Szépséges vízi városok a világban

hirdetes

Városok a vizek szerelmesinek - I. rész

D.Ági
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Velencéből csupán egy van, de meg fogsz lepődni, ha megtudod, hogy bizony nem egy, de számos olyan település létezik a világon, amely hasonló hangulatot kelthet, mint a vízi város, épp úgy csatornákkal utcák helyett, gondolákkal taxizva lehet megnézni őket, és egytől egyik nagyon különlegesek. 

A legszebb városok a vizek szerelmeseinek

A három részes cikksorozatunkban bemutatunk több olyan várost vagy falut, melyek a víz közelségét előnyként és hasznos lehetőségként élik meg, némelyek pedig olyannyira túlnépesedettek, hogy a házak rengetegétől nem is nagyon tudjuk eldönteni, földre, vízre, vagy egymásra épültek az aprócska lakó alkalmatosságok.

 

 

Santa Cruz del Islote, Kolumbia

 

 

Kezdjük a sort ezzel az igen aprócska szigettel, mely Kolumbia partjainál fekszik, és a légi felvételekből tényleg nehéz eldönteni, van-e egy talpalatnyi föld a számtalan kis ház alatt. Santa Cruz del Islote mindösszesen 0.0046 négyzetkilométeres területével 1200 lakost számlál, ami egyet jelent azzal, hogy ez a sziget a világon a legsűrűbben lakott mindközül.

hirdetes

 

 

 

 

 

Ganvie, Benin

 

 

A legnagyobb vízi település Afrikában a Nokoué tavon fekszik, Beninben. A 16-17. szárad környékén alapított település körülbelül 3000 cölöpökre épült házból áll, ehhez pedig 20-30000 közötti lakossággal rendelkezik. Ganviet gyakran nevezik Afrika Velencéjének, bár ők sokkal kevésbé a turizmusból, mint inkább a halászatból élnek, két ház között pedig kenukat használva közlekednek.

hirdetes

 

 

 

 

 

 

Ko Panyi, Thaiföld

 

 

A drámai szépségű környezetnem kiépített kis település a Phang Nga Provincia területén található Thaiföldön. A halászfalu Ko Panyi olyan, mint egy mini paradicsom mindazoknak, akik szeretik a vizet és a trópusi időjárást. A falu házait cölöpökre építették az itt élő halászok, a körülbelül 2000 lakos két család leszármazottaiból tevődik össze. A falu legvagányabb része a vízen lebegő focipálya, amit a helyi gyerekek építettek maradék faanyagokból és halászati kellékekből.

 

 

 

 

További szépséges városokról olvashatsz a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek utazás
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.