notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hatalmas változás 100 év alatt: A Titanic és a mai óceánjárók között ég és föld a különbség

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Hatalmas változás ment végbe a Titanic óta

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hatalmas változás ment végbe a Titanic óta


2014/10/28
Petra

Forrás: hír24

A Twitteren egy rendkívül érdekes eszmecserét folytattak arról, hogy a mai óceánjáró hajók elegancia és stílus szempontjából a nyomába se érnek a Titanicnak. Szerintem nagyon érdekes és elgondolkodtató volt ez a beszélgetés.

Titanic
A beszélgetés egy ausztrál üzletember Twitter oldalán kezdődött, ahol közzé tett egy képet egy modern óceánjáróról, nevezetesen az Allure of the Seasról. A kép alatt azt fejtegette, hogy az óceánjárók 100 év alatt hatalmas változásokon mentek keresztül. Persze ez érthető, mert 100 év mégiscsak 100 év és azóta a technika rengeteget fejlődött, azonban az mégiscsak meglepő és sajnos nem éppen pozitív, hogy bár ezek az óceánjárók technikailag szinte a csúcson vannak, viszont esztétikailag messze elmaradnak a Titanictól. A Titanic már első ránézésre szinte tiszteletet sugároz elegáns, kecses megjelenésével, azonban a mai óceánjárókról ezt nem lehet elmondani.

Titanic

A Gizmodo egyik kommentelője igen érdekes, mégis találó megfogalmazást írt a két hajó összehasonlításáról. Azt írta, hogy míg a Titanic elegáns és látszik rajta, hogy valóban egy igazi luxushajóról van szó, addig az Allure inkább egy tengeren úszó doboznak tűnik. Ugyanígy jellemezte az Allure testvérhajóját, az Oasis of the Seas-t is. Viszont erre a Gizmodo egyik írója is válaszolt, akinek szintén hasonló volt a véleménye: szerinte a mai óceánjárók inkább marhavagonoknak nevezhetőek telezsúfolva szórakozási lehetőségekkel.

Titanic

A Titanicot hatalmasnak képzeljük el és valóban rengetegen utaztak rajta, viszont ha összehasonlítjuk a mai legnagyobb óceánjáróval, ami utasokat szállít, meglepődünk, hogy a Titanic mennyire aprónak tűnik hozzá képest. Bár ez teljesen logikus, hiszen a legendás Titanic és a 2010-ben megépített Allure of the Seas között 100 év telt el. Ha megnézzük ezt az új hajót és a Titanicot, ez utóbbi sokkal elegánsabbnak és kifinomultabbnak tűnik, mint ez a sokkal nagyobb és modernebb óceánjáró monstrum. A méretbeli különbségek is hatalmasak, de ahogy a mondás is tartja: nem a méret a lényeg. Én úgy gondolom, nagyon érdekes dolgokat fejtegettek a Twiteren, ami nemcsak a hajókra igaz, de talán a mai világra is. Ha ránézek erre a hajóra, nekem személy szerint olyan érzésem van, mintha egy méhkaptárba néznék.

Titanic

Bár a Titanic elsüllyedése óta sokat változott a világ és a hajók stílusa, viszont ha összehasonlítjuk ezeket a modern óceánjárókat is a Titanicot, lehet olyan érzésünk, hogy valami hiányzik a mai óceánjárókból, ami a Titanicban még meg volt.hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Trepni

Trepni: padlódeszka  

Tihanyi Yacht Club

A Tihanyi Yacht Club vitorláskikötőjének bemutatása: A tihanyi kompkikötőtől...

Sekli

Saválló fémből készült csavaros alkatrész, mellyel mozgó, különálló...

Csáklya

A csáklya egy rúdra erősített kampó.

Születésnapi buli helyszín

Különleges születésnapi buli helyszín után kutatsz? Ha a szülinapi buli Budapesten lesz, ezen...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.