A Velencei Karnevál a gondolák városában

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A Velencei Karnevál a gondolák városában

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Velencei Karnevál a gondolák városában


2015/01/21
VZs

A Velencei Karnevál világszerte ismert, ősi hagyományokra épül a gondolák városában. Aki ide ellátogat, az biztosan feledhetetlen élménnyel tér haza!
 

A Velencei Karnevál a gondolák városában

A farsang időszaka a hagyomány szerint húshagyó csütörtöktől egészen húshagyó keddig tart, mely időszak alatt évről-évre turisták tízezrei lepik el a várost.
A húshagyó csütörtöki ünnepségek eredetileg parádés felvonulással kezdődtek, melyet virággal beborított ökrökkel vezettek fel. Az ünnepségsorozat végén – húshagyó kedd éjjelén – pedig a velenceiek ismételten összegyűltek a város főterén, álarcaikat elhagyva már és kórusban kiáltozva búcsúztatták el a telet.

Napjainkban a galambröptetéssel vagy az Angyalok szárnyalása nevű eseménnyel indul a karnevál. A Szent Márk Székesegyháznál a papírból készült kismadár megjelenik az égbolton – egy kábellel eresztik le a harangtoronyból, sűrű konfettizápor közepette. A galambröptetés az egyik legrégebbi hagyománya  a karneválnak, akkoriban egy kötéltáncos sétált végig a Campanile és a Dózse-palota között kifeszített kötélen.

 

Ha szeretnél Te is részese lenni ennek a feledhetetlen élménynek, a Velencei Karneválnak, akkor kattints ide és foglalj helyet nálunk!

 


 

A Velencei Karnevál a gondolák városában

A Velencei karnevál történeteA karneválról már 1094-ből vannak források, de a „karneválok városa” rangot csak a 18. században kapta meg, annak ellenére, hogy a város maga évszázadokon át tekintélyt parancsoló tengeri hatalmat tudhatott magának, és természetesen fényes győzelmeit mindig látványos felvonulásokkal, zenével ünnepelte meg.

Az újkorban már már divattá vált a velencei mulatozás az arisztokraták körében, 1869-ben Ferenc József császár is ellátogatott a városba, bár amennyire lehet hinni a mendemondáknak, inkognitóban volt ott.

A Velencei Köztársaság bukása után a karnevál is hanyatlani kezdett, viszont a hagyományt modern formában a 20. század utolsó felében fedezték fel újra, azóta az ünnepség újra reneszánszát éli.
 

A Velencei Karnevál a gondolák városában

A jelmezkészítés történeteA jelmezkészítés a legkorábbi időkig nyúlik vissza, mikor még a maszkok viselését törvényekkel szabályozták. Kezdetekben az ünnepség végéig lehetett csak maszkot viselni. A legkorábbi törvény mely az álarc viselését korlátozta, 1268-ban született meg.

A legfurcsább rendelet 1467-ből származik, mikor megtiltották a férfiaknak, hogy nőnek álcázva magukat beléphessenek az apácazárdákba.

1502-ben hozott rendelet a pálcát és egyéb fegyvert viselőkre irányult. A törvények betartása viszont annyira nem működött az ünneplők körében, hogy 1789-ig ugyanazokat a szabályokat kellett meghozni minden évben.

Napjainkban a mulatság idején bőséges választékból válogathatunk, általában 5-40 euró körüli összegért árulják minden sarkon az árusok. Találhatunk utcai kozmetikusokat is a karnevál idején, akik egyedi maszkot festenek arcunkra, hasonló árfekvésben.
A káprázatos jelmezek, ruhák viszont sajnos a legtöbb turista számára szinte megfizethetetlenül drága.
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Csörlő

A csörlő a kötélbehúzást megkönnyítő szerkezet.

Romantikus étterem

A romantikus éttermek szerte a világon a párok kedvenc helyei. Mint minden országban, nálunk...

Trevor Millar

Trevor Millar vitorlás edző életrajz Írországban született. A mai nappal bezárólag 25...

Vízparti lakás Balaton

Egy vízparti lakás a Balatonon remek lehetőségeket rejt azok számára, akik ingatlant...

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.