notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

hirdetes

VI. MTNB - Czégai Péter újból rajthoz áll

Balogh Anikó
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az alig 2 hónap múlva kezdődő VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (VI. MTNB) egyetlen versenyző számára sem lenne igazi kihívás, ha az úgynevezett „király kategória” címvédői nem állnának rajthoz. A sokszoros magyar bajnok és athéni olimpikon, Czégai Péter és legénysége háza táján mindössze annyi változás történt, hogy támogató váltás következtében a csapat neve ugyan más lett, a rutinos egység azonban marad lényegileg a megszokott felállásban.

VI. MTNB

Nem árulunk el azzal titkot, hogy sokan a címvédők nevezésére vártak. Sőt, akadtak olyan egységek is, amelyek a Czégai Péter kormányozta bajnok csapat döntéséhez kötötték, hogy elinduljanak-e az idei, sorrendben a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságon. Czégaiék folyamatosan jelezték, hogy részükről a szándék egyértelműen megvan, az anyagi háttér azonban kérdőjeles volt, mert egykori támogatójukkal lejárt a szerződésük. Szponzoruk elégedett volt azzal, amit a vitorlázásból kapott a csapaton keresztül, de idén újabb területeket próbál kiaknázni. A Subaru márkát képviselő import cég azonban meglátta a csapatban rejlő lehetőségeket, így Subaru Sailing Team néven töretlen lehet a 8 főből álló - egyenként is sokszoros magyar bajnokot felvonultató - team sikersorozata a tengeri bajnokságok történetében.

 

Czégai Péter jól ismeri az új helyszínt, Cres-t és örül, hogy a Dufour 44-es flotta főszerepet kap a bajnokságon. Az immáron két-gyermekes kapitánnyal beszélgettünk:
 

Egyértelmű volt számodra, hogy a Dufour 44-et választjátok a sportosabb JOD 35-el szemben?

hirdetes

Mivel több éve már ugyan abban a felállásban versenyez a csapat, nem is volt kérdés, hogy a D44-et választjuk, hiszen a jelenlegi választékból ez az egyetlen 8 fős hajó, a csapaton pedig semmiképp nem változtatnék. Ráadásul sokkal jobb versenyhajónak tartom, mint a  match 42-t, amivel eddig versenyeztünk a tengeri bajnokságokon. Szerintem jobban átgondolt a kivitelezése; könnyebben kormányozható; és ezek a vitorlások valóban egységesnek mondhatók.
 

Idén jubilálhattok, meglesz az ötödik tengeri bajnoki cím?

Mindenképp győzni jövünk, az nem is ellenfél, aki nem győzelmi szándékkal érkezik. Ráadásul nyitott vagyok a változásokat illetően. Nagyon jól ismerem a versenykiírásban szerepelő vízterületet, ide komoly szelek lejöhetnek október közepére. A regattán szereplő flotta mindegyike tökéletesen alkalmas megbirkózni ezekkel az időjárási viszonyokkal. Nagy szerepe lehet a tapasztalatnak, jól kell tudni megfelelően csökkenteni a vitorla felületet. Egy jól végrehajtott manőverrel, az időben felismert helyzetben akár 50-60 csomós szélben is remekül lehet irányítani ezeket a hajókat. Mindezek mellett idén a szerencse faktorral is számolunk a hosszabb túrafutamok és az éjszakai navigációs menet miatt, hiszen ilyen távolságoknál és a vak sötétben sokkal nehezebb figyelni az ellenfeleket. Bízom a csapatom tudásában és rutinjában, szeretnénk meghálálni a Subarunak, hogy mellénk állt.

hirdetes
 

Megtelt a Salona 37 R osztály

Az már biztos, hogy a Salona 37 R osztályban teltház lesz, a teljes flotta rajthoz áll. A JOD 35 és a Dufour 44 kategóriákban azonban még van hely. Érdemes kihasználni a bajnoki kedvezményt, melyet Bednár Tibor, a VI. MTNB főszervezője az idei nagyhajós bajnokoknak ajánlott. Erről bővebb információ olvasható a bajnokság hivatalos honlapján: www.tengeribajnoksag.com
 


Balogh Anikó
Sajtófőnök
E-mail: media@tengeribajnoksag.com
Mobil: +36 30 619 6649
Info vonal: +36 30 9382 946
www.tengeribajnoksag.com

 

Forrás: www.tengeribajnoksag.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

RC 44 vitorlás hajó

 RC 44 vitorlás hajó Az RC 44 egy kis vízkiszorítású, magas színvonalú One... Tovább

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 186

Átlagos értékelés: 5.0