Elstartolt a VI. Balaton Regatta 2012-ben, Balaton regatta eredmények, balaton regatta futamok

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Elstartolt a VI. Balaton Regatta

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elstartolt a VI. Balaton Regatta


2012/05/22

Nemcsak a széllel, illetve annak hiányával, hanem orvhalászok hálójával is meg kellett küzdeni a VI. Balaton Regatta badacsonyi futama résztvevőinek. Az évadnyitó versenyen 90 hajóból 85 futott be érvényesen.

Balaton Regatta

VI. Balaton Regatta beszámoló

 

„Szélben könnyű versenyt rendezni és versenyezni is” - értékelte Magyarország egyik legnagyobb amatőr vitorlásverseny-sorozatának idei első futamát Dániel Gábor versenyigazgató. Utalva arra, hogy a versenyzők tudását igencsak próbára tette a szél.  Mivel ezen a versenyen nem alkalmazzák az úgynevezett három perces szabályt, ezért a bevállalósabbak már a rajt előtt spinakkert (hátszél vitorla) húztak, s így maximális sebességgel tudtak elindulni a hátszeles rajtnál. Ennek a közönség is örülhetett, hisz a színes vitorlák csodálatos látványt nyújtottak a badacsonyi mólónál.

 

Rövidítéssel zárult a Balaton Regatta I. futama


A rajt után nagyjából fél órával azonban teljesen elállt a szél, majd 180 fokot fordult, s egy darabig ki is tartott, majd ismét elállt. Éppen ezért a Badacsony- Szigliget-Fonyód- Badacsony táv rövidítése mellett döntött a versenyigazgató, így a cél a fonyódi bójánál volt. A nehéz szélviszonyok közepette is  a szintidőn belül a célba ért a mezőny döntő többsége.

 

Orvhalászok hálója nehezítette a versenyt


Pedig voltak, akiket plusz nehézségek elé állítottak a rabsicok, ugyanis elsőként a Mérges Rája nevű hajó futott bele orvhalászok mintegy 40 méteres hálójába, de nem ők voltak az egyedüliek, akinek a nyugati-medencében állítólag megszokott nehézséget is le kellett küzdeni a verseny során.


A sorozat a szombati túraverseny után vasárnap pályaversennyel folytatódott.


VI. BALATON REGATTA EREDMÉNYEK :


Yardstick I. osztály
1.    Irokéz (kormányos: Pajor Zsolt)
2.    Falco (Molnár Dániel)
3.    8 One (Kulcsár Sándor)


YS II. osztály
1.    Dolce Vita (kormányos: Sáfián László)
2.    Albatros (Kétszeri Csaba)
3.    Phoenix (Toldi András)


YS III. osztály

1.    Aloha (kormányos: Márton Péter)
2.    Csibor (Simon Pál)
3.    Nati (Muczer Zoltán)


A VI. Balaton Regatta 3-4. futamára június 2-án és 3-án Szigligeten kerül sor.
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Kékszalag

     Kékszalag 2009...

Esküvőhelyszín Budapest

A nagy napra megtalálni a megfelelő helyszínt nem egyszerű, hiszen rengeteg szempontot...

Molett ruha webáruház

Molett ruha webáruház: online webáruház, ahol kifejezett teltkarcsú nők számára, előnyös...

Romantikus étterem a Városligetben

Romantikus étterem a Városligetben? Bemutatjuk a legjobbat! Egy igazán csodálatos környezetben...

Fonyód Lighting ZRt. Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a GE Lightning Zrt. fonyódi ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.