama Arénában található, Magyarország legszebb stadionjának köszönhetően saját parkolóval rendelkezik, ráadásul kocsival és tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető! Ha szeretnéd kipróbálni, kattints ide és foglalj asztalt: Üzleti ebédhelyszín Budapest.

hirdetes

 

Üzleti ebéd – Ivás

Üzleti ebéd alkalmával tilos 2 pohár bornál több alkoholtartalmú italt fogyasztani, de jobban teszed, hogyha ezt a 2 pohár itókát sem kéred, ugyanis a legfrissebb trendek szerint egyáltalán nincs helye alkoholnak az asztalnál! Érthető, mivel az esemény célja az üzlet, a megbeszélés, a megegyezés, alkohol ittas állapotban ezt pedig nem lehet! 

 

Üzleti ebéd – Ételválasztás

Elsőre úgy tűnhet, hogy az étel csak formalitás, ez azért nem teljesen igaz. Fontos, hogy éhesen ne érkezzünk az üzleti ebédre, hiszen amíg várjuk a fogásokat, a tárgyalás már kezdetét veszi. Választásnál fontos, hogy mellőzzük a bonyolult fogásokat, nem engedhetjük meg magunknak, hogy az étel elterelje a figyelmünket! Viszont kerüljük az olyan egyszerű ételeket is, mint például a paradicsomos spagetti, mellyel könnyen összepötyögtethetjük a ruhánkat. Ne válasszuk a legdrágább ételeket, inkább várjuk meg partnerünk választását, és ugyanolyan árkategóriában keresgéljünk. Ha mi választunk először, akkor ideális a közepes árkategóriájú fogás. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

 

8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!

Üzleti ebéd – Az evőeszközök

Ha végeztél az étkezéssel, akkor úgy tedd a tányérra a kést és a villát, hogy azok ne érjenek az asztalhoz. Fontos megjegyezni azt is, hogy egymás mellé helyezzük az evőeszközöket, méghozzá úgy, hogy nagyjából 5 óra irányába mutassanak.

 

Üzleti ebéd – Ne pakolj az asztalra! 

Egy üzleti ebédhez szükség lehet papírra, vagy laptopra, fontos azonban, hogy semmit ne tegyél az asztalra, amíg a partnered és te is eszel! Ugyanez vonatkozik a telefonra, a különféle kulcsokra, táskákra, ruhákra! 

 

Üzleti ebéd – Rossz témaválasztás, rossz kommunikáció

Üzleti ebéd során kulcsfontosságú a megfelelő társalgási téma ismerete. Kerüljük minden az olyan kényes témákat, mint például a politika vagy a vallás, családi ügyek, betegségek. Ha minket hívtak meg, akkor ne mi hozzuk szóba az üzleti vonatkozású témákat, várjuk meg, míg belekezd a meghívó fél. Ha beszélünk, ügyeljünk arra, hogy azt ne teli szájjal tegyük, éppen ezért fontos, hogy mindig kis falatokat tegyünk a szánkba, így azokat hamarabb le tudjuk nyelni. 

 

Reméljük, hogy tanácsaink sokat fognak segíteni mindenkinek, alkalmazzátok ezeket az apróbb szabályokat minden esetben, így tegyetek jobb benyomást üzleti partnereinkre. 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

2018-07-04

A fesztiválok szerelmesei örömére idén is Balatonra érkezik a KeszthelyFeszt!

Keszthelyen 2018-ban is megrendezik az egyik legjobban várt balatoni eseményt, a KeszthelyFeszt fesztivált! Keszthely Zala megyében, a Balaton nyugati szegletében fekszik, ami előnyös helyszínt jelent turizmusára tekintve! Tudj meg többet az egyik legjobb balatoni fesztiválról! Olvasd el cikkünket, ha szeretnél többet is megtudni!

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

2018-07-04

A Balaton Sound új programot indított a biztonságos fesztiválozásért!

Ma elrajtolt az egyik legnevesebb hazai fesztivál, a Balaton Sound! A fesztiválozás szerelmesei idén is találkozhatnak a megszokott kiváló minőséggel, a legjobb zenékkel, tengernyi programmal és a gyönyörű Balatonnal. Az idei fesztiválon azonban kiemelt szerepet kap a biztonság is, melyet egy új programmal segítenek elő!

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

2018-07-01

Még ma ellátogathatsz a Balatonkenesére a Balaton Fesztiválra!

Már javában tart Balaton egyik legjobban várt fesztiválja, a Balaton Fesztivál. A rendezvényt 2018. június 29-e és július 1-e között rendezték meg idén. Ne csüggedj, hiszen a mai napon még ellátogathatsz a fesztiválra! Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy mivel készültek idén a szervezők és mit tartogat számodra még a vasárnap!

Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-06-30

Idén is megrendezik Balaton északi partján a híres Zánkai Bornapokat!

2018-ban újra visszatér a már hagyománnyá vált Zánkai Bornapok. A balatonfüredi borhetek után a Zánkai Bornapok a második leghosszabb borhét a Balaton északi részén. A szervezők idén is számtalan izgalmas programmal készültek a borkóstoláson kívül is. Olvasd el cikkünket és tudd meg, hogy miért lesz érdemes Zánkára utaznod!

érdekességek gasztronómia
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 158

Átlagos értékelés: 5.0