Foghatják a fejüket a leggazdagabbak

hirdetes

Hatalmas vagyonokat buktak a leggazdagabbak

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A hétfői tőzsdei zuhanórepülés a világ leggazdagabbjainak vagyonát sem kímélte, hatalmas összegeknek inthetett búcsút Bill Gates, Mark Zuckerberg és Warren Buffet is. Azonban vannak páran, akik még a brutális lejtmeneten is nyerni tudtak. Egy nap alatt tűnt el egy teljes magyar GDP

Leggazdagabbak

Mekkora vagyont tud elsöpörni a kínai piac egy nap alatt? Sokat: a világ négyszáz leggazdagabb embere összesen 124 milliárd dollárt (azaz Magyarország teljes éves GDP-jét) veszített hétfőn – írja a Business Insider.

 

Ahogy arról az Investor is beszámolt, a kínai gazdasággal kapcsolatos aggodalmak erőteljes negatív reakciókat váltottak ki a tőzsdéken, hétfőn óriási zuhanást lehetett látni nem csak a sanghaji, de a világ vezető részvénypiacain is. A Shanghai Composite index augusztus 18-26. között közel 25 százalékkal került lejjebb, csak hétfőn 8 százalékkal rogyott meg.

 

Az amerikai tőzsdeindexek hat egymást követő kereskedési napon keresztül veszítettek értékükből, csak ezt követően indultak meg felfelé az árak szerdán, de a keddi kereskedés is azt mutatta, hogy nem nyugtatta meg kellően a kereskedőket a kínai jegybank kamatvágása, és az sem, hogy csökkentette a bankok kötelező tartalékrátáját, növelve a likviditást. Ennek hatására a Dow Jones index is visszanyerte hétfői veszteségeinek felét.

 

Az egymilliárd dolláros bukta

 

A hétfői meredek esés még a leggazdagabbakat is megtépázta:  24 milliárdos fejenként egymilliárd dollárral (mintegy 280 milliárd forint) lett 'szegényebb egyetlen nap alatt. Közülük is a fekete hétfő legnagyobb vesztese Ázsia leggazdagabb embere, Wang Jianlin, aki egymagában 3,6 milliárd dollárt veszített. A kínai csapás nem kímélte a nyugati gazdagokat sem: a Microsoft alapítója, Bill Gates 3,2 milliárd dollárt bukott, az Amazon-vezér Jeff Bezos pedig 2,6 milliárd dollárnak intett búcsút.

Forrás

Leggazdagabbak

Warren Buffet milliárdos befektető szintén 2,6 milliárd dollárral lett szegényebb, a Facebook alapító-vezérigatgatója, Mark Zuckerberg pedig 1,7 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el. Persze ha a piacok újra talpra állnak, akkor ezek csak átmeneti veszteségek, és hozzátartoznak a részvénypiacok szokásos ingadozásaihoz, ugyanakkor az esés mértéke egyáltalán nem hétköznapi.

 

Akik nyerni tudtak

 

A Bloomberg Billionaires indexe szerint a világ kétszáz legvagyonosabb embere közül mindössze hárman tudtak nyerni a tőzsdék zuhanórepülésén, mégpedig Alwaleed Al Saud, szaúdi üzletember, Tadashi Yanai, az Uniqlo alapítója és a cseh üzletember, Petr Kellner.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Világ körül

Ha szereted a szép képeket, a külföldi országok nevezetességeit, érdekességeit,... Tovább

Üzleti rendezvényhelyszín hotelben

Többnapos üzleti rendezvény hotelben   Ahhoz, hogy a rendezvényünk valóban sikert... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 4.8

érdekességek