A Velencei Karnevál a gondolák városában

hirdetes

A Velencei Karnevál a gondolák városában

VZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Velencei Karnevál világszerte ismert, ősi hagyományokra épül a gondolák városában. Aki ide ellátogat, az biztosan feledhetetlen élménnyel tér haza!
 

A Velencei Karnevál a gondolák városában

A farsang időszaka a hagyomány szerint húshagyó csütörtöktől egészen húshagyó keddig tart, mely időszak alatt évről-évre turisták tízezrei lepik el a várost.
A húshagyó csütörtöki ünnepségek eredetileg parádés felvonulással kezdődtek, melyet virággal beborított ökrökkel vezettek fel. Az ünnepségsorozat végén – húshagyó kedd éjjelén – pedig a velenceiek ismételten összegyűltek a város főterén, álarcaikat elhagyva már és kórusban kiáltozva búcsúztatták el a telet.

Napjainkban a galambröptetéssel vagy az Angyalok szárnyalása nevű eseménnyel indul a karnevál. A Szent Márk Székesegyháznál a papírból készült kismadár megjelenik az égbolton – egy kábellel eresztik le a harangtoronyból, sűrű konfettizápor közepette. A galambröptetés az egyik legrégebbi hagyománya  a karneválnak, akkoriban egy kötéltáncos sétált végig a Campanile és a Dózse-palota között kifeszített kötélen.

hirdetes

 

Ha szeretnél Te is részese lenni ennek a feledhetetlen élménynek, a Velencei Karneválnak, akkor kattints ide és foglalj helyet nálunk!

 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Randihely

Egy tökéletes randihely kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen több dologra is oda kell... Tovább

Dinamikus dőlés

Az oldalt csúszó hajón a tőkesúly vagy az uszony a menetiránnyal szöget zár be, emiatt a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes