Szépséges vízi városok a világban

Városok a vizek szerelmesinek - I. rész

D.Ági
hirdetes

Velencéből csupán egy van, de meg fogsz lepődni, ha megtudod, hogy bizony nem egy, de számos olyan település létezik a világon, amely hasonló hangulatot kelthet, mint a vízi város, épp úgy csatornákkal utcák helyett, gondolákkal taxizva lehet megnézni őket, és egytől egyik nagyon különlegesek. 

A legszebb városok a vizek szerelmeseinek

A három részes cikksorozatunkban bemutatunk több olyan várost vagy falut, melyek a víz közelségét előnyként és hasznos lehetőségként élik meg, némelyek pedig olyannyira túlnépesedettek, hogy a házak rengetegétől nem is nagyon tudjuk eldönteni, földre, vízre, vagy egymásra épültek az aprócska lakó alkalmatosságok.

 

 

Santa Cruz del Islote, Kolumbia

 

 

Kezdjük a sort ezzel az igen aprócska szigettel, mely Kolumbia partjainál fekszik, és a légi felvételekből tényleg nehéz eldönteni, van-e egy talpalatnyi föld a számtalan kis ház alatt. Santa Cruz del Islote mindösszesen 0.0046 négyzetkilométeres területével 1200 lakost számlál, ami egyet jelent azzal, hogy ez a sziget a világon a legsűrűbben lakott mindközül.

hirdetes

 

 

 

 

 

Ganvie, Benin

 

 

A legnagyobb vízi település Afrikában a Nokoué tavon fekszik, Beninben. A 16-17. szárad környékén alapított település körülbelül 3000 cölöpökre épült házból áll, ehhez pedig 20-30000 közötti lakossággal rendelkezik. Ganviet gyakran nevezik Afrika Velencéjének, bár ők sokkal kevésbé a turizmusból, mint inkább a halászatból élnek, két ház között pedig kenukat használva közlekednek.

hirdetes

 

 

 

 

 

 

Ko Panyi, Thaiföld

 

 

A drámai szépségű környezetnem kiépített kis település a Phang Nga Provincia területén található Thaiföldön. A halászfalu Ko Panyi olyan, mint egy mini paradicsom mindazoknak, akik szeretik a vizet és a trópusi időjárást. A falu házait cölöpökre építették az itt élő halászok, a körülbelül 2000 lakos két család leszármazottaiból tevődik össze. A falu legvagányabb része a vízen lebegő focipálya, amit a helyi gyerekek építettek maradék faanyagokból és halászati kellékekből.

 

 

 

 

További szépséges városokról olvashatsz a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
érdekességek utazás

Szótár

Soling

Soling vitorlás hajó leírása A Soling Norvégiából indult hódító útra,ugyanúgy,... Tovább

Alba

A nagyvitorlarudat lefeszítő szerkezet, mellyel egyrészt a nagyvitorla alakja,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.