notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk, Veszprémben!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk, Veszprémben!


2017/05/17
Máté Balázs, marketing tanácsadó

Forrás: www.marketingprofesszorok.hu

A Budapesti Állatkerten szocializálódtam. Mindig sajnáltam a pár négyzetméteres „akváriumban” életét elunva töltő, állandóan fekvő, vagy fel alá járkáló oroszlánt, a kalitkába zárt madarakat, vagy a falatnyi helyen tengődő elefántokat és zsiráfokat. Szerencsére Budapestre is elért a felújítás, hamarosan megújul, megszépül az is, de a Veszprémi Állatkert már most gyönyörű, különleges és teljesen rabul ejtett, amikor felkerestük a családommal múlt hétvégén. Érdemes ellátogatnotok ide, megmutatom, miért!
 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

A Veszprémi Állatkertben van egy ajánlott útvonal, melyet érdemes is követnünk. Ezen először egy hatalmas „madárházat” találsz, ami igazából egy nyitott tér tavacskával, mely le van fedve madárhálóval, szerencsére jó magasan, így van lehetőségük az állatoknak repkedni.

 

Veszprémi állatkert madárház

 

Az egész állatkertre jellemző és nem is értem, hogyan csinálják, a hatalmas tisztaság. Még a madárházban sem nagyon volt madárpiszok. Sehol nincsen büdös, de még csak állatszag sem nagyon. Köszönhető ez talán a hatalmas tereknek, de állandó takarítás nélkül ez nem lenne lehetséges. Olyan érzés sétálni az egész állatkertben, mintha egy gyönyörű angol királyi parkban sétálnál. Minden virágos, zöld, szépen gondozott, igényes. Egy egész napot is el lehet itt tölteni, van étterem, büfék, kürtőskalácsos, játszótér, állatsimogató, szóval megy az idő rendesen. Mi is alig akartuk elhinni, hogy 5 órát voltunk bent, és még a 2,5 éves kislányunk is jól bírta, pedig még az eső is eleredt egy kicsit.

 

A következő oldalra kattintva megmutatom, milyen meglepő a makik birodalma a Veszprémi Állatkertben!

 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

Visszatérve az útvonalra, a madarak után a makiknak elkerített részhez érünk. Szintén háló veszi körül, egy dupla zsilipkapun lehet bejutni hozzájuk. A gondozó figyelmeztet is, hogy csak az egyik kapu legyen nyitva, ugyanis a kis állatok szabadon mászkálnak a kis parkban. Olyan az egész, mint ha valami természetfilmben látnám, ahogy a turisták a szavannán járkálnak az állatok között. Az alábbi videót itt, a makik házában készítettem.

 

 

Megfogni őket nem mertük, mert állítólag néha harapnak, de így, hogy nem nyúltunk hozzájuk, teljesen barátságosnak mutatkoztak. A makik háza mellett található az állatkert étterme, ahol jó minőségű ebédet ehettünk, elfogadható árakon. Az étlapot is lefotóztam nektek az árakkal, ha esetleg erre előre készülnétek. Íme:

 

 

A makik után továbbhaladva ért a fő meglepetés bennünket, melyet a következő oldalon mutatok meg Nektek!
 Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

Az állatkertben mindenhol ez a kellemes, sárgás fehér homok található az állatok karmaiban, ami érdekes trópusi hangulatot áraszt, olyan, mintha egy Dominikai tengerparton sétálnánk. Az utolsó oldalakon mutatok nektek ezekről is képeket, ilyeneken voltak például az elefántok is. Ami még érdekesebb volt az azonban a zebrák, orrszarvúak és gazellák hatalmas területe, amelyet egy magasan fekvő kilátópontról gyönyörűen be lehetett látni. Ez egy tényleg nagy terület, ahol az állatok természetes környezetükhöz hasonlóan szabadon legelészhetnek, bóklászhatnak, egymás mellett, zavartalanul. Ez a pesti zsúfoltsághoz képest olyan nagy különbség volt, tátott szájjal csak ültünk és bámultuk a gyönyörű állatokat, ahogy békésen sétálnak és élvezik a ragadozóktól mentes életet.

 

 

Apropó, ragadozók. A tigrisek és az oroszlánok ketrece egymás mellett van, de mindegyik úgy tízszer nagyobb, mint budapesti társaik. Kis falkában, a természetfilmekhez hasonlóan fetrengve találtuk a nagymacskákat. A kecskéknek pedig egy egész dombjuk van, ahol szabadon fel-alá ugrálhatnak, megmutatva, milyen életet is élnek a vadonban. 

 

 

Maga az állatkert a balatoni riviérától (Tihany-Alsóörs régió) csak 15 kilométerre van, pár perc kocsival, busszal vagy vonattal, boronngós időben is kiváló program (a mi képeink is esőben készültek, ezért ilyen szürkések..) Napos időben is érdemes eljönni, sok az árnyék és szebbek lesznek a színek is. Próbáljátok ki, csak ajánlani tudom!

 

A következő oldalon találjátok a belépő árakat, valamint jó pár fotót az állatokról. 


 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

Íme az alpaka :) 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

Trópusi hangulatú, hatalmas elefánt karám! 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

Gyönyörű kiképzésű fóka akvárium.

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

A fókaetetés igazi showműsor! 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

A pingvinek helye is nagyon szép
Balaton utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

470

470 vitorlás hajó története Francia tervezésű olimpiai osztály, Montrealban szerepelt...

Rendezvényterem

A tökéletes rendezvényterem megválasztása nagyon fontos minden egyes rendezvény esetén....

Detre Dia

Detre Dia, szörf olimpikon Lásd itt: Detre Diána

Sloop vitorlázat

A legelterjedtebb egyárbocos vitorlázat: nagyvitorla (gross) és orrvitorla (fock).

Félszeles vitorlázás

Félszeles vitorlázás során félszélben halad a hajó, a hajó hossztengelye a valóságos...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!