notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > VI. MTNB - Czégai Péter újból rajthoz áll

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

VI. MTNB - Czégai Péter újból rajthoz áll


2010/08/23
Balogh Anikó

Forrás: www.tengeribajnoksag.hu

Az alig 2 hónap múlva kezdődő VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (VI. MTNB) egyetlen versenyző számára sem lenne igazi kihívás, ha az úgynevezett „király kategória” címvédői nem állnának rajthoz. A sokszoros magyar bajnok és athéni olimpikon, Czégai Péter és legénysége háza táján mindössze annyi változás történt, hogy támogató váltás következtében a csapat neve ugyan más lett, a rutinos egység azonban marad lényegileg a megszokott felállásban.

VI. MTNB

Nem árulunk el azzal titkot, hogy sokan a címvédők nevezésére vártak. Sőt, akadtak olyan egységek is, amelyek a Czégai Péter kormányozta bajnok csapat döntéséhez kötötték, hogy elinduljanak-e az idei, sorrendben a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságon. Czégaiék folyamatosan jelezték, hogy részükről a szándék egyértelműen megvan, az anyagi háttér azonban kérdőjeles volt, mert egykori támogatójukkal lejárt a szerződésük. Szponzoruk elégedett volt azzal, amit a vitorlázásból kapott a csapaton keresztül, de idén újabb területeket próbál kiaknázni. A Subaru márkát képviselő import cég azonban meglátta a csapatban rejlő lehetőségeket, így Subaru Sailing Team néven töretlen lehet a 8 főből álló - egyenként is sokszoros magyar bajnokot felvonultató - team sikersorozata a tengeri bajnokságok történetében.

 

Czégai Péter jól ismeri az új helyszínt, Cres-t és örül, hogy a Dufour 44-es flotta főszerepet kap a bajnokságon. Az immáron két-gyermekes kapitánnyal beszélgettünk:
 

Egyértelmű volt számodra, hogy a Dufour 44-et választjátok a sportosabb JOD 35-el szemben?

Mivel több éve már ugyan abban a felállásban versenyez a csapat, nem is volt kérdés, hogy a D44-et választjuk, hiszen a jelenlegi választékból ez az egyetlen 8 fős hajó, a csapaton pedig semmiképp nem változtatnék. Ráadásul sokkal jobb versenyhajónak tartom, mint a  match 42-t, amivel eddig versenyeztünk a tengeri bajnokságokon. Szerintem jobban átgondolt a kivitelezése; könnyebben kormányozható; és ezek a vitorlások valóban egységesnek mondhatók.
 

Idén jubilálhattok, meglesz az ötödik tengeri bajