notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szépséges vízi városok a világban

hirdetes

Városok a vizek szerelmesinek - I. rész

D.Ági
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Velencéből csupán egy van, de meg fogsz lepődni, ha megtudod, hogy bizony nem egy, de számos olyan település létezik a világon, amely hasonló hangulatot kelthet, mint a vízi város, épp úgy csatornákkal utcák helyett, gondolákkal taxizva lehet megnézni őket, és egytől egyik nagyon különlegesek. 

A legszebb városok a vizek szerelmeseinek

A három részes cikksorozatunkban bemutatunk több olyan várost vagy falut, melyek a víz közelségét előnyként és hasznos lehetőségként élik meg, némelyek pedig olyannyira túlnépesedettek, hogy a házak rengetegétől nem is nagyon tudjuk eldönteni, földre, vízre, vagy egymásra épültek az aprócska lakó alkalmatosságok.

 

 

Santa Cruz del Islote, Kolumbia

 

 

Kezdjük a sort ezzel az igen aprócska szigettel, mely Kolumbia partjainál fekszik, és a légi felvételekből tényleg nehéz eldönteni, van-e egy talpalatnyi föld a számtalan kis ház alatt. Santa Cruz del Islote mindösszesen 0.0046 négyzetkilométeres területével 1200 lakost számlál, ami egyet jelent azzal, hogy ez a sziget a világon a legsűrűbben lakott mindközül.

 

 

 

 

 

Ganvie, Benin

 

 

A legnagyobb vízi település Afrikában a Nokoué tavon fekszik, Beninben. A 16-17. szárad környékén alapított település körülbelül 3000 cölöpökre épült házból áll, ehhez pedig 20-30000 közötti lakossággal rendelkezik. Ganviet gyakran nevezik Afrika Velencéjének, bár ők sokkal kevésbé a turizmusból, mint inkább a halászatból élnek, két ház között pedig kenukat használva közlekednek.

hirdetes

 

 

 

 

 

 

Ko Panyi, Thaiföld

 

 

A drámai szépségű környezetnem kiépített kis település a Phang Nga Provincia területén található Thaiföldön. A halászfalu Ko Panyi olyan, mint egy mini paradicsom mindazoknak, akik szeretik a vizet és a trópusi időjárást. A falu házait cölöpökre építették az itt élő halászok, a körülbelül 2000 lakos két család leszármazottaiból tevődik össze. A falu legvagányabb része a vízen lebegő focipálya, amit a helyi gyerekek építettek maradék faanyagokból és halászati kellékekből.

 

 

 

 

További szépséges városokról olvashatsz a következő oldalon!

A legszebb városok a vizek szerelmeseinek

 

 

Loreto szigete nem nevezhető éppenséggel zsúfoltnak, lénygében a teljes területet egy kastély foglalja el, ami viszont nem utolsó látványt nyújt az arra járóknak.  A ma már magántulajdonban lévő sziget valaha Santa Chiara nővérek kolostorának adott otthont és az 1400 években épült meg festői kastélya.

hirdetes

 

 

 

 

Halong Bay úszó falu, Vietnám

 

 

Halong Bay faluja a környék egyetlen sík felületére épült, a vízfelszínre. Azonban ezek az épületek nem cölöpökön állnak. Szó szerint lebegnek a vízen. Az, hogy a megközelítőleg 1000 lakos egészen konkrétan az öbölben él, jelentősen megkönnyíti napi halászati tevékenységüket. Az első két falucska a 19. század elején alakult, és csupán néhány évig, 1946-tól 1954-ig, a franciák elleni háború alatt nem volt zsúfolásig belakott az öböl, úszó kisházaival. 

 

 

A következő napokban további különleges városokkal ismerkedhetsz meg, a cikk a héten folytatódik!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonszemes - BAHART Kikötő

Balatonszemesi vitorláskikötő Szolgáltatásai: A felújított balatonszemesi kikötőben... Tovább

Jorge Zarif

Jorge Zarif A fiatal Junior reménység Jorge Zarif mindössze 16 éves, mégis az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek utazás