notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > 8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!


2018/05/15
Sz.F.

Vannak szabályok, amiket érdemes betartanunk, ha ebédről van szó, ha pedig üzleti ebédről beszélünk, akkor többszörösen oda kell figyelnünk arra, hogyan viselkedünk, ugyanis nagyon sok múlhat rajta. 

8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!

Az etikett betartása egy üzleti ebéd során az üzleti stratégia elengedhetetlenül fontos részét képezi, éppen ezért most összegyűjtöttük a 8 leggyakoribb hibát, hogy még véletlenül se kövesd el egyiket sem! 

 

Üzleti ebéd – Késés

A késés nem csak az üzleti életben hiba, hanem az élet más területén is, késni ugyanis az egyik legnagyobb tiszteletlenség, ezzel teljesen felboríthatjuk partnerünk időbeosztását. Egy Wass Albert idézettel tudom ezt a legjobban leírni: „Ha egyszer azt mondod, hogy ekkor meg ekkor ott leszel valahol, és mégsem vagy ott, akkor csak egy mentséged lehet. Valami szörnyűséges dolog történt és elpusztultál. Mert, ha még élsz, csak egy kicsikét is, akkor is hírt adsz valamiképpen, hogy miért nem lehetsz ott, ahol várnak reád. Mert az emberi élet legdrágább kincse az idő, nem lehet pótolni semmivel. S aki másokat várakoztat, az időt lop el tőlük. Ha csak pénzt lop el másoktól, azt jóváteheti. De az ellopott időt nem lehet pótolni semmivel.”

 

Üzleti ebéd – ÖltözködésMinden esetben illik az alkalomhoz illően öltözni, nem szerencsés egy üzleti ebéd alkalmával bemutatni lazaságunkat, lezserségünket! Ha nincs is dress code, minden alkalommal tanácsos konzervatívabb öltözéket választani, alkalomhoz illő nadrág, ing, esetleg nyakkendő, zakó. A legjobb hatás érdekében célszerű megfogadnod ezeket az öltönyviselési és akár nyakkendő viselési szabályokat!

 

Üzleti ebéd – Rossz étterem választás

Rosszul teszed, ha olyan éttermet választasz, amit nehezen lehet megközelíteni, nehezen lehet a közelében parkolni, illetve nem szép. A munkánkból kifolyólag mi már nagyon sok üzleti ebéden vagyunk túl, sok helyen voltunk már, leginkább a fővárosban, éppen ezért tudok ajánlani nektek egy szuper kis éttermet! A Gólvonal Bisztró a Groupama Arénában található, Magyarország legszebb stadionjának köszönhetően saját parkolóval rendelkezik, ráadásul kocsival és tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető! Ha szeretnéd kipróbálni, kattints ide és foglalj asztalt: Üzleti ebédhelyszín Budapest.

 

Üzleti ebéd – Ivás

Üzleti ebéd alkalmával tilos 2 pohár bornál több alkoholtartalmú italt fogyasztani, de jobban teszed, hogyha ezt a 2 pohár itókát sem kéred, ugyanis a legfrissebb trendek szerint egyáltalán nincs helye alkoholnak az asztalnál! Érthető, mivel az esemény célja az üzlet, a megbeszélés, a megegyezés, alkohol ittas állapotban ezt pedig nem lehet! 

 

Üzleti ebéd – Ételválasztás

Elsőre úgy tűnhet, hogy az étel csak formalitás, ez azért nem teljesen igaz. Fontos, hogy éhesen ne érkezzünk az üzleti ebédre, hiszen amíg várjuk a fogásokat, a tárgyalás már kezdetét veszi. Választásnál fontos, hogy mellőzzük a bonyolult fogásokat, nem engedhetjük meg magunknak, hogy az étel elterelje a figyelmünket! Viszont kerüljük az olyan egyszerű ételeket is, mint például a paradicsomos spagetti, mellyel könnyen összepötyögtethetjük a ruhánkat. Ne válasszuk a legdrágább ételeket, inkább várjuk meg partnerünk választását, és ugyanolyan árkategóriában keresgéljünk. Ha mi választunk először, akkor ideális a közepes árkategóriájú fogás. A következő oldalon folytatom! 

 

8 hiba, amit semmiképp ne kövess el egy üzleti ebéden!

Üzleti ebéd – Az evőeszközök

Ha végeztél az étkezéssel, akkor úgy tedd a tányérra a kést és a villát, hogy azok ne érjenek az asztalhoz. Fontos megjegyezni azt is, hogy egymás mellé helyezzük az evőeszközöket, méghozzá úgy, hogy nagyjából 5 óra irányába mutassanak.

 

Üzleti ebéd – Ne pakolj az asztalra! 

Egy üzleti ebédhez szükség lehet papírra, vagy laptopra, fontos azonban, hogy semmit ne tegyél az asztalra, amíg a partnered és te is eszel! Ugyanez vonatkozik a telefonra, a különféle kulcsokra, táskákra, ruhákra! 

 

Üzleti ebéd – Rossz témaválasztás, rossz kommunikáció

Üzleti ebéd során kulcsfontosságú a megfelelő társalgási téma ismerete. Kerüljük minden az olyan kényes témákat, mint például a politika vagy a vallás, családi ügyek, betegségek. Ha minket hívtak meg, akkor ne mi hozzuk szóba az üzleti vonatkozású témákat, várjuk meg, míg belekezd a meghívó fél. Ha beszélünk, ügyeljünk arra, hogy azt ne teli szájjal tegyük, éppen ezért fontos, hogy mindig kis falatokat tegyünk a szánkba, így azokat hamarabb le tudjuk nyelni. 

 

Reméljük, hogy tanácsaink sokat fognak segíteni mindenkinek, alkalmazzátok ezeket az apróbb szabályokat minden esetben, így tegyetek jobb benyomást üzleti partnereinkre. 

 
érdekesség gasztronómiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pöff

Pöffnek hívjuk a hirtelen szélerősödést, széllökéseket. A balatoni szelek nagyon pöffösek.

Pozitív csapás

 Cirkálásnál, azaz kreuzban, az a szakasz, amely közelebb visz minket célunkhoz.

Catering

A catering szó egy angol kifejezésből ered, melynek elsődleges jelentése a tömeg...

Mozgókötél

Mozgókötél - a vitorlák fel, le és kezelésére használt kötelek

Cockpit

A cockpit (ejtsd: kokpit) jelentése fedélzeti munkaterület.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!