notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Scholtz Imre az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságról

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Scholtz Imre az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Scholtz Imre az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságról


2009/09/23
tóth mátyás

Forrás: vitorlazas.hu

Scholtz Imre annak az AIS Holding Sailing Teamnek a tagja, akik már több ízben nyerték meg a Tengeri Bajnokságot. Az idei terveikről adott interjút.

 

Scholtz Imre az V. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságról

Szervusz Imi, milyen csapattal indultok idén?

Szia! A csapat ugyanaz, mint eddig. Háromszor indultunk már együtt a Tengerin.A csapat tagjai hátulról előrefelé:

Kutics Krisztián - fordekk
Hoffmann Henrik - fordekk
Rózsavölgyi Gábor - pitman
Aklan András és Gereben Péter - sottok
Vörös Szabolcs - csapat kordinátor
Scholtz Imre - taktika és grósz sott
Czégai Péter - kormányos

A csapat támogatója az AIS Holding továbbra is, akik biztosítják a csapat számára a nyugodt felkészülés és versenyzés feltételeit.
A hajón nincsenek kiemelt emberek, mindenki egyenlő a fordekkestől a kormányosig. Szeretnénk, ha az jönne le az embereknek, hogy ez egy abszolút egységes csapat, egységes csapatszellemmel. Szerintünk erre van szükség.Úgy gondoljuk, az a lényege az egésznek, hogy aki elől van, az is tudja, hogy mi történik hátul és miért és fordítva. Sokat dolgozunk, hogy teljes összhang legyen. Nincs hierarchia, mindenki a rá kiszabott feladatra koncentrál és próbálunk mindenkire egyenlő terhelést adni. Így próbáljuk meg optimálisan üzemeltetni a hajót.

Milyen osztályban indultok?

h2 after

A szokásos Bavaria Match 42-ben. Ebben az osztályban van a legnagyobb kihívás és a legerősebb kihívók. Gondolok most Litkey Farkasékra, Kelemen Tamásékra. Ha jól tudom Kelóék idén az AC Sailing Team színeiben indulnak. Ők ketten egyenrangú kihívók, szerintem ők a legerősebbek.

Mi a véleményed a Tengeri Bajnokságról?

Általánosságban nem foglalkozunk a véleményekkel, jó támogatónk van ahhoz, hogy ezt a feladatot elvégezzük. A személyes véleményem viszont az, hogy jó lenne, ha előbb-utóbb a verseny igazán tengeri formát öltene. Egyelőre sósvízi vitorlázásról beszélünk, aminek semmi oylan eleme nincs, ami a tengerről szól. Navigáció, áramlás, éjszakai vitorlázás, a magyar versenyzők nagy része nincs is erre felkészülve, hogy nyílt tengeri versengésben részt vegyen. Ezen kéne változtatni, mert sokan el fognak fordulni a versenytől, már most sokan nem mennek, mert sokba kerül, messze van, nincs elég marketing potenciálja itthon stb. Ezek nehézzé teszik a résztvételt.

Köszönöm az interjút és sok sikert kívánok idénre is a csapatnak!

Köszönjük és szívesen.

Scholtz Imre
AIS Sailing Team

Tóth Mátyás
www.vitorlazas.hu

 

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Romantikus étterem a Városligetben

Romantikus étterem a Városligetben? Bemutatjuk a legjobbat! Egy igazán csodálatos környezetben...

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa...

Negatív csapás

 Cirkálásnál a céltól távolodó, de magasságot gyûjtõ szakasz.

Salona 37

Salona 37 vitorlás hajó bemutatás A Salona 37 vitorlás hajó követi az előző modellek...

Kitisztázás

Az összegubancolódott kötél vagy vitorla kibogozása.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!