V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság 2009 - 3. nap, eredmény

Kövess minket facebookon!
Főoldal > V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság 2009 - 3. nap, eredmény

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság 2009 - 3. nap, eredmény


2009/10/15

Forrás: vitorlazas.hu


Az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (V. MTNB) harmadik napján három pályaversenyt rendeztek az öt hajóosztályban versenyző, közel 400 vitorlázónak az adriai Biográd térségében. A reggeli 17 csomós szél napközben 6 csomósra mérséklődött, É - ÉK-i irányból fújt. Három futam után, összetettben a Bavaria 42 M hajóosztályban Litkey Árpád csapata, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda S. T. vezet. A Bavaria 47 C osztályban Pallay Tibor és a Kész Challenger S. T. áll az élen. A Dufour 44 kategóriában Haranghy Csaba a Pureco Sailing Team-el van az első helyen. A Salona 37 R osztályban Gyenes Ákos csapata a Weight S. T. az éllovas. Az utánpótlás mezőnyben, a Sun Odyssey hajóosztályt a SVE – Compass Junior S. T. vezeti, Bakóczy Róbert kormányossal.

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság 2009
3. nap,2009. október 14.

 

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság 2009 - 3. nap, eredmény

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság - 3. nap, eredmény

 

Bavaria 42 Match hajóosztály

1. futam
Remekül rajtolt a címvédő AIS S. T. Czégai Péter athéni olimpikon kormányossal; valamint a kilencszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas a Magyar Építő – Volksbank csapattal. Ekkor még Kelemen Tamás az Adriatic Challenge Sailing Team-el is ott volt az élbolyban, de nagyon jött fel a Proligy S. T. is, Szakasits Ádámmal a kormánynál. Végül ez is maradt a sorrend a befutásnál.

2. futam
Az AIS Sailing Team-nek korai rajt miatt újra át kellett haladni a rajtvonalon, ennek ellenére a második kreutz bójánál már a második helyen álltak. Itt már Litkey Árpád vezetett, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda csapatával. Annak ellenére, hogy a hátszeles vitorlájuk nagyon sokára állt ki, meg tudták tartani vezető pozíciójukat, így átíródott a papírforma, hiszen a szinte mindig futamgyőzelmeket produkáló AIS S. T. a harmadik helyen ért célba, előttük a Magyar Építő – Volksban S. T. haladt át a célvonalon, Litkey Farkas vezényletével.

3. futam
Rauschenberger Miklós még a bajnokság előtt azt nyilatkozta, hogy összetettben dobogóra várja csapatát, az Amitié Sailing Team-et. A jelek szerint erre megvan minden esélye, nagyszerű versenyzéssel ezt a futamot az Amitié S. T. nyerte. Litkey Árpád és csapata, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda S. T. egy ezüstérmet gyűjtött be, amivel vezeti az összetett versenyt. Az előző két futamban sokat hibázott a SpiriTuss S. T. Tuss Miklós kormányossal, de a harmadik pályaverseny meghozta nekik a sikert. „Semmi nem jött össze az első két pályán. Mi is rontottunk, a szél is folyamatosan forgott, de a harmadikra nagyon jól egyben volt a csapat, örülünk a bronzéremnek.” – mondta Tuss Réka, a SpiriTuss csapatból.

 

Bavaria 47 C hajóosztály

1. futam
Egész nap kiegyensúlyozottan, jó formában versenyzett Pallay Tibor csapata, a Kész Challenger S. T. az első futamban rajt cél győzelmet aratva. A „lee” bójánál nagy csatában volt a Ruják István kormányozta Jadran Sailing Team-el, ahol még az L. P. Média csapata, Gál István kormányossal is versenyben volt a dobogóért. A célba végül Pallayék mögött a Dumaszínház S. T. érkezett. Paksi Álmos kiválóan dirigálta kezdő csapatát, előfordult néha egy-két technikai baki, de nagyon jól összekovácsolódott a gárda. A bronzérmes pedig a Jadran S. T. lett, Ruják István vezényletével. „Az első futamban még nem használtuk a hátszeles vitorlánkat, mert nem szokott össze a team, de a többi futamban abba is belejöttünk, kezd összeállni a csapat.” – nyilatkozta Pallay Tibor junior EB ezüstérmes Star hajóosztályban.

2. futam
Nagyon jól rajtolt Paksi Álmos csapata a Dumaszínház S. T.; valamint az Ágoston S. T. Weörös Botond kormányossal. Ebben a futamban szerezte meg első dobogós helyezését a címvédő, L. P. Média S. T. Gál István kormányos a harmadik helyre hozta be csapatát. Győzött a lelkes amatőrökből álló, Csiha László kormányozta Na Is Oto S. T., akik higgadtan versenyeznek, látszik rajtuk, hogy örömvitorlázók, jól érzik magukat. Az ezüstérmes a Kész Challenger S. T. lett, Pallay Tibor kapitány remek taktikázásának köszönhetően.

3. futam
Pallay Tibor csapata, a Kész Challenger S. T. bebiztosította vezető pozícióját az összetett versenyben egy második helyezéssel. A futamot a Na is Oto S. T. nyerte, Csiha László irányításával, harmadik lett a Weöres Botond kormányozta Ágoston Sailing Team.

