Figyelem! Az FBI figyelmezteti az okostévé tulajdonosokat: az FBI szerint veszélyesek lehetnek az okostévék

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Figyelem! Az FBI figyelmezteti az okostévé tulajdonossokat!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Figyelem! Az FBI figyelmezteti az okostévé tulajdonossokat!


2019/12/03
VN

Manapság már nagyon sok embernek van okostévéje, de nem mindenki tud róla, vagy használja ki a különböző funkcióit. Az okostévével nem csupán adásokat lehet megtekinteni, hanem fel lehet csatlakozni az internetre is, aminek segítségével rengeteg dologra lehet használni. De az FBI szerint nem árt vigyázni ezekkel a készülékekkel!

Az FBI figyelmezteti a tévé tulajdonosokat

Nagyon leterjedtek az okostelevíziók

Ma már a boltokban kapható tévék többsége okostévé, azaz képes rácsatlakozni az internetre, aminek segítségével felhasználója számtalan tevékenységre felhasználhatja, például online filmbázisok elérésére, játékokra és még sorolhatnánk. Azonban a legtöbb tulajdonos nem használja ezeket a funkciókat, vagy nem is tud róla, hogy okostévével rendelkezik, hiszen nem sokban térnek el ezek a készülékek sem a hagyományos televízióktól.

 

Mitől lehetnek veszélyesek az okostévék?

Az ilyen készülékek éppen azért, hogy alkalmasak legyenek számtalan funkció betöltésére, mint például a videóhívás kamerával és mikrofonnal rendelkeznek. Miért lehet ez veszélyes ránk nézve? Azért, mert így a tv gyártója vagy az alkalmazások fejlesztői megfigyelhetik a tv előtt zajlottakat.  Mivel a legtöbb ilyen készülék akár hangvezérléssel is bekapcsolható, a mikrofon készenléti állapotban is működik, így nem ajánlott privát információkat a tv előtt megbeszélni.

 

De harmadik félhez is eljuthatnak az információk

Az FBI szerint nem csak attól kell tartani, hogy a tévék gyártói kiadják a tv nézéssel kapcsolatos szokásainkat a műsorgyártóknak, ennél nagyobb probléma is történhet. A kiberbűnözők is felfigyeltek az okostévék népszerűségére, így akár a mi készülékünkbe is beférkőzhetnek. Ez nemcsak azt jelentheti számunkra, hogy összevissza kapcsolgatják a készüléket, és mondjuk a gyerekeknek felnőtt tartalmakat vágnak be, de akár felvételt is készíthetnek, amit aztán közzé tehetnek különböző felületeken, ha nem vagyunk hajlandók fizetni.

 

De mit lehet tenni?

Bizonyosodj meg te is róla, hogy van-e a készülékeden mikrofon, illetve kamera. Ezt a használati utasításban, vagy pontos típus szám ismeretében az interneten is meg lehet nézni. Ha van, akkor járj utána, hogy ki lehet e kapcsolni, és gondold át, hogy szükséged van-e rá, hogy ezek be legyenek kapcsolva. Ha nincs, akkor az FBI szerint ajánlott kikapcsolni, amennyiben ez nem lehetséges, akkor pedig leragasztani. 
 


érdekesség hír technológiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Michel Desjoyeaux

Michel Desjoyeaux vitorlázó életrajz   Nemzetiség: Francia Születési idő:...

Backbord

A Backbord (ejtsd: bekbord) kifejezést lásd a jobb csapás -nál.

Látszólagos szél

Mozgó hajón a valódi szelet a menetszelünk élesebbé teszi, mozgó hajóra mindig a...

Kenese Marina Port

A Kenese Marina-Port bemutatása A Kenese Marina-Port , a Balaton egyik legnagyobb, 270...

Sikló

Sikló avagy a magyar Laser Kisebb, olcsóbb, de a miénk! A Sikló nem más, mint a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.