Laser Európa Kupa versenysorozat - 5. regatta

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vadnai Benji újabb sikere

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vadnai Benji újabb sikere


2010/07/13

Forrás: www.hunsail.hu

Július 3-6. között került megrendezésre a 14 fordulóból álló Laser Európa Kupa versenysorozat 5. regattájára a 73. Warnemünde Vitorlás Hét keretein belül, ahol 20 ország 275 versenyzője küzdött a legjobbaknak járó díjakért. A magyar színeket Laser Standard-ben Bakóczy Róbert, Laser Radialban Hunfalvy Péter és Korchmáros Kristóf, Laser 4.7-ben pedig Vadnai Benjamin képviselte.
 

Vadnai Benji

VAdnai Benji a 4. helyen

A négy napos viadalon eleinte nyári kánikulát idéző időjárásban, majd fokozatosan megélénkülő szélben hat, illetve nyolc futamot bonyolított le a rendezőség, melyek során az idén hajóosztályt váltó, s azóta laser 4.7-ben is sikert sikerre halmozó Vadnai Benjamin az előkelő negyedik helyezést szerezte meg a lengyel Skraoaszewski és két orosz versenyző, Nikolaev és Tretyakov mögött.

Az időjárás nem kedvezett

Benji végig kiegyensúlyozottan versenyzett. Rajtjai rendre jól sikerültek, hajóvezetése mind kreutzban, mind pedig bőszélben sokat javult az elmúlt időszakban. Az első napok gyengébb szeles időjárása Benji termetéből és ifjonc mivoltából adódóan jobban kedvezett a versenyzőnek, mint az utolsó nap erős, 5 beaufort erősségű széljárása, így az első napokban még szoros csatát vívott lengyel versenytársával a vezető pozícióért, sőt a második versenynapon bezsebelt első és egy második helyezésével az összesített lista élére ugrott. Az utolsó nap erős szeles futamai következtében végül lecsúszott a dobogóról, s a negyedik helyen fejezte be a rangos viadalt, mely korosztályos bronzérmet eredményezett számára. Benji németországi kiváló szereplésével tovább erősítette vezető pozícióját az Európa Kupa versenysorozat összesített listájában a 16 év alattiak között, sőt az ötödik fordulót követően átvette a vezetést a svájci Rigot Guillaume-től az összesített tabellán is, így már nem csupán korosztályának éllovasa.

Bakóczy Robi - Laser standard

Laser standard-ben az idén tavasszal érettségi elfoglaltságai miatt kevesebbet versenyző Bakóczy Robi szerepelt eredményesen, aki háromszor is a legjobb tíz között ért célba, végezetül pedig a 11. helyezést szerezte meg a 68 fős mezőnyben, így várhatóan ő is jó pár helyet előrébb lépdelhet a versenysorozat összetett listáján. A legnépesebb hajóosztályban, a 144 indulót számláló radiál mezőnyben Hunfalvy Péter szerepelt legeredményesebben, aki a 44. helyet szerezte meg, míg Korchmáros Kristóf a 111. helyen zárta a regattát.
 

Európa Kupa - Balatonfüreden

Az Európa Kupa versenysorozat következő állomása a belgiumi Nieuwport lesz alig egy hónap múlva, majd az osztrák, s az augusztus végi lengyelországi állomást követően Magyarországon, hazai vízen, Balatonfüreden mérkőzhetnek meg egymással a fiatalok, ahol reményeink szerint hasonló szép eredményekkel gazdagítják sportágunkat.


Részletes eredménylista

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Saját testsúlyos edzés

 Saját testsúlyos edzés

Trepni

Trepni: padlódeszka  

Kimm

Kimm - sarkos építésû hajóknál a fenék síkjának és az oldal síkjának találkozása

Kiel

A kiel(ejtsd: kíl) a hajó tőkesúlya. A kielt nem lehet felhúzni, a hajót ellensúlyozza,...

Beiboot

A beiboot meghatározását lásd a boci szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.