notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Protokoll - ami az üzleti ebédeket illeti

hirdetes

Amit egy üzleti ebédről feltétlenül tudni kell

Kósa Krisztina
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A vállalkozói élet velejárói az üzleti ebédek, és annak minden kellemes és kellemetlen része is. Szeretjük vagy sem, a kapcsolatépítés és az üzletteremtés fontos eszközei ezek az alkalmak, azonban nem árt pozitívan felfogni az egészet, hisz így egy jó hangulatú ebédet költhetünk el pár kollégával vagy üzletféllel. Jöjjenek most a legfontosabb tudnivalók!

 

Üzleti ebéd

 

Az üzleti ebédek általában a nyugodtabb és lazább kapcsolatápolást hivatottak segíteni, amelyek már az együttműködés kezdeti fázisában is felettébb hasznosak lehetnek. Érdemes hát megismerkednünk az alapvető protokollal, hogy mikor és mit illik, vagy nem illik.

 

Mindig a vendéglátó választ helyszínt – főleg, ha külföldi a vendég

 

Vendéglátóként ne arra törekedjünk, hogy a legdrágább vagy legelegánsabb vendéglőbe invitáljuk a vendéget. Ugyanígy ne vigyük a partnert (vagy partnereket) egy olcsó kifőzdébe se, bármilyen finom is ott a paprikás krumpli. Válasszunk egy ízléses, és csendes, kellemes hangulatú vendéglőt, amely se nem hivalkodó, se nem igénytelen. Fontos a mértékletesség!

 

Az üzleti ebédeknek az elsődleges célja az üzleti kapcsolat ápolása, a közös nevezők megtalálása, egymás közelebbről való megismerése. Mindig válasszunk egy programtervet, melyet bátran követhetünk, mint egy stratégiát. Ezzel bizonyos fontos kérdésekben közelebb juthatunk egymáshoz. Az is nagyon fontos, hogy egy már jól bejáratott, kiváló háttérrel működő helyre vigyük a kedves partnert, ahol még olyan “apróságokra” is adna, mint az üzleti menü. Ha még nem tudod, hol találhatsz ilyet, ide kattintva tájékozódhatsz!

hirdetes

 

Az alábbiakra érdemes mindenképpen odafigyelnünk, ha szeretnénk, hogy jól sikerüljön az ügyféllel elköltött ebéd:

 

Legyünk pontosak. Ez alapvető kritériumnak mondható, és teljesen jogos az elvárás, hogy az üzleti ebédre időben érkezzünk akkor is, ha dugó van a városban. Amennyiben mégis késünk – és erre logikus magyarázatunk is van –, értesítsük az ebédet szervező üzletfelet vagy az ügyfelet, és határozottan kérjünk elnézést.

hirdetes

 

Figyeljünk a megjelenésünkre. Az üzleti ebédre csakis kifogástalan külsővel érkezhetünk. A ruhánk is legyen tökéletes: férfiaknak lehetőleg konzervatív öltözet nyakkendővel, nőknek pedig azt gondolom, nem is érdemes elmagyarázni, hogy mit illik (mit szokás) ilyenkor felvenni. 

 

 

Olvass tovább, hogy mikre kell még odafigyelned!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Gaffos vitorla

A gaffos vitorla meghatározását lásd a csonkarudas vitorlázat szótárszónál. Tovább

Elliott 6m

  Elliott 6m - Debütálás a Kieler Woche-n Az első nyolc hajót Kínában a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 213

Átlagos értékelés: 4.8

divat érdekességek gasztronómia kreatív