 

Dufour 44 hajóosztály

1. futam
Az olimpikonok csatáztak az élen. A rajtnál még Dobszai Zoltán, a Variens Sailing Team-el nagyon jól eljött és a Tokai Mátyás kormányozta Híradás Sailing Team is, de hamarosan már Székely Antal csapata, a Compass S. T. átvette a vezetést. Pomucz Tamás a Fekete Sereggel folyamatosan a nyomukban volt, egy ezüstérmet hozott nekik az a futam. Győzött a Compass S. T., harmadik helyen pedig a Puerco Sailing Team futott be Harangy Csaba kapitánnyal.

2. futam
Legjobban a Fekete Sereg rajtolt Pomucz Tamás irányításával. Ez a futam hozta meg a csapat első győzelmét, utánuk Haranghy Csaba érkezett a Pureco Sailing Team-el. Bronzérmes lett a nemrég összeállt Hyper S. T. Fülöp Szilárd fegyelmezetten irányította csapatát, ami meg is hozta a sikert.

3. futam
Maradt a papírforma, azaz a három olimpikon kapitány csatározása. Haranghy Csaba szerzett egy futamgyőzelmet a Pureco együttesével, így vezetik az összetett versenyt. Székely Antal második helyre hozta a Compass Sailing Team-et, és Pomucz Tamás Fekete Serege egy harmadik helyezéssel zárta a napot.

 

Salona 37 R hajóosztály

1. futam
Hercsel Erik a BYC Fanatics kormányosa nagyon jól rajtolt csapatával. Gerő András taktikus is sokat hozzátett a sikerhez, győzelemmel kezdtek. A „lee” bójánál még Gyenes Ákos irányításával a Weight S. T. állt az élen, de a célba végül második helyen értek, mögöttük pedig a Tengeri Farkasok érkeztek, Dr. Farkas Tamás irányításával. „Nagyon örülünk a mai sikeres versenynapnak. Erős mezőnyben próbáltuk tartani a lépést versenytársainkkal. A mai eredményünk igazolja, hogy érdemes volt eljönni és ismét megméretni magunkat a tengeri bajnokságon. Ugyan még nincs vége, de jövőre is szeretnénk részt venni.” – mondta Geröly Tamás a legénység egyik tagja.

2. futam
A Gyenes Ákos vezényelte Weight S. T. nagyon elhúzott a mezőnytől, rajt cél győzelemmel zárták a futamot. Második helyen vitorlázott át a célvonalon a Mondial Assistance Challenger S. T., Hollósi Gáborral a kormány mögött. A bronzérmet pedig a BYC Fanatics S. T. szerezte, Hercsel Erik kapitánnyal.

3. futam
A Weight S. T. magabiztosan nyerte a futamot, ezzel Gyenes Ákos kormányos bebiztosította a csapat összetett első helyét. A Mondial Assistance Challeneger S. T., akárcsak az előző futamban, itt is egy ezüstöt szerzett, Hollósi Gábor kapitánnyal. A Tengeri Farkasok pedig egy újabb bronzérmet nyertek, Dr Farkas Tamás irányításával.

 

Sun Odyssey 32 i hajóosztály

1. futam
A kétszeres címvédő Bakóczy Róbert, és gárdája a SVE-Compass Junior S. T. hozta a papírformát, fölényesen nyerték a futamot. Mögöttük a Bakóczy Kálmán kormányozta, részben kezdő vitorlázó gyerekekből álló S.O.S. II. S. T. ért célba. A bronzérmet pedig a Huszka Róbert vezényelte Sail Support – BYC II. junior Sailing Team vehette át az esti eredményhirdetésen.

2. futam
A SVE-Compass Junior S. T. Bakóczy Róbert kormányossal verhetetlennek bizonyul, ezt a futamot is simán nyerték. Mögöttük, az előző futamhoz hasonlóan az S.O.S. II. S. T. jött, Bakóczy Kálmán irányításával. Harmadikként pedig az S.O.S. I. csapata végzett, Réczey Gusztáv kormányos kihozta a gyerekekből, amit tudott.

3. futam
Bakóczy Róbert egy újabb lépéssel közelebb került, hogy harmadszorra is magyar bajnok legyen tengeren. Még egy arany éremmel gazdagodott a SVE-Compass Junior S. T. Az ifjú kormányos édesapja, Bakóczy Róbert újra a második helyre hozta be az S.O.S. II együttesét és Réczey Gusztávnak is sikerült még egy harmadik helyezést elérni az S.O.S. I csapattal.

V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság 2009 - Eredmény 3 futam után

 

Képek a versenyről:


 

 

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Irodatakarítás Budapest

Irodatakarítás Budapest

Denevér

A Denevér a nagyvitorla hátsó ívelt része.

Dinamikus dőlés

Az oldalt csúszó hajón a tőkesúly vagy az uszony a menetiránnyal szöget zár be, emiatt a...

Panorámás ingatlan

Panorámás ingatlan a Balaton partján? Tökéletes választás, örök befektetés. Az Oxigén...

Révfülöp Üdülőszálló Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének északi partján található az Üdülőszálló...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.