Ezek az állások lehet, hogy teljesen megszűnnek 10 éven belül.

hirdetes

Veszélyeztetett állások, amik 10 év múlva talán már sehol sem lesznek

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Bizonyos folyamatokat már szinte teljesen átvettek tőlünk a gépek és a számítógépes rendszerek, és könnyen lehet, hogy néhány éven belül sokak munkája egyszerűen feleslegessé válik majd. Akár szeretnél olyan karriert találni ami legjobban illik képességeidhez, akár arra vagy kíváncsi, hogy mely munkák válnak egyre kevésbé relevánssá, íme egy lista azokról a foglalkozásokról, amelyek néhány éven belül teljesen eltűnhetnek a társadalomból.
 

Ezek az állások teljesen meg fognak szűnni

Pénztáros

 

Az önkiszolgáló, automatikus fizetőrendszerek elterjedésével a pénztáros karrier elhalványulóban van. A technológiának köszönhetően számos olyan eszköz létezik, amelyek miatt egyre több helyről kiszorul majd az emberi tényező (legalább is az üzletek oldalán).

 

Telefonos kereskedő

 

Manapság egyszerűen nem telefonálnak annyian, mint régebben. A díjmentes üzenetküldés (chat, email) sokkal népszerűbb és hatékonyabb manapság, mint korábban bármikor. A telefonos marketing éppen ezért leköszönőben van, helyébe pedig az email marketing és más internetes csatornák lépnek fel.

hirdetes

 

Utazási ügynök

 

Az internet térhódításának köszönhetően az emberek akár telefonjukról, fürdés közben is lefoglalhatnak egy-egy utat vagy szállást ahelyett, hogy személyesen kellene felkeresniük egy utazási ügynököt az irodájában. Egyszerűen nincs szükség külön segítőre ahhoz, hogy megtaláljuk a legkedvezőbb ajánlatokat az interneten.

 

hirdetes

Ezek az állások 10 éven belül teljesen megszűnhetnek

 

Taxisofőr

 

Az Uber és a különböző fuvaralkalmazások kezdik leszorítani a taxisokat az utakról. A GPS technológia elterjedésével ma már elég csak a volán mögé ülni, bepötyögni az célállomást, és máris pontosan tudjuk, hogy merre induljunk útnak. A taxisoknak valami igazán csábítóval kell előállniuk, hogy felzárkózzanak a mezőnyhöz.

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek

Szótár

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt... Tovább

Nautic 330 Club vitorlás hajó

A Nautic 330-as 2005-ben megjelent, még inkább családközpontú koncepciója. A hajótest 15... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.