Új szervező, új helyszín, új flotta és számos újonc csapat a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság – Westport Kupán

Kövess minket facebookon!
Főoldal > VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság


2010/10/20

Forrás: Balogh Anikó

2010. október 16-22. között rendezi az új szervező, Bednár Tibor, a Westport Kft. ügyvezetője a Kvarner öbölben (Cres – Istria)  a VI. MTNB – Westport Kupát.  Az északi terep szinte mindenki számára új, ami kicsit kiegyenlíti az esélyeket. Három hajóosztályban, presztízs mezőny, 7 olimpikon küzd a bajnoki címért.

VI. MTNB

Új szervező, új helyszín, új flotta és számos újonc csapat a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság – Westport Kupán

JOD 35 osztály

A JOD 35 hajóosztályban indul a négyszeres címvédő, athéni olimpikon, Czégai Péter, a Subaru Sailing Team-el, amelynek tagja, többek között, Weöres Szabolcs, akit „kötél gurunak” emlegetnek, hiszen az America’s Cup-ot is megjárt versenyző ennek a területnek a szakértője. Tőlük követelheti a képzeletbeli koronát, a Pozsonyi és Társai Ügyvédi Iroda Sailing Team, melyet a Melges kategóriában a világranglista 5. helyén álló, a londoni Olimpiára készülő Litkey Árpád kormányoz. Az atlantai olimpikon és kilencszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas a Magyar Építő Sailing Team színeiben részben tapasztalt, részben fiatal legénységgel érkezett. Itt van a jól összeszokott J24-es csapatának a magja, akik között Mónus Gyula személyében egy Soling Európa-bajnok is erősíti a team-et. Tavalyi bronzérmük után fenik a fogukat egy aranyra is. A szintén olimpikon és Európa-bajnok Pomucz Tamás is ebben az osztályban vonultatja fel az OTP-Fekete Sereg Sailing Team-et, amely a tavalyi Dufour 44-es kategóriában szerzett bronzérmét, minden bizonnyal szívesen megtoldaná egy bajnoki címmel. Az olimpiai bronzérmes Detre fivérek is harcba szállnak a Nelson Flottalízing Team élén. Ebben a felállásban még nem versenyeztek tengeri körülmények között, Balatonon azonban a tagok Dragon és Asso kategóriában sikeresek. Az utánpótlást képviselő fiatal, főként kishajós versenyzőkből álló Skipper Marina Sailing Team felveszi a kesztyűt az „öregek” ellen. A csapat kormányosa a 2009-es Bajnokok Bajnokságát nyerő Szamódy Tamás. A Horváth Tamás vezényelte GeoDesy Sailing Team rutinos és összeszokott együttes, Balatonon és tengeren egyaránt ebben a felállásban versenyeznek. A sokat tapasztalt tengeri versenyző Frigyer Attila navigálja a Press Sailing Team-et, amely főként újságírókból és a Dumaszínház jeles humoristáiból verbuválódott. A túlnyomó részben kezdő vitorlázókból álló csapat üde színfoltja az igen erős mezőnynek.

Dufour 44 osztály

Az atlantai Olimpián Star osztályban képviselte hazánkat a Haranghy Csaba, a Pureco S. T. kormányosa. Ötödik alkalommal versenyeznek a tengeri bajnokságon. A tavalyi ezüstérem után, most egy arannyal szeretnék gazdagítani gyűjteményüket. Nagy ellenfeleik lehetnek az egymást jól ismerő, a balatoni a X-35-ös kategóriában versenyző Szélvész Sailing Team, Soós István vezényletével; a Westport Sailing Team, Ignácz Károly kormányzásával; valamint Dobszai Zoltán kapitánnyal a Variens Sailing Team, amely ebben a hajóosztályban nyert már bronzérmet. Itt két újonc csapat is közbeszólhat a küzdelembe. A megszállott környezetvédő, Kenyeres Miklós vezetésével összeállt a Prima Yacht Sailing Team, amely lelkes balatoni vitorlázókból szerveződött. Továbbá, az elkötelezett balatoni és tengeri hobbi vitorlázók alkotta Independent Sailing Team, Köntös Zsolt kormányossal, akiknek ez az első komoly megméretésük tengeren.

Salona 37 R osztály

A Salona 37 R mezőnye is figyelemre méltó, hiszen itt versenyez a tavalyi szintén bajnok Pallay Tibor a KÉSZ – DAK Sailing Team-el és a mögöttük ezüstéremmel záró Ágoston Sailing Team, Weöres Botonddal a kormány mögött.  Ennek az osztálynak a specialistája a többszörös tengeri bajnok  SpiriTuss Sailing Team, az Atlanti-óceánt is átszelő, örökifjú Tuss Miklós kapitánnyal. A tengeri bajnokságokon ötödik alkalommal száll vízre, az idén jubiláló Interline Sailing Team. Juhász Béla kormányos amatőr vitorlázóknak titulálta magukat, azonban okozhatnak meglepést, hiszen hosszú évek óta, folyamatosan gyűjtik a tengeri tapasztalatot. A Csikós Sailing Team-et a különböző osztályokban többszörös magyar bajnok Csikós János irányítja, csapatának gerincét az X-35 osztályban edzett tagok alkotják. Balatonról jól ismerik ellenfelüket, az X-35-ös magyar bajnok Vermesy Sándort, aki az Admiral Sailing Team-et szeretné sikerre vinni. Hermányi Zsolt pedig a régi adriai vitorlázókból álló csapatával küzd a bajnoki címért, a Mosolygóvíz Sailing Team-el. Így itt is számíthatunk izgalmakra és drámai fordulatokra.
 

A Dumaszínház humoristái szórakoztatják a résztvevőket esténként

Változatos programokkal kedveskednek a szervezők napközben a versenyzők kísérőinek, esténként pedig a mezőny számára a bajnokság teljes időtartama alatt. Fellép, többek között, az ’50-es évek hangulatát idéző Naked Truckers; tűztánc bemutatóval készül a Magma Tűzszínház; valamint lesz Micro Magic Match Race, azaz rádió távirányítású vitorlás modell hajóverseny és bolond bringa összecsapás is. A Dumaszínház jeles humoristái szintén kiveszik a részüket a szórakoztatásban. Minden este megnevettetik a közönséget, de nappal természetesen ők is keményen csörlőznek majd. Esténként a zenéről a 2004-es év hangja, Tóth Vera gondoskodik, aki élőben énekel.

További információ:
Balogh Anikó
Sajtófőnök

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

BYC

A Balatonfüredi Yacht Club   A BYC  Klub története Az angol...

Kielwasser

Kielwasser - farvíz

Aerodinamika

Az aerodinamika a légerőtan idegen megfelelője.

Fénymásoló bérlés

Nagyobb összegű beruházás és hitelfelvétel nélkül olyan készüléket használhat, ha a...

Eladó lakások Balatonon

Eladó lakások Balatonon? A Balaton mellett élni, a balatoni hétköznapok részesének lenni...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.