notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hatalmas változás 100 év alatt: A Titanic és a mai óceánjárók között ég és föld a különbség

hirdetes

Hatalmas változás ment végbe a Titanic óta

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Twitteren egy rendkívül érdekes eszmecserét folytattak arról, hogy a mai óceánjáró hajók elegancia és stílus szempontjából a nyomába se érnek a Titanicnak. Szerintem nagyon érdekes és elgondolkodtató volt ez a beszélgetés.

Titanic

A beszélgetés egy ausztrál üzletember Twitter oldalán kezdődött, ahol közzé tett egy képet egy modern óceánjáróról, nevezetesen az Allure of the Seasról. A kép alatt azt fejtegette, hogy az óceánjárók 100 év alatt hatalmas változásokon mentek keresztül. Persze ez érthető, mert 100 év mégiscsak 100 év és azóta a technika rengeteget fejlődött, azonban az mégiscsak meglepő és sajnos nem éppen pozitív, hogy bár ezek az óceánjárók technikailag szinte a csúcson vannak, viszont esztétikailag messze elmaradnak a Titanictól. A Titanic már első ránézésre szinte tiszteletet sugároz elegáns, kecses megjelenésével, azonban a mai óceánjárókról ezt nem lehet elmondani.

Titanic

A Gizmodo egyik kommentelője igen érdekes, mégis találó megfogalmazást írt a két hajó összehasonlításáról. Azt írta, hogy míg a Titanic elegáns és látszik rajta, hogy valóban egy igazi luxushajóról van szó, addig az Allure inkább egy tengeren úszó doboznak tűnik. Ugyanígy jellemezte az Allure testvérhajóját, az Oasis of the Seas-t is. Viszont erre a Gizmodo egyik írója is válaszolt, akinek szintén hasonló volt a véleménye: szerinte a mai óceánjárók inkább marhavagonoknak nevezhetőek telezsúfolva szórakozási lehetőségekkel.

Titanic

A Titanicot hatalmasnak képzeljük el és valóban rengetegen utaztak rajta, viszont ha összehasonlítjuk a mai legnagyobb óceánjáróval, ami utasokat szállít, meglepődünk, hogy a Titanic mennyire aprónak tűnik hozzá képest. Bár ez teljesen logikus, hiszen a legendás Titanic és a 2010-ben megépített Allure of the Seas között 100 év telt el. Ha megnézzük ezt az új hajót és a Titanicot, ez utóbbi sokkal elegánsabbnak és kifinomultabbnak tűnik, mint ez a sokkal nagyobb és modernebb óceánjáró monstrum. A méretbeli különbségek is hatalmasak, de ahogy a mondás is tartja: nem a méret a lényeg. Én úgy gondolom, nagyon érdekes dolgokat fejtegettek a Twiteren, ami nemcsak a hajókra igaz, de talán a mai világra is. Ha ránézek erre a hajóra, nekem személy szerint olyan érzésem van, mintha egy méhkaptárba néznék.

Titanic

Bár a Titanic elsüllyedése óta sokat változott a világ és a hajók stílusa, viszont ha összehasonlítjuk ezeket a modern óceánjárókat is a Titanicot, lehet olyan érzésünk, hogy valami hiányzik a mai óceánjárókból, ami a Titanicban még meg volt.

Forrás: hír24

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Sója

Olyan fából vagy betonból épített rámpa, "lejtő" ahol a vitorlás hajókat,... Tovább

Pünkösd

Mikor van Pünkösd?   Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 167

Átlagos értékelés: 4.7

hajó