Világvárosok a semmiből

hirdetes

A semmiből születő városok

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ elképesztően gyorsan változik. A technika, az építészet, a világ úgy összességében. Most egy nagyon szemléletes példában fogjuk bemutatni, hogy mire is gondoltunk!

A semmiből jöttek ezek a városok

Elképesztő, hogy egy-két emberöltő alatt milyen városok fejlődnek ki, gyakorlatilag a semmiből. Olyan helyek számítanak manapság világvárosnak, melyek egykor elképesztően kicsik voltak, vagy egyáltalán nem is léteztek. Csak valamilyen oknál fogva (olaj, helyi gazdaság hihetetlen mértékű fejlődése) lehetőség nyílott, hogy belekezdjenek az építkezésbe. És mit lehet mondani? Belekezdtek… Nézzük meg tehát, hogy milyen csodák nőttek ki a földből.  Persze nem meglepő módon a többségük a távol keleten van. Nézzük hát most meg őket!

hirdetes

 

 

Az egyik legjellemzőbb példa, Szingapúr.1965-ös függetlenedése óta a városállam rohamos fejlődés indult el, amit nagyrészt előnyös gyarmati múltjának köszönhet, hiszen Szingapúr volt  a környék brit gyarmati központja. Stratégiai jelentőségű kikötője hamarosan a világ egyik legfejlettebb államává tette . Ma már alig lehet elképzelni, hogy  100 évvel ezelőtt szemetes, cölöpházakkal teletűzdelt kis kikötő volt a helyén, igaz?

hirdetes

 

 

 

Szintén nagyon eklatáns példa Dubaj. A közel-kelet és az olaj persze ismert tényező manapság a világ politikában, de gondoljunk csak bele: mi lesz akkor, mikor elfogy a fekete arany és okafogyottá vállnak ezek az épületek, ez az infrastruktúra? 1980-ban még szinte semmi sem volt itt, manapság meg a világ egyik legnagyobb és legszebb városa.

 

 

 

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

Művészeti előadás

A művészeti előadás a művészetek teljes körét átfogó bemutató, beszélgetés, s egyfajta... Tovább

Bilge

A bilge hajófeneket, hajóűrt jelent, mint például a fenékdeszka alatti terület. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.