Vannak még igazi apák... Tisza-tó és a labda!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vannak még igazi apák... Tisza-tó és a labda!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vannak még igazi apák... Tisza-tó és a labda!


2019/05/29

Ma egy kedves család érkezett hozzánk Sarudra, akik Tiszafüreden vendégeskedtek, de körülnéztek a Kalandparton is. Sportoló gyerekeik is velük jöttek, akik hoztak magukkal egy labdát is. A frissen rendezett homok játszani hívta a gyerekeket, akik vidáman rugdosták egymásnak a parton a zöld bőrfocit.

Vannak még igazi apák... Tisza-tó és a labda!

A nádasben kötött ki a labda

Aztán jött egy nagyobb rúgás…  és a homok helyett a labda a vízen állt meg. Illetve bárcsak megállt volna, de ehelyett a víz felszínén új játszótársat talált, a Szelet. A szél indította magát, és passzolgatva, maga előtt vezetgetve a nádba érkezett a labdával. S mint, aki jól végezte dolgát ott is hagyta.


A halászoktól kértek segítséget 

Mivel még alig van valaki ilyenkor a Sarudi- medencben,  ezért megkértünk két horgászt, hogy az akkor lesólyázott csónakjuk próbaútja vezessen a nádashoz…de nem látták a nádasban rejtőző játékszert.. A gyerekek a parton, egy stégen kuporogva lélekben már-már feladták, hogy újra visszakapják zöld pattogó kedvencüket.


S ekkor az apa hozzánk fordult.

Nincs-e ötletünk, mivel szerezhetné vissza az elfújt játékszert. Nyáron ez legalább 10 lehetőséges kihívás lenne, de most semmilyen eszközünk nincs a parton.
Indulás kutatni… Kaland a Kalandparton. Sátor nyílik, kutatás indul. Van kajak a parton, de nincs hozzá evezőnk.. Tálaltunk egy kenu evezőt, de le vannak zárva a kenuk… S szerencsére nem töltöttünk meg minden régi kenut virágfölddel, így az első süllyedő próbálkozás után megtaláltuk a #Mentőeszközt.


Az Apa egy percet sem gondolkodott. 

Megmarkolta a csonka, sáros evezőt, szembefordult a széllel,  gyerekei öröméért nekivágott a pár fokos Tisza-tónak.
Minden gyerek segíteni szeretett volna, de ő nem kockáztatta a hideg vízben sajátján kívül senki életét.. így a gyerekek egymás mellé ültek a stégen és figyelték a lassan távolodó Labdamentőt…


És sikerült visszaszerezni a labdát

A labda bekerült a kenuba, s a kenu büszkén szelte a hullámokat a széllel szemben a part felé. Azonban a part közelében egy sunyi széllökés oldalra fordította a kenut, s az felborult / szerencsére a már alig térdig érő vízben. Az Apa ügyesen kiugrott a boruló kenuból, de közben végig a labdát figyelte. Kisétált a vízből, ázott nadrágban, boldogan emelte ki a labdát a hajóból, s nyújtotta át a gyerekeknek.


A parton a gyerekek olyan szorosan ölelték az, ázott apjukat, mintha egy életet mentett volna meg a vízben. Erre szerencsére  nem  került sor Azonban egy kisebb csodának, egy életre való leckének lehettünk részesei. Az Apai szeretet és gyerekei tisztelet csodálatos példájának. Ahol egy hangos szó nélkül az Apa egy pár ezer forintos játékszerért kockáztatta az életét.   A gyerekek öröméért. 


Csoda volt.
Őszinte Tiszteletünk!

 

Szerző: elmenyfalu.hu


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre

Dakron

A Dakron egy műanyag vitorla anyag.

Franck Cammas

Franck Cammas vitorlázó életrajz Franck Cammas 1972 december 22.-én született...

Félszem

A félszem, vagy másik nevén sekli a vitorláshajón igen változatos szerepet tölt be. Ezek...

Csapás

Csapáson halad a hajó, ha nem fordul vagy perdül. Ha a szelet jobbról kapja, jobbcsapáson,...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.