notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vállalták, hogy csipet ültessenek a bőrük alá - azonosultak a technikával

hirdetes

Akik vállalták, hogy csipet ültessenek a bőrük alá

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy svéd irodaház vezérigazgatója és még néhány alkalmazott vállalták, hogy csipet ültessenek a bőrük alá, ami úgy működik, mint a bankkártya, vagy a munkahelyi beléptetőkártya, csak az embernek elég felemelnie a kezét.

Csip

Rory Cellan-Jones, a BBC újságírója részt vett egy olyan eseményen, ami a jövőnk szempontjából elgondolkodtató. Egy svéd irodaházba olyan technológiát vezettek be, ami megkönnyíti az ott dolgozók mindennapjait: ez a RFID csip. Lényegében ugyanúgy működik, mint a bankkártya, vagy a munkahelyeken a beléptető kártya, csak ez a bőr alá van ültetve. Az irodaház technológiáját már most úgy alakították ki, hogy ezzel a csippel igénybe lehessen venni az összes létező szolgáltatást az étteremtől kezdve a fénymásolón át a beléptető rendszerig. A cég vezetője és néhány alkalmazott be is vállalta, hogy az irodaház megnyitóján a bőrük alá ültessék ezt a csippet. Így amikor beérnek a munkahelyükre, csak annyi a dolguk, hogy feltartják a kezüket és máris beengedik őket, de ugyanezzel a mozdulattal tudják használni a fénymásolót is. Az irodaház azt tervezi, hogy hamarosan a többi alkalmazottnak is felkínálják a lehetőséget, hogy csippeltethessék magukat, viszont ezzel kapcsolatban eléggé megoszlottak a vélemények.

 

Csip

Csip

A munkatársak közül sokan semmi kifogást nem találtak a bőr alá ültetett csip ellen, azonban akadtak olyanok is, akik teljesen elzárkóztak előle. A vezérigazgató, Hannes Sjobald azért vállalta, hogy már rögtön a megnyitón csippet ültessenek a kezébe, mert azonosulni akart a technikával. Véleménye szerint a svéd Biohekker Csoport egy olyan jövőre szeretné felkészíteni az embereket, ahol a kártyák helyét ezek a csippek veszik át. Ez azt jelenti, hogyha valaki dolgozni, vásárolni, vagy akár csak közlekedni akar, az csak így lesz lehetséges. Hassan a következőt mondta: „Szeretnénk megérteni a technológiát, mielőtt a megacégek és az állam előáll az ötlettel, hogy mindenkibe csipet kell ültetni. Adóhatósági csip, Google csip, Facebook csip…”

 

Napjainkban már teljesen általánossá vált az okostelefonok használata, amivel az ember non-stop online lehet és bármikor elérhető. De akkor mi a helyzet a csippekkel? Ez vajon mennyire lesz elfogadható?

Forrás: Hír.ma

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Beaufort skála

A Beaufort skála meghatározását lásd a szélerősség skála szótárszónál. Tovább

Algagátló festék

Különleges, a hajó vízvonal alatti részeire való festék, mely megakadályozza a vízi... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 108

Átlagos értékelés: 5.0

utazás