8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!


2020/02/20

Vannak szabályok, amiket érdemes betartanunk, ha ebédről van szó, ha pedig üzleti ebédről beszélünk, akkor többszörösen oda kell figyelnünk arra, hogyan viselkedünk, ugyanis nagyon sok múlhat rajta. 

8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!

Az etikett betartása egy üzleti ebéd során az üzleti stratégia elengedhetetlenül fontos részét képezi, éppen ezért most összegyűjtöttük a 8 leggyakoribb hibát, hogy még véletlenül se kövesd el egyiket sem! 

 

Üzleti ebéd – Késés

A késés nem csak az üzleti életben hiba, hanem az élet más területén is, késni ugyanis az egyik legnagyobb tiszteletlenség, ezzel teljesen felboríthatjuk partnerünk időbeosztását. Egy Wass Albert idézettel tudom ezt a legjobban leírni: „Ha egyszer azt mondod, hogy ekkor meg ekkor ott leszel valahol, és mégsem vagy ott, akkor csak egy mentséged lehet. Valami szörnyűséges dolog történt és elpusztultál. Mert, ha még élsz, csak egy kicsikét is, akkor is hírt adsz valamiképpen, hogy miért nem lehetsz ott, ahol várnak reád. Mert az emberi élet legdrágább kincse az idő, nem lehet pótolni semmivel. S aki másokat várakoztat, az időt lop el tőlük. Ha csak pénzt lop el másoktól, azt jóváteheti. De az ellopott időt nem lehet pótolni semmivel.”

 

Üzleti ebéd – Öltözködés

Minden esetben illik az alkalomhoz illően öltözni, nem szerencsés egy üzleti ebéd alkalmával bemutatni lazaságunkat, lezserségünket! Ha nincs is dress code, minden alkalommal tanácsos konzervatívabb öltözéket választani, alkalomhoz illő nadrág, ing, esetleg nyakkendő, zakó. A legjobb hatás érdekében célszerű megfogadnod ezeket az öltönyviselési és akár nyakkendő viselési szabályokat!

 

Üzleti ebéd – Rossz étterem választás

Rosszul teszed, ha olyan éttermet választasz, amit nehezen lehet megközelíteni, nehezen lehet a közelében parkolni, illetve nem szép. A munkánkból kifolyólag mi már nagyon sok üzleti ebéden vagyunk túl, sok helyen voltunk már, leginkább a fővárosban, éppen ezért tudok ajánlani nektek egy szuper kis éttermet! Ami nem más, mint a Parlament szomszédságában található Grey Goose Étterem & Bár. Mondanunk sem kell, hogy remekül megközelíthető, illetve gyönyörű környéken található, akár még egy kis városnézés is megejthető az ebéd előtt, vagy után. Finom, magyaros ízek, modern elegancia, kellemes hangulat, mi más kellhet még. Ha felkeltette érdeklődésedet, akkor ide kattintva tekintheted meg, illetve egyszerűen, online is foglalhatsz: üzleti vacsora Budapest.

 

Üzleti ebéd – Ivás

Üzleti ebéd alkalmával tilos 2 pohár bornál több alkoholtartalmú italt fogyasztani, de jobban teszed, hogyha ezt a 2 pohár itókát sem kéred, ugyanis a legfrissebb trendek szerint egyáltalán nincs helye alkoholnak az asztalnál! Érthető, mivel az esemény célja az üzlet, a megbeszélés, a megegyezés, alkohol ittas állapotban ezt pedig nem lehet! 

 

Üzleti ebéd – Ételválasztás

Elsőre úgy tűnhet, hogy az étel csak formalitás, ez azért nem teljesen igaz. Fontos, hogy éhesen ne érkezzünk az üzleti ebédre, hiszen amíg várjuk a fogásokat, a tárgyalás már kezdetét veszi. Választásnál fontos, hogy mellőzzük a bonyolult fogásokat, nem engedhetjük meg magunknak, hogy az étel elterelje a figyelmünket! Viszont kerüljük az olyan egyszerű ételeket is, mint például a paradicsomos spagetti, mellyel könnyen összepötyögtethetjük a ruhánkat. Ne válasszuk a legdrágább ételeket, inkább várjuk meg partnerünk választását, és ugyanolyan árkategóriában keresgéljünk. Ha mi választunk először, akkor ideális a közepes árkategóriájú fogás. A következő oldalon folytatom! 

 

 

Üzleti ebéd – Az evőeszközök

Ha végeztél az étkezéssel, akkor úgy tedd a tányérra a kést és a villát, hogy azok ne érjenek az asztalhoz. Fontos megjegyezni azt is, hogy egymás mellé helyezzük az evőeszközöket, méghozzá úgy, hogy nagyjából 5 óra irányába mutassanak.

 

Üzleti ebéd – Ne pakolj az asztalra! 

Egy üzleti ebédhez szükség lehet papírra, vagy laptopra, fontos azonban, hogy semmit ne tegyél az asztalra, amíg a partnered és te is eszel! Ugyanez vonatkozik a telefonra, a különféle kulcsokra, táskákra, ruhákra! 

 

Üzleti ebéd – Rossz témaválasztás, rossz kommunikáció

Üzleti ebéd során kulcsfontosságú a megfelelő társalgási téma ismerete. Kerüljük minden az olyan kényes témákat, mint például a politika vagy a vallás, családi ügyek, betegségek. Ha minket hívtak meg, akkor ne mi hozzuk szóba az üzleti vonatkozású témákat, várjuk meg, míg belekezd a meghívó fél. Ha beszélünk, ügyeljünk arra, hogy azt ne teli szájjal tegyük, éppen ezért fontos, hogy mindig kis falatokat tegyünk a szánkba, így azokat hamarabb le tudjuk nyelni. 

 

Reméljük, hogy tanácsaink sokat fognak segíteni mindenkinek, alkalmazzátok ezeket az apróbb szabályokat minden esetben, így tegyetek jobb benyomást üzleti partnereinkre. 

 


érdekesség gasztronómiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Rig

Rignek nevezzük a rudazat (árboc, bumm) és az azokat merevítő álló kötélzet (forstag,...

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál.

Kikötőmester

A kikötő hajókkal és hajósokkal foglalkozó mindenese.

Balatonfüred - Hajógyári Kikötő

A Balatonfüredi Hajógyári kikötő leírása: A Balaton keleti medencéjének északi...

Hafenmeister

Hafenmeister (ejtsd:háfenmájszter): kikötőmester
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.