Láng Róbert exkluzív interjú az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságról

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Láng Róbert exkluzív interjú az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Láng Róbert exkluzív interjú az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságról


2009/09/17

Forrás: vitorlazas.hu

Láng Róberttel, a Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság főszervezőjével beszélgettünk a 2009-es, immár 5. alkalommal megrendezésre kerülő Tengeri Bajnokságról.

 

Láng Róbert exkluzív interjú az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságról

Készültök valamilyen újdonsággal az idei Tengeri Bajnokságra?

Igen, a válság okozta depresszió közepén az egészség és vidámság jegyében kívánjuk megszervezni a versenyt. A futamok előtt személyi edző tart bemelegítést, átmozgató edzést az érdeklődők számára. A versenyek, futamok után szintén személyi tréner vezénylésével egyfajta levezetésként, nyújtógyakorlatokkal tarkított lazító edzés is része a programnak. A további kellemes pihenés és relaxáció perceit masszőrök közreműködésével tölthetik a résztvevők.
A versenyzők számára lehetőség nyílik, hogy részt vegyenek egy, az egészségükre vonatkozó állapotfelmérésen. Ez versenyszerűen fog zajlani, kinek a legjobb az állapota, eredményei.
Esténként a dumaszínház szereplői fogják stand-up comedyvel szórakoztatni a közönséget, továbbá az eddigi 20 perces összefoglalók helyett 1 órás film lesz minden hajóosztályról.

A helyszín és a hajóosztályok változtak-e?

Egy változás történt, az ORC hajóosztály nem indul, mert évek óta nehéz összehozni, alacsony az érdeklődés. Eddig is a szervezők segítségével jött létre. A helyszín maradt ugyanaz, Biograd.

Lesz-e változás a hajósorsolás menetében és a rendezésben?

Igen lesz, a hajósorsolás a helyszínen történik majd a Magyar Vitorlás Szövetség nagyhajós bizottsága szerint és a hajókat nem lehet kivenni, csak a verseny végén, átadáskor.

Lesz változás a pályákban?

Az összetétel marad, lesz pálya és túra verseny is. Amiben idén többet szeretnénk nyújtani az az, hogy a túra versenyek még inkább túra jellegűek legyenek: hosszú, navigációs képességet igénylő, szigetek közötti változatos vitorlázást tervezünk. Ez természetesen szél függvénye.

Indulsz a versenyen?

Igen, természetesen.

Milyen hajóval és csapattal?

Az AC Sailing Team-el indulok, a csapat nem ismeretlen a nagyközönség számára, hiszen a Kékszalagon is velük indultam. Kelemen Tamás lesz a kormányos és Bavaria Match 42-vel indulunk.

Milyen média érdekeltség várható?

Sajtófőnökünk, Balogh Anikó egyre jobb PR kapcsolatokat ápol, ami nagy eredmény. Ilyen publicitást eddig még nem sikerült szervezni. Lesznek hírességek, bulvár média és a kereskedelmi televízió is egyre jobban érdeklődik.

A www.vitorlazas.hu hogyan tudna segíteni a verseny tudósításában, a hírek közlésében?

Sajtóanyagok közlésével, fotókkal, minél több információ publikálásával.

Ez az 5. Tengeri Bajnokság, hány nevezőre számítanak? Mennyire számít népszerű versenynek?

Abszolút népszerű verseny, az érdeklődés nem csökkent, csupán az anyagi lehetőségek. A csapatok nagy része cégnév mögött szerepel szponzoráció segítségével. Általánosan érezhető a gazdasági krízis, nehezen álltak össze a csapatok, az eddig stabil résztvevők közül többen nem versenyeznek idén anyagi okok miatt. Óriási erőfeszítések, saját egyéni pénzek jelentek meg, hogy az emberek el tudjanak jönni versenyezni. Tavaly 70 egység nevezett, idén csak 50. Ez jelentős visszaesés. A nevezett csapatok listája a verseny honlapján megtekinthető.

Kit tartasz esélyesnek a győzelemre?

Erre nem sok rálátásunk van, mivel változások voltak. A 42-es osztályban Litkey Farkasék várhatóak a dobogó valamelyik fokára, tavaly harmadikak voltak és most is komolyan készülnek. Az első háromba szeretnénk mi is bejutni az AC Sailing Team-el, tavaly még a Volksbank színeiben indultunk. A többi hajóosztály összetételét nem ismerem, nincs nagyon tippem.

Milyen társasági események várhatóak idén?

Színvonalasabb, tartalmasabb program lesz. Előre eltervezett napi programot szerveztünk, melynek végén minden nap éjfélig tartó lazításra lesz lehetőség. Idén az utolsó napon lesz hivatalos sátorzárás parttalan mulatozással.

Köszönjük az interjút!

Nagyon szívesen.

 

Láng Róbert

www.vitorlazas.hu

 

 


 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hajótest szélessége

A hajótest szélessége a hajótest legnagyobb, keresztirányban és vízszintesen mért mérete...

Takk

A takkot csapásnak is hívjuk. Egy csapás lehet jobb, bal, pozitív illetve negatív. Ha...

Biztonsági távolság

A Hajózási Szabályzat előírja, hogy a Balatonon a vitorlás csónakokon 30 cm, más tavakon...

Cirkálás

A cirkálás, vagy más néven kreuzolás a szél ellen történő vitorlázás, cikk-cakk vonalban.

Marás

A Balaton déli partján, a víz alatt húzódó keskeny, sekély zóna, amit úgynevezett...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.