notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elrajtolt a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság – Westport Kupa

hirdetes

Elrajtolt a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Balogh Anikó
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A VI. MTNB – Westport Kupa 15 csomós, Észak-keleti szélben (Bora), egy 40 mérföldes túrafutammal kezdődött, Cres – Lubenice – Cres útvonalon. Mindhárom hajóosztály simán rajtolt, cirkálva haladtak az első pályajelig, majd hátszeles szakasz következett. A befutóhoz pedig ismét kreuzolva érkeztek a versenyzők. Miután a hajók elhagyták a cres-i öblöt, a nyílt vízen a már 30-35 csomós szélben folyatódott a küzdelem, ami ekkora távon emberpróbáló feladat. A szél természetesen egyik csapatot sem tántorította el, azonban voltak, akik úgy nyilatkoztak, hogy a „végére a saját világukat sem érezték”.

MTNB

Elrajtolt a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság – Westport Kupa
1. versenynap

 

JOD 35 OSZTÁLY

A Subaru Sailing Team rajt-cél győzelmet aratott

Ennek az osztálynak a rajtja rendkívül izgalmasra sikerült, egyértelműen látszott, hogy harcba indulnak a versenyzők. A rajt előtt jól helyezkedett a Czégai Péter kormányozta Subaru Sailing Team, az OTP-Fekete Sereg Sailing Team, Pomucz Tamás irányításával; valamint a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team, amelyet Litkey Árpád kormányoz, aki Melges 24 hajóosztályban néhány napja megnyerte a Szlovén Bajnokságot. A hátszeles szakaszra a Subaru Sailing Team fordult elsőként, mögöttük jött Litkey Farkas a Magyar Építő Sailing Team-el. A harmadik helyen Detre Szabolcs fordult a Nelson Flottalízing Team-el, aztán az OTP-Fekete Sereg húzott spinnakert. Ezután nem sokkal a Magyar Építő Sailing Team árboctörés miatt kiállni kényszerült a futamból. A befutóhoz közeledve a Subaru Sailing Team fölényesen vezetett, simán nyerte a futamot a Nelson Flottalízing Team és a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda csapata előtt.

SALONA 37 R OSZTÁLY

A Kész-Dak Sailing Team futamgyőzelemmel kezdett

A rajtnál nagy küzdelemben volt a junior Európa-bajnoki ezüstérmes Pallay Tibor vezényelte Kész-Dak Sailing Team, az Admiral Sailing Team, Vermesy Sándor kormányzásával, valamint a Csikós Sailing Team, Csikós János irányításával. Az első pályajelnél a Kész-Dak csapatának jobban sikerült a spinnaker felhúzása, aminek köszönhetően jelentős előnyre tettek szert. Itt az Admiral Sailing Team volt a második és Tuss Miklós kapitány fordult csapatával, a SpiriTuss Sailing Team-el a harmadikként. A sorrend a befutónál is ugyan ez volt az első három helyen.
 

DUFOUR 44 OSZTÁLY

A Variens Sailing Team a cirkáló szakaszon hozta fel hajóját az első helyre

Az első pályajelnél a Westport Sailing Team, Ignácz Károly irányításával szerezte meg a vezető pozíciót, mögöttük a Dobszai Zoltán kormányozta Variens Sailing Team jött, majd nagyon szorosan Haranghy Csaba, a Pureco Sailing Team-el. A hátszeles szakaszon sokáig vezetett a Westport S. T., azonban a kreuz menet jobban sikerült a Variens Sailing Team-nek. Itt átvették a vezetést és ez így is maradt a befutóig. Győzött Dobszai Zoltán csapata a Variens S. T., második lett végül a Westport S. T., Ignácz Károly kormányossal, harmadik helyen pedig a Pureco Sailing Team végzett, Haranghy Csabával a kormány mögött.

További információ:
Balogh Anikó
Sajtófőnök

 

Forrás: Balogh Anikó

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál. Tovább

Hotel Balatonfenyves

Hotel Balatonfenyves – Kényeztető nyugalom egy meghitt, csöndes helyen, a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 203

Átlagos értékelés: 5.0