Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk, Veszprémben!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk, Veszprémben!


2017/05/17

Forrás: www.marketingprofesszorok.hu

A Budapesti Állatkerten szocializálódtam. Mindig sajnáltam a pár négyzetméteres „akváriumban” életét elunva töltő, állandóan fekvő, vagy fel alá járkáló oroszlánt, a kalitkába zárt madarakat, vagy a falatnyi helyen tengődő elefántokat és zsiráfokat. Szerencsére Budapestre is elért a felújítás, hamarosan megújul, megszépül az is, de a Veszprémi Állatkert már most gyönyörű, különleges és teljesen rabul ejtett, amikor felkerestük a családommal múlt hétvégén. Érdemes ellátogatnotok ide, megmutatom, miért!
 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

A Veszprémi Állatkertben van egy ajánlott útvonal, melyet érdemes is követnünk. Ezen először egy hatalmas „madárházat” találsz, ami igazából egy nyitott tér tavacskával, mely le van fedve madárhálóval, szerencsére jó magasan, így van lehetőségük az állatoknak repkedni.

 

Veszprémi állatkert madárház

 

Az egész állatkertre jellemző és nem is értem, hogyan csinálják, a hatalmas tisztaság. Még a madárházban sem nagyon volt madárpiszok. Sehol nincsen büdös, de még csak állatszag sem nagyon. Köszönhető ez talán a hatalmas tereknek, de állandó takarítás nélkül ez nem lenne lehetséges. Olyan érzés sétálni az egész állatkertben, mintha egy gyönyörű angol királyi parkban sétálnál. Minden virágos, zöld, szépen gondozott, igényes. Egy egész napot is el lehet itt tölteni, van étterem, büfék, kürtőskalácsos, játszótér, állatsimogató, szóval megy az idő rendesen. Mi is alig akartuk elhinni, hogy 5 órát voltunk bent, és még a 2,5 éves kislányunk is jól bírta, pedig még az eső is eleredt egy kicsit.

 

A következő oldalra kattintva megmutatom, milyen meglepő a makik birodalma a Veszprémi Állatkertben!

 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

Visszatérve az útvonalra, a madarak után a makiknak elkerített részhez érünk. Szintén háló veszi körül, egy dupla zsilipkapun lehet bejutni hozzájuk. A gondozó figyelmeztet is, hogy csak az egyik kapu legyen nyitva, ugyanis a kis állatok szabadon mászkálnak a kis parkban. Olyan az egész, mint ha valami természetfilmben látnám, ahogy a turisták a szavannán járkálnak az állatok között. Az alábbi videót itt, a makik házában készítettem.

 

 

Megfogni őket nem mertük, mert állítólag néha harapnak, de így, hogy nem nyúltunk hozzájuk, teljesen barátságosnak mutatkoztak. A makik háza mellett található az állatkert étterme, ahol jó minőségű ebédet ehettünk, elfogadható árakon. Az étlapot is lefotóztam nektek az árakkal, ha esetleg erre előre készülnétek. Íme:

 

 

A makik után továbbhaladva ért a fő meglepetés bennünket, melyet a következő oldalon mutatok meg Nektek!
 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

Az állatkertben mindenhol ez a kellemes, sárgás fehér homok található az állatok karmaiban, ami érdekes trópusi hangulatot áraszt, olyan, mintha egy Dominikai tengerparton sétálnánk. Az utolsó oldalakon mutatok nektek ezekről is képeket, ilyeneken voltak például az elefántok is. Ami még érdekesebb volt az azonban a zebrák, orrszarvúak és gazellák hatalmas területe, amelyet egy magasan fekvő kilátópontról gyönyörűen be lehetett látni. Ez egy tényleg nagy terület, ahol az állatok természetes környezetükhöz hasonlóan szabadon legelészhetnek, bóklászhatnak, egymás mellett, zavartalanul. Ez a pesti zsúfoltsághoz képest olyan nagy különbség volt, tátott szájjal csak ültünk és bámultuk a gyönyörű állatokat, ahogy békésen sétálnak és élvezik a ragadozóktól mentes életet.

 

 

Apropó, ragadozók. A tigrisek és az oroszlánok ketrece egymás mellett van, de mindegyik úgy tízszer nagyobb, mint budapesti társaik. Kis falkában, a természetfilmekhez hasonlóan fetrengve találtuk a nagymacskákat. A kecskéknek pedig egy egész dombjuk van, ahol szabadon fel-alá ugrálhatnak, megmutatva, milyen életet is élnek a vadonban. 

 

 

Maga az állatkert a balatoni riviérától (Tihany-Alsóörs régió) csak 15 kilométerre van, pár perc kocsival, busszal vagy vonattal, boronngós időben is kiváló program (a mi képeink is esőben készültek, ezért ilyen szürkések..) Napos időben is érdemes eljönni, sok az árnyék és szebbek lesznek a színek is. Próbáljátok ki, csak ajánlani tudom!

 

A következő oldalon találjátok a belépő árakat, valamint jó pár fotót az állatokról. 


 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

Íme az alpaka :) 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

Trópusi hangulatú, hatalmas elefánt karám! 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

Gyönyörű kiképzésű fóka akvárium.

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

A fókaetetés igazi showműsor! 

Az ország legcsodálatosabb állatkertjében járunk Veszprémben! Bemutatjuk a veszprémi állatkertet!

A pingvinek helye is nagyon szép


Balaton utazás



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fűke 32

Fűke 32 vitorlás hajó gyártói leírása Fűke Yacht Kft. saját fejlesztésű hajója a...

Génua

A génua az árboc vonalától hátrébb nyúló, nagyméretű orrvitorla.

Vorlieck

A vorlieck a nagyvitorla (Gross) első éle.

Izobárok

Izobárok: Az időjárási térképeken az azonos légnyomású pontokat összekötő vonalak.

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.