Veszélyes vizeken, azaz az óceán legveszélyesebb részei vitorlázóknak, úszóknak és búvároknak- a világ legveszélyesebb vizei vitorlázóknak, úszóknak és búvároknak

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Veszélyes vizeken, azaz a világ legveszélyesebb vizei vitorlázóknak, úszóknak és búvároknak

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Veszélyes vizeken, azaz a világ legveszélyesebb vizei vitorlázóknak, úszóknak és búvároknak


2023/09/30
VN

Frissítve: 2024/03/25
Frissítette: ZH

A nyílt tenger egyszerre varázslatos, a szabadság örömteli semmihez sem fogható érzését hozza el, de ezzel egyidőben elég ijesztő is, és megannyi kockázatot rejt magában. A tengerpart nagyon vonzó, nagyon sokan imádják, a turizmus is erősen építkezik rá, megannyi erre épülő tevékenység van, elég csak a vitorlázásra és a búvárkodásra gondolni. De vannak azért olyan helyek, ahol bármennyire is csábító, én biztosan nem merülnék le, vagy pattanék vitorlásra, viszont adrenalin függők odáig lesznek értük. Mutatjuk az óceánok, tengerek legveszélyesebb helyszíneit, ahol a legveszélyesebb úszni, vitorlázni, vagy éppen búvárkodni!

A világ legveszélyesebb vizei

A legveszélyesebb vizek vitorlázáshoz

 

Indiai-óceán

Az Indiai-óceán a Föld vizének körülbelül egynegyedét adja, melynek nagy része az Egyenlítő közelében, valamint mentén található, meleg vize pedig tökéletes a monszunok, szökőárak, ciklonok és erős viharok számára, így hát rengeteg ilyesmi van erre felé, ami nem feltétlenül kedvez a vitorlázóknak. A trópusi ciklonoknak nagyon sokan estek már áldozatul, évente több száz ember leli ebben halálát sajnálatosan.

 

 

 

Déli-óceán/ Antarktiszi-óceán

Egy másik igen szélsőséges időjárással megáldott régió ez, ami veszélyes vízzé teszi ezt a helyet is. A hullámok nem ritkán 32 láb fölé kerülnek, így elég durva menetre számíthatnak azok, akik ebbe az irányba állítják a vitorlákat. De nem is olyan régen egy 64 láb magas hullámot mértek, és dokumentáltak itt. Az ilyen magas hullámok általában csak a melegebb óceánokban fordulnak elő, amelyek orkán aktivitást tapasztalnak, de ebben a jeges vízben is ezt idézi elő az intenzív szélmozgás. Még a legtapasztaltabb vitorlázókon is kifoghatnak ezek a körülmények.

 

 

Drake Passage

A Drake Passage egy igen veszélyes tengeri átkelőhely a dél-amerikai Horn-fok és az Antartica dél-shetlandi szigetek között. Hogy miért? Az időjárási és a vízviszonyok kiszámíthatatlanok, sokak, akik már voltak itt, a legdurvább helynek tartják. A megfigyelések alapján a szélsebességet mérő Beaufort-skála a Drake-folyón gyakran 10-es erősségű áramokat és szelet mér. Összehasonlításképpen a 12 a legmagasabb, amely csak egy hurrikán közepén található meg. Ráadásul a Beaufort-skálán lévő tízes hullámok akár 41 méter magasak is, túlnyúló címerekkel, sűrű habbal és alacsony láthatósággal. Adrenalinfüggők kedvence lehet a hely, de egyben nagyon veszélyes is!


 

A következő oldalon a búvárok, és strandolók rettegett helyeit is mutatjuk, lapozzatok!


érdekesség hajó tenger, óceánKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,...

Cockpit

A cockpit (ejtsd: kokpit) jelentése fedélzeti munkaterület.

Hajótest szélessége

A hajótest szélessége a hajótest legnagyobb, keresztirányban és vízszintesen mért mérete...

Manőverslukk

Erős szeles kikötés után a kapitány és legénység által közösen fogyasztott...

Legénybúcsú helyszín Budapest

Íme, egy méltán híres legénybúcsú helyszín Budapesten!. Természetesen a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.