notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Védd a környezetet játékosan a PontVelem Szelektív Gyűjtő Programmal

hirdetes

Védd a környezetet játékosan a PontVelem Szelektív Gyűjtő Programmal

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Környezetünkért rengeteg dolgot megtehetünk, ám nem árt, ha már gyerekkorban elkezdődik az a fajta nevelés, amely egy környezettudatosabb társadalmat nevel majd. A fiatalabb generáció ilyen irányú nevelésének hazailag kiemelkedő szereplője a PontVelem.

Védd a környezetet játékosan a PontVelem Szelektív Gyűjtő Programmal

Eddigi már több mint ezer iskola és több tízezer diák vesz részt a programban. Az utóbbi két tanévben ez a közösség több mint 150 tonna elemet és akkumulátort gyűjtött össze, amely nem kevés mérgező hulladékot jelent. Hálásak lehetünk a PontVelemnek, hogy ezek megfelelő helyre kerültek, és nem egyszerűen a kukában landoltak.

 

 

A PontVelem program lényege, hogy a gyerekek használt elemeket gyűjtsenek, amiket aztán pontokra válthatnak. Ezeket a pontokat a program PontBoltjában különböző hasznos ajándékokra válthatják: logikai- és társasjátékok, sőt akár elektronikai cikkekre is.
A programba való regisztrációt egy-egy iskola teheti meg, és a résztvevő iskolák diákjai gyűjthetik a használt elemeket. Minden iskolának saját kapcsolattartó tanára van, aki a PontVelemmel kommunikál. Ő tudja megrendelni a kuponfüzeteket, ajándékokat.

hirdetes
 

A gyűjtést egyénenként, de csoportokban is végezhetik a gyerekek, de osztályok vagy más módon szerveződő közösségek is. A gyerekek és az iskolák között is folyik a verseny, amelyet a PontVelem weboldalán is nyomon lehet követni a pont táblázatban. A legjobban teljesítő iskolák és diákok nem csak pontjaikból vásárolhatnak, de teljesítményüket különdíjakkal is jutalmazzák. A tanárokról sem feledkeznek meg, a legaktívabban közreműködő pedagógusok is jutalomban részesülnek.

A használt elemeken felül a PontVelem más módon is lehetővé teszi a pontok gyűjtését: weboldalukon és Facebook oldalukon különböző játékokkal szerezhetők plusz pontok, ami természetesen hozzáadódik a PontSzámlához.

hirdetes

A gyerekek pontszámlájuk révén nem csak a környezettudatossággal, hanem a jövőbeni pénzügyi és banki ismeretek gyakorlati oldalával megismerkedhetnek.

Tevékenységüket támogatók és szponzorok segítségével tartják fent, a működésükhöz sajnos semmilyen állami vagy önkormányzati forrás nem áll rendelkezésükre, pedig nagy szükség lenne meg ilyen és hasonló szervezetekre.

 

Ismerd meg te is ezt a remek programot, kattints ide!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatoni eladó lakás

A Balaton nem csupán akkor jó választás, ha kiruccannánk egyet hétvégén, elhelyezkedésének... Tovább

Star

Star vitorlás hajó - 1911 óta A Star egy kétszemélyes, tőkesúlyos olimpiai... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 226

Átlagos értékelés: 4.7