A koronavírus miatt változik a kártyás fizetés Magyarországon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A koronavírus miatt változik a kártyás fizetés Magyarországon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A koronavírus miatt változik a kártyás fizetés Magyarországon


2020/03/25
VN

A Kínából induló koronavírus járványra való tekintettel többféle intézkedés, korlátozást, vagy éppen engedményt hoztak már, annak érdekében, hogy enyhítsék a járvány hatását. És ezek az intézkedések közt a bankkárytás fizetésre vonatozó is található. A Magyar Közlönyben március 23-án megjelent rendelet szerint az eddigi 5000 forintos értékhatárról 15 000 forintra emelkedik az érintéses fizetések összeghatára, tehát 15 000 forint alatti PayPassos fizetés esetében a vásárlónak nem szükséges beírnia a PIN kódját a terminálba, ezzel is minimalizálva a vírus terjedésének kockázatát. 

Változás a bankkártyás fizetésen a koronavírus miatt

Az egészségügyi biztonság miatt emelik meg az értékhatárt

A döntést azzal indokolták, hogy így csökken az egészségügyi kockázat, azzal, hogy a bankkártyaterminált kevesebbszer kell megérinteni. Egyébként már többször is felhívták a figyelmet arra, hogy jóval biztonságosabb kártyával, ha lehet érintéssel fizetni, mert a készpénzforgalommal is terjedhet a koronavírus. Ezért mindenkit arra kérnek, hogy inkább bankkártyán keresztül fizessen. Több olyan kisebb üzlet is van, ahol ki van írva, hogy csakis bankkártyával lehet a koronavírus okozta járvány és veszélyhelyzet alatt fizetni, az alkalmazottak biztonsága érdekében.

 

A bankkártyás fizetést érintő rendelet

Íme a bankkártyás fizetés érintő rendelet egy részlete, ami a Magyar Közlönyben jelent meg: "A  2015/2366 európai parlamenti és tanácsi irányelvnek az  erős ügyfél-hitelesítésre, valamint a  közös és biztonságos nyílt kommunikációs standardokra vonatkozó szabályozástechnikai standardok tekintetében történő kiegészítéséről szóló, 2017. november 27-i (EU) 2018/389 felhatalmazáson alapuló bizottsági rendelet 11. cikkében meghatározottak figyelembevételével a  pénzforgalmi szolgáltató nem alkalmaz erős ügyfél-hitelesítést, ha az érintéses elektronikus fizetési művelet egyedi összege nem haladja meg a tizenötezer forintot.”

 

További intézkedéseke

De a rendelet ezen kívül még más intézkedésekre is kitért. Többek között felfüggesztették, illetve kitolták a bírósági végrehajtásokat, valamint tovább jár a gyerek gondozására, nevelésére nyújtott egészségbiztosítási és családtámogatási ellátás, a gyesre, valamint gyedre fennálló jogviszony egészen a veszélyhelyzet végéig fennáll, továbbá több szektorban is vezettek be részleges adó és járulékmentességet.
 


érdekesség hír technológiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kávézó Budán

A PRE-GO egy különleges kávézó Budán, ahova érdemes ellátogatnod, ha a minőségi kávézás...

Ballon

A ballon a nagyméretű orrvitorlák gyűjtõneve, például spinakker.

Karimatömítés

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos...

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek...

Csiga

A csiga egy görgős kötélvezető.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.