Ezek az állások lehet, hogy teljesen megszűnnek 10 éven belül.

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Veszélyeztetett állások, amik 10 év múlva talán már sehol sem lesznek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Veszélyeztetett állások, amik 10 év múlva talán már sehol sem lesznek


2018/04/19
CZs

Bizonyos folyamatokat már szinte teljesen átvettek tőlünk a gépek és a számítógépes rendszerek, és könnyen lehet, hogy néhány éven belül sokak munkája egyszerűen feleslegessé válik majd. Akár szeretnél olyan karriert találni ami legjobban illik képességeidhez, akár arra vagy kíváncsi, hogy mely munkák válnak egyre kevésbé relevánssá, íme egy lista azokról a foglalkozásokról, amelyek néhány éven belül teljesen eltűnhetnek a társadalomból.
 

Ezek az állások teljesen meg fognak szűnni

Pénztáros

 

Az önkiszolgáló, automatikus fizetőrendszerek elterjedésével a pénztáros karrier elhalványulóban van. A technológiának köszönhetően számos olyan eszköz létezik, amelyek miatt egyre több helyről kiszorul majd az emberi tényező (legalább is az üzletek oldalán).

 

Telefonos kereskedő

 

Manapság egyszerűen nem telefonálnak annyian, mint régebben. A díjmentes üzenetküldés (chat, email) sokkal népszerűbb és hatékonyabb manapság, mint korábban bármikor. A telefonos marketing éppen ezért leköszönőben van, helyébe pedig az email marketing és más internetes csatornák lépnek fel.

 

Utazási ügynök

 

Az internet térhódításának köszönhetően az emberek akár telefonjukról, fürdés közben is lefoglalhatnak egy-egy utat vagy szállást ahelyett, hogy személyesen kellene felkeresniük egy utazási ügynököt az irodájában. Egyszerűen nincs szükség külön segítőre ahhoz, hogy megtaláljuk a legkedvezőbb ajánlatokat az interneten.

 

Taxisofőr

 

Az Uber és a különböző fuvaralkalmazások kezdik leszorítani a taxisokat az utakról. A GPS technológia elterjedésével ma már elég csak a volán mögé ülni, bepötyögni az célállomást, és máris pontosan tudjuk, hogy merre induljunk útnak. A taxisoknak valami igazán csábítóval kell előállniuk, hogy felzárkózzanak a mezőnyhöz.

 

Kiadók és nyomdászok

 

Ahogy egyre több felhasználó tér át digitális könyvek és magazinok „lapozgatására”, a nyomtatott média lassan kopásnak indul. A hírközlő és szórakoztató kiadványok közül egyre több költözik át az internetre, ahol sokkal egyszerűbb elérni a mai világ rohanó emberét.

 

Postások

 

A postások munkáját egyre inkább felváltják a digitális üzenetküldő technológiák, első sorban az email. Amerikában ma már „snail mail” becenéven emlegetik a hagyományos postarendszert, ami lefordítva csigapostát jelent.


érdekesség hírKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatonalmádi Volán Zrt. Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Balaton Volán Zrt. kikötője. A...

Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület

A balatonfűzfői Nitrokémia Horgász Egyesület kikötője dél felé nyitott, így a...

Marás

A Balaton déli partján, a víz alatt húzódó keskeny, sekély zóna, amit úgynevezett...

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál.

Szeksztáns

Tengeri csillagászati navigációnál használt tükrös szögmérő.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.