Védd a környezetet játékosan a PontVelem Szelektív Gyűjtő Programmal

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Védd a környezetet játékosan a PontVelem Szelektív Gyűjtő Programmal

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Védd a környezetet játékosan a PontVelem Szelektív Gyűjtő Programmal


2013/10/24

Környezetünkért rengeteg dolgot megtehetünk, ám nem árt, ha már gyerekkorban elkezdődik az a fajta nevelés, amely egy környezettudatosabb társadalmat nevel majd. A fiatalabb generáció ilyen irányú nevelésének hazailag kiemelkedő szereplője a PontVelem.

Védd a környezetet játékosan a PontVelem Szelektív Gyűjtő Programmal

Eddigi már több mint ezer iskola és több tízezer diák vesz részt a programban. Az utóbbi két tanévben ez a közösség több mint 150 tonna elemet és akkumulátort gyűjtött össze, amely nem kevés mérgező hulladékot jelent. Hálásak lehetünk a PontVelemnek, hogy ezek megfelelő helyre kerültek, és nem egyszerűen a kukában landoltak.

 

 

A PontVelem program lényege, hogy a gyerekek használt elemeket gyűjtsenek, amiket aztán pontokra válthatnak. Ezeket a pontokat a program PontBoltjában különböző hasznos ajándékokra válthatják: logikai- és társasjátékok, sőt akár elektronikai cikkekre is.
A programba való regisztrációt egy-egy iskola teheti meg, és a résztvevő iskolák diákjai gyűjthetik a használt elemeket. Minden iskolának saját kapcsolattartó tanára van, aki a PontVelemmel kommunikál. Ő tudja megrendelni a kuponfüzeteket, ajándékokat.
 

A gyűjtést egyénenként, de csoportokban is végezhetik a gyerekek, de osztályok vagy más módon szerveződő közösségek is. A gyerekek és az iskolák között is folyik a verseny, amelyet a PontVelem weboldalán is nyomon lehet követni a pont táblázatban. A legjobban teljesítő iskolák és diákok nem csak pontjaikból vásárolhatnak, de teljesítményüket különdíjakkal is jutalmazzák. A tanárokról sem feledkeznek meg, a legaktívabban közreműködő pedagógusok is jutalomban részesülnek.

A használt elemeken felül a PontVelem más módon is lehetővé teszi a pontok gyűjtését: weboldalukon és Facebook oldalukon különböző játékokkal szerezhetők plusz pontok, ami természetesen hozzáadódik a PontSzámlához.

A gyerekek pontszámlájuk révén nem csak a környezettudatossággal, hanem a jövőbeni pénzügyi és banki ismeretek gyakorlati oldalával megismerkedhetnek.

Tevékenységüket támogatók és szponzorok segítségével tartják fent, a működésükhöz sajnos semmilyen állami vagy önkormányzati forrás nem áll rendelkezésükre, pedig nagy szükség lenne meg ilyen és hasonló szervezetekre.

 

Ismerd meg te is ezt a remek programot, kattints ide!

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Trepni

Trepni: padlódeszka  

Döghullám

A döghullám a szél elülte után megmaradó kellemetlen hullámzás.

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors...

Fall

lásd: felhúzókötél

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan remek lehetőséget biztosít, ha lakásvásárláson gondolkozol, hiszen a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.