Vadnai Benjamin vitorlázó világbajnokunkkal beszélgettünk! Interjú Vadnai Benjaminnal! Vitorlázás, luxus, vitorláséletmód,

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vadnai Benjamin vitorlázó világbajnokunkkal beszélgettünk!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vadnai Benjamin vitorlázó világbajnokunkkal beszélgettünk!


2012/05/29

 Be kell vallanom, nem vagyok vitorlázó. Versenyszerűen sportolok gyermekkorom óta, de most, hogy a Vitorlázás.hu online vitorlás magazinnál gyakorlatoskodom, halottam Vadnai Benjaminról, és sikeréről ami felkeltette érdeklődésemet. Nagyon szerettem volna felhívni őt, és én, mint laikus, kérdezni tőle, sikeréről, és bemutatni a kedves, talán szintén laikus olvasónak egy fiatalembert, aki már most, szinte gyerekként ért el nagy, nemzetközi sikert. Azok, akik laikusok, gyakran nem sokra becsülik a vitorlázás kifejezett sport értékét, hiszen csak „ülnek a vitorláson” - mondván. Én, mint kifejezetten fizikai sportban élsportoló nevelkedtem, kíváncsi voltam arra, mi is az igazság. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket. Benjaminnak ugyan olyan fontos az erőnlét és a testedzés, mint bármilyen atlétának!

Vadnai Benjamin

 

Szeretne egy élvonalbeli amerikai karórát? Ide kattintva megnézheti 2012-es választékunkat!

 

 Mennyire fizikai teljesítmény sport a vitorlázás? Benjamintól most megtudhatjuk:

 
Vitorlás Életmód Magazin: Mint minden élsportolónak gondolom neked is rengeteg időt elvesz a magánéletedből a sport. Nálad ez mennyire drasztikus? Hogy néz ki egy heted?
 

Vadnai Benjamin - Hát bemegyek a suliba, amikor ott végzek és van szél kimegyek vízre, ha nincs szél akkor konditerembe.

 
Vitorlás Életmód Magazin:  Ha egész héten fúj a szél akkor mennyit vagy a vízen?
 

Vadnai Benjamin - Ha fúj a szél akkor heti 3-4szer kimegyek vízre a többit pedig más típusú edzéssel töltöm.

 
Vitorlás Életmód Magazin:  Hány pihenő napod van egy héten?
 

Vadnai Benjamin - Általában csak egy.

 
Vitorlás Életmód Magazin:  Jut időd azért a barátokra, bulizni, csajozni stb? 
 

Vadnai Benjamin - Igen jut, esténként, hétvégenként, de nagyon jól be kell osztanom az időm.

 

Vadnai Benjamin

 
Vitorlás Életmód Magazin:  Sokan sok helyen nyilatkozták rólad, hogy kivételes tehetség vagy ebben a sportban.  De egy laikusnak nehéz megértenie, hogy pontosan miben is vagy jobb az átlagnál. Azt mindenki tudja, hogy egy hosszú távfutónak az állóképesség a fő fegyvere, egy sprinternek a robbanékonyság, egy súlyemelőnek az izom erő, de egy vitorlás versenyzőnek mi ez a tényező? 
 

Vadnai Benjamin - A vitorlázónak is nagyon erősnek kell lennie, nagyon jó 3dimenziós-érzékkel kell, hogy rendelkezzen, fejlett taktikai érzék szükséges és nagy százalékban ész játék is az egész.

 
Vitorlás Életmód Magazin:  Miből állnak az edzéseid? Értem ez alatt azt, amikor nem vitorlázol. 
 

Vadnai Benjamin - A kondi teremben mostanában Gflex-ezni (hordozható gravitációs eszköz) szoktam és emellett sokat úszunk és biciklizünk. 

 
Vitorlás Életmód Magazin:  Milyen jellegű kerékpáros edzést végzel? 
 

Vadnai Benjamin - Főként hegymenetet nyomunk. 

 
Vitorlás Életmód Magazin:  Tehát erő állóképesség fejlesztés.
 

Vadnai Benjamin - Így van.

 
Vitorlás Életmód Magazin:  Hány órát vesz igénybe egy versenyed?
 

Vadnai Benjamin - Napi 5-6 óra. 

 
Vitorlás Életmód Magazin:  Érthető mire kell az az állóképesség…  
Szerinted ebben a sportban melyik a fontosabb a vele született tehetség vagy a ráfordított munka?
 

Vadnai Benjamin - A tehetség másodrangú inkább rengeteg munka kell hozzá.

 

Vadnai Benjamin

 
Vitorlás Életmód Magazin:  Mesélj, kérlek a rövid és hosszú távú céljaidról.
 

Vadnai Benjamin - Az idei évben az Európa bajnokságon és a Magyar bajnokságon szeretnék jól menni, 2016-ban pedig szeretnék kvalifikálni az olimpiára.

 
Vitorlás Életmód Magazin:  Végezetül kiknek ajánlanád ezt a sportot?
 

Vadnai Benjamin - Mindenkinek, aki szereti a környezetet, és imád kint lenni a szabadban.

 
Vitorlás Életmód Magazin:  Köszönjük szépen a készséges válaszaidat és nagyon szorítunk neked a jövőben is!
 
További információ Benjaminról: Itt!
 
 
 
Írta: Simon Roland

versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Torben Grael

Torben Grael Születési hely/idő: 1960.  július 22. Sao Paolo Torben Grael...

Fonyód Vitorláskikötő Zrt.

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt. Keresztes...

Ballaszt

A ballaszt meghatározásád lásd a tőkesúly szótárszónál.

Nautic 330 Club vitorlás hajó

A Nautic 330-as 2005-ben megjelent, még inkább családközpontú koncepciója. A hajótest 15...

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.