notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Minden nap kockára teszik az életüket, amikor iskolába mennek

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Veszelyes utak az iskolába

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Veszelyes utak az iskolába


2014/09/09
Petra

Néhány országban szinte luxusnak számítanak az olyan közlekedési eszközök, mint a busz. De még ha csak ennyi gondjuk lenne. Sok gyerek nem azért hagyja ott az iskolát ezeken a környékeken, mert nincs kedve tanulni, hanem inkább az életveszélyes utak - vagyis inkább túrák - miatt, amik az iskolába vezetnek.

Veszélyes utak
Sokak örömére – vagy épp bánatára – elkezdődött az iskolaszezon. Viszont vannak olyan részei a világnak, ahol még az iskola is luxusnak számít, nemhogy az olyan közlekedési eszközök, mint a busz. Sok kisiskolás diák olyan útvonalakon halad keresztül, amíg el nem jut az iskoláig, amilyennel mi még a legrosszabb rémálmainkban se szeretnénk találkozni. Ezek az utak nemcsak hosszúak és megerőltetőek, de felérnek egy életveszélyes túrával is, ami során előfordul, hogy néhányuk életét is veszti, vagy eltűnik. Nagy elszántság és szívósság kell ahhoz, hogy a gyerekek naponta megtegyék ezeket az utakat, viszont éppen emiatt sokan ki is maradnak az iskolából.

Veszélyes utak

Az UNESCO szerint nem történt komolyabb előrelépés abban, hogy a gyerekek könnyebben eljussanak az iskolába. De például a Kínában található Guluban nemcsak a veszélyes terep nehezíti meg a kisiskolások túráit, hanem a hatalmas távolságok is. Az itteni gyerekeknek mindössze öt órás utat kell megtenniük a szűk, alig fél méteres, sziklába vájt utakon ahhoz, hogy oktatásban részesülhessenek. Ha a hazafelé vezető utat is beleszámítjuk, akkor az napi 10 órányi utazást jelent mindenféle olyan luxust mellőzve, mint a busz, vagy a vonat.

Veszélyes utak

Zhang Jiawanban, ebben a Dél-Kínában található faluban ugyan nincsenek akkora távolságok, mint Guluban, viszont itt az nehezíti meg az iskolába járást, hogy az utat hegynek fölfelé kell megtenni egy csöppet se biztonságos terepen ezeken a valószínűleg nem túl gyakran karban tartott létrákon.

 

A megoldás az lenne, hogy utakat és hidakat építenek, mellette pedig fellendítik annyira a közlekedést, hogy legalább busz legyen, ami elviszi a gyerekeket az iskolába. Viszont sok helyen igen gyakran előfordulnak olyan természeti katasztrófák, mint az árvíz és ez külön megnehezíti ezt a próbálkozást, mivel így minden költségesebb. A természettel nem lehet alkudozni, hiába van szüksége ezeknek a gyerekeknek arra, hogy biztonságos körülmények között legyenek elszállítva az iskolába.

Veszélyes utak

Indonézia Lebak nevű településén a gyerekeknek minden reggel egy függőhídon kell keresztülgyalogolniuk – vagyis inkább keresztülmászniuk ahhoz, hogy eljussanak az iskolába. Ez a függőhíd ráadásul nem tűnik valami biztonságosnak.

 

Kolumbia ezen kis településén sem egyszerű az iskolába vezető út, ahol a gyerekeknek minden nap 400 méteres mélységgel kell szembenézniük, amikor átereszkednek a Rio Negro folyó másik partjára.

 hangszerKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak...

Exkluzív rendezvényhelyszín

Exkluzív rendezvényhelyszín olyan hely a különféle rendezvények megtartásakor, ahol...

Code-lobogó

Code-lobogó: a klasszikus jelzõlobogó-ábécé

Sajtótájékoztató helyszín

A tökéletes sajtótájékoztató helyszín olyan megfelelő technikai háttérrel rendelkezik,...

Cirkáló

A cirkáló egy klasszikus, kecses tőkesúlyos vitorláshajó. Az utána szereplő szám a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.