notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Izgalmas versenyre és remek időre számítanak a balatonlellei Bavaria Yachtclub kikötőjéből rajtoló VIII. Építész KÉSZ Regatta szervezői

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Izgalmas versenyre számítanak a balatonlellei Bavaria Yachtclub kikötőjéből rajtoló VIII. Építész KÉSZ Regatta szervezői

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Izgalmas versenyre számítanak a balatonlellei Bavaria Yachtclub kikötőjéből rajtoló VIII. Építész KÉSZ Regatta szervezői


2015/08/28

Forrás: Bavaria

Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg szeptember 12-én a az Építész KÉSZ Regattát, amely a balatonlellei BL Bavaria Yachtclub kikötőjéből rajtol és a Keszthely Yacht Kikötőben ér véget. A hagyománnyá vált viadalon nincs külön kategória, mindössze annyi kritériumnak kell az induló hajóknak eleget tenniük, hogy a fedélzeten minimum egy építésznek lennie kell. A regatta szervezője, Borsay Attila – aki maga is építész – elárulta, rekordmezőnyben reménykednek, és a versenyt szombat este egy nagyszabású gálával zárják majd a keszthelyi Festetics Kastély Barokk Báltermében.

Bavaria Yachtclub kikötőjéből rajtoló VIII. Építész KÉSZ Regatta
Noha ezt nem sokan tudják, de annak idején, a XX. század elején az építészek jelentős mértékben hozzájárultak a balatoni vitorlázás megalapozásához. Sőt, mára már valósággá vált az a mondás, hogy amíg az orvosok sportja a tenisz lett, addig az építészeké a vitorlázás. Nem véletlen, hogy a balatoni versenyek közül immár évek óta nem hiányozhat az Építész Regatta. Idén már a nyolcadik alkalommal rendezik meg a hagyománnyá vált viadalt, és a VIII. Építész KÉSZ Regatta mezőnye a szokásoknak megfelelően idén szeptember 12-én is a Balatonlellei BL Bavaria Yachtclub kikötőjéből vág neki a Keszthelyig tartó versenynek.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy már nyolcadszor hozza össze az építésztársadalom egy jelentős részét egy fantasztikus hangulatú vitorlásverseny, melynek immár ismételten az egyik házigazdái és szervezői vagyunk. Bízunk abban, hogy az időjárás kegyes lesz, és ismételten remek hangulatú versenyre kerülhet sor a Balatonon” – fogalmazott Lange Péter, a Bavaria Yacht Magyarország ügyvezetője.

 

Az I. Építész Regattát 2008-ban szervezte és rendezte meg Kálmán Ernő, a kamara akkori elnöke és Borsay Attila. Az ötletgazdák azzal a céllal hozták létre a viadalt, hogy a szakma részére egy olyan társasági és szabadidős rendezvényt hozzanak létre, ahova Budapesttől távol az építész szakmát minden évben el lehet csábítani.

 

„Amikor az I. Építész Regattát megrendeztük, vendégeink voltak a Visegrádi Négyek tagországai építész szövetségének elnökei. Most a VIII. Építész Regatta keretében újra várjuk az addigi V4 elnökeit, akik a versenyen indulókkal részt vesznek majd Keszthelyen, a Festetics-kastélyban egy ünnepi gálaestre, ahol a kastély kezdődő felújítása kapcsán közös közép-európai értékeinket vesszük számba. Ebben az évben is megszólítjuk a társmérnök szervezetek tagjait is, így eme esemény kibővítve a tájépítész, belsőépítész, urbanista, településtervező mérnökök számára is nyitott” – mondta Borsay Attila.

Bavaria Yachtclub kikötőjéből rajtoló VIII. Építész KÉSZ Regatta

A szervező azt is elárulta, hisznek abban, hogy a regattát hosszú távon tudja a szakma működtetni, és szeretnék majd átadni a szervezését a következő generációnak. Ráadásul idén rekordmezőnyre számítanak vízen és szárazföldön egyaránt.

 

„Sikeres rendezvényben bízunk, ahol minimum húsz hajó vesz részt a regattán, és kétszáz résztvevő a különböző programokon. Mivel nincs külön kategória megnevezve, így a versenyen bármilyen egytestű vitorlással lehet indulni, mindössze egy kritériuma lesz a részvételnek: minden hajón legalább egy építésznek lenni kell a legénység tagjai között. A hajózó építészek mellett a támogató partnereknek biztosítjuk céges zászlóval történő indulását a versenyen, igény esetén  kapitányt is kaphatnak a fedélzetre” – folytatta Borsay Attila.

 

A Regatta közös európai kultúránk helyszínévé válhat, ahol a táji-történelmi adottságok, a termálvíz, a bor olyan értékeinkre irányítja a figyelmet, amely mindannyiunk számára fontos üzenetet hordoz. Ugyanakkor egy új közép-európai építészeti díj megalapításával pedig a szervezők értékrendet kívánnak teremteni.

Bavaria Yachtclub kikötőjéből rajtoló VIII. Építész KÉSZ Regatta

VIII. Építész KÉSZ Regatta
Helyszín: rajt - Balatonlelle, BL Bavaria Yachtclub, cél – Keszthely Yacht Kikötő
Főszervező: Kálmán Ernő DLA Ybl díjas építész, az építész regatta alapítója, valamint a V4 építészeti alapítvány
Szervező: Borsay Attila építész
Támogatók: a KÉSZ Kft, a BL Bavaria Yachtclub, VOLVO Hungaria.

 

2015. szeptember 11. Péntek
Balatonlelle
– versenyzők és hajóik érkezése a balatonlellei kikötőbe
– nevezések lebonyolítása 14:00 – 20:00 óra között a versenyirodán
– lefoglalt szállások elfoglalása
– vacsora

 

2015. szeptember 12. Szombat
Balatonlelle
– nevezés 07:30 – 08:30 óra között a versenyirodán
8:30 kapitányi értekezlet
9:00 Rajt, Balatonlelle-Keszthely útvonalon, Szigligeti betét bójával
Keszthely
12:00 meghívott vendégek fogadása
12:00 Festetics-kastély és a balatoni fejlesztések bemutatása a Festetics-kastélyban
14:00-18:00 szakmai program a V4 Alapítvány szervezésében
16:00 borkóstoló a badacsonyi borászatok részvételével Főnix kikötőben
17:00 befutási limitidő
18:00-tól Festetics kastély – ünnepi estély
- borkóstoló helyi borászok részvételével
– 19:00 Díszvendégek és Védnökök köszöntője
- versenyeredmények kihirdetése és falrakása az internetre versenyen készült fotók kivetítése
20:00 vacsora, utána élőzene, táncversenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Niederholer

Niederholer - a spinnaker bumot lefeszítõ kötél

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját.

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő...

Baum

Baum: Nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének...

Keszthelyi Vöröskeresztes Vízimentő Egyesület Kikötője

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Keszthely iVizimentő Egyesület...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.