notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elrajtolt a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság – Westport Kupa

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Elrajtolt a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Elrajtolt a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság


2010/10/20
Balogh Anikó

Forrás: Balogh Anikó

A VI. MTNB – Westport Kupa 15 csomós, Észak-keleti szélben (Bora), egy 40 mérföldes túrafutammal kezdődött, Cres – Lubenice – Cres útvonalon. Mindhárom hajóosztály simán rajtolt, cirkálva haladtak az első pályajelig, majd hátszeles szakasz következett. A befutóhoz pedig ismét kreuzolva érkeztek a versenyzők. Miután a hajók elhagyták a cres-i öblöt, a nyílt vízen a már 30-35 csomós szélben folyatódott a küzdelem, ami ekkora távon emberpróbáló feladat. A szél természetesen egyik csapatot sem tántorította el, azonban voltak, akik úgy nyilatkoztak, hogy a „végére a saját világukat sem érezték”.

MTNB

Elrajtolt a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság – Westport Kupa
1. versenynap

 

JOD 35 OSZTÁLY

A Subaru Sailing Team rajt-cél győzelmet aratott

Ennek az osztálynak a rajtja rendkívül izgalmasra sikerült, egyértelműen látszott, hogy harcba indulnak a versenyzők. A rajt előtt jól helyezkedett a Czégai Péter kormányozta Subaru Sailing Team, az OTP-Fekete Sereg Sailing Team, Pomucz Tamás irányításával; valamint a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team, amelyet Litkey Árpád kormányoz, aki Melges 24 hajóosztályban néhány napja megnyerte a Szlovén Bajnokságot. A hátszeles szakaszra a Subaru Sailing Team fordult elsőként, mögöttük jött Litkey Farkas a Magyar Építő Sailing Team-el. A harmadik helyen Detre Szabolcs fordult a Nelson Flottalízing Team-el, aztán az OTP-Fekete Sereg húzott spinnakert. Ezután nem sokkal a Magyar Építő Sailing Team árboctörés miatt kiállni kényszerült a futamból. A befutóhoz közeledve a Subaru Sailing Team fölényesen vezetett, simán nyerte a futamot a Nelson Flottalízing Team és a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda csapata előtt.

SALONA 37 R OSZTÁLY

A Kész-Dak Sailing Team futamgyőzelemmel kezdett

A rajtnál nagy küzdelemben volt a junior Európa-bajnoki ezüstérmes Pallay Tibor vezényelte Kész-Dak Sailing Team, az Admiral Sailing Team, Vermesy Sándor kormányzásával, valamint a Csikós Sailing Team, Csikós János irányításával. Az első pályajelnél a Kész-Dak csapatának jobban sikerült a spinnaker felhúzása, aminek köszönhetően jelentős előnyre tettek szert. Itt az Admiral Sailing Team volt a második és Tuss Miklós kapitány fordult csapatával, a SpiriTuss Sailing Team-el a harmadikként. A sorrend a befutónál is ugyan ez volt az első három helyen.
 

DUFOUR 44 OSZTÁLY

A Variens Sailing Team a cirkáló szakaszon hozta fel hajóját az első helyre

Az első pályajelnél a Westport Sailing Team, Ignácz Károly irányításával szerezte meg a vezető pozíciót, mögöttük a Dobszai Zoltán kormányozta Variens Sailing Team jött, majd nagyon szorosan Haranghy Csaba, a Pureco Sailing Team-el. A hátszeles szakaszon sokáig vezetett a Westport S. T., azonban a kreuz menet jobban sikerült a Variens Sailing Team-nek. Itt átvették a vezetést és ez így is maradt a befutóig. Győzött Dobszai Zoltán csapata a Variens S. T., második lett végül a Westport S. T., Ignácz Károly kormányossal, harmadik helyen pedig a Pureco Sailing Team végzett, Haranghy Csabával a kormány mögött.

További információ:
Balogh Anikó
Sajtófőnök

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Temetkezési biztosítás

Temetkezési biztosítás - nincs annál nagyobb fájdalom, mint mikor elveszítjük szerettünket....

Halzolás, perdülés

A hajó irányváltoztatása elfele a széltől, melynek során a hajó iránya – farával a...

Sátras esküvő

Manapság egyre népszerűbbek a sátras esküvők, hiszen a párok kezdik felismerni a benne rejlő...

Vantni

A vantnik (=csarnak) az árbocot oldalra merevítő drótkötelek.

Születésnapi buli helyszín Budapest

Igényes, elegáns, exkluzív születésnapi buli helyszín Budapesten? Megtaláltad! A...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!