Szépséges vízi városok a világban

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Városok a vizek szerelmesinek - I. rész

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Városok a vizek szerelmesinek - I. rész


2016/02/23

Velencéből csupán egy van, de meg fogsz lepődni, ha megtudod, hogy bizony nem egy, de számos olyan település létezik a világon, amely hasonló hangulatot kelthet, mint a vízi város, épp úgy csatornákkal utcák helyett, gondolákkal taxizva lehet megnézni őket, és egytől egyik nagyon különlegesek. 

A legszebb városok a vizek szerelmeseinek

A három részes cikksorozatunkban bemutatunk több olyan várost vagy falut, melyek a víz közelségét előnyként és hasznos lehetőségként élik meg, némelyek pedig olyannyira túlnépesedettek, hogy a házak rengetegétől nem is nagyon tudjuk eldönteni, földre, vízre, vagy egymásra épültek az aprócska lakó alkalmatosságok.

 

 

Santa Cruz del Islote, Kolumbia

 

 

Kezdjük a sort ezzel az igen aprócska szigettel, mely Kolumbia partjainál fekszik, és a légi felvételekből tényleg nehéz eldönteni, van-e egy talpalatnyi föld a számtalan kis ház alatt. Santa Cruz del Islote mindösszesen 0.0046 négyzetkilométeres területével 1200 lakost számlál, ami egyet jelent azzal, hogy ez a sziget a világon a legsűrűbben lakott mindközül.

 

 

 

 

 

Ganvie, Benin

 

 

A legnagyobb vízi település Afrikában a Nokoué tavon fekszik, Beninben. A 16-17. szárad környékén alapított település körülbelül 3000 cölöpökre épült házból áll, ehhez pedig 20-30000 közötti lakossággal rendelkezik. Ganviet gyakran nevezik Afrika Velencéjének, bár ők sokkal kevésbé a turizmusból, mint inkább a halászatból élnek, két ház között pedig kenukat használva közlekednek.

 

 

 

 

 

 

Ko Panyi, Thaiföld

 

 

A drámai szépségű környezetnem kiépített kis település a Phang Nga Provincia területén található Thaiföldön. A halászfalu Ko Panyi olyan, mint egy mini paradicsom mindazoknak, akik szeretik a vizet és a trópusi időjárást. A falu házait cölöpökre építették az itt élő halászok, a körülbelül 2000 lakos két család leszármazottaiból tevődik össze. A falu legvagányabb része a vízen lebegő focipálya, amit a helyi gyerekek építettek maradék faanyagokból és halászati kellékekből.

 

 

 

 

További szépséges városokról olvashatsz a következő oldalon!

A legszebb városok a vizek szerelmeseinek

 

 

Loreto szigete nem nevezhető éppenséggel zsúfoltnak, lénygében a teljes területet egy kastély foglalja el, ami viszont nem utolsó látványt nyújt az arra járóknak.  A ma már magántulajdonban lévő sziget valaha Santa Chiara nővérek kolostorának adott otthont és az 1400 években épült meg festői kastélya.

 

 

 

 

Halong Bay úszó falu, Vietnám

 

 

Halong Bay faluja a környék egyetlen sík felületére épült, a vízfelszínre. Azonban ezek az épületek nem cölöpökön állnak. Szó szerint lebegnek a vízen. Az, hogy a megközelítőleg 1000 lakos egészen konkrétan az öbölben él, jelentősen megkönnyíti napi halászati tevékenységüket. Az első két falucska a 19. század elején alakult, és csupán néhány évig, 1946-tól 1954-ig, a franciák elleni háború alatt nem volt zsúfolásig belakott az öböl, úszó kisházaival. 

 

 

A következő napokban további különleges városokkal ismerkedhetsz meg, a cikk a héten folytatódik!


érdekességek utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Matrac

Matrac

Trimarán

Trimarán - háromtestü hajó, a középsõ test mindig hosszabb a ké

Balatonlelle - Balatoni Hajózási Zrt. Vitorláskikötő

A 2001-ben épült 220 férőhelyes balatonlellei vitorláskikötő a Balatoni Hajózási Zrt....

Traveller

Traveller - a munkapad speciális fajtája, könnyen állítható

Nautic 330 Sport

A Nautic 330-as cég legújabb és legsikeresebb típusa. Igazi performance cruiser. A...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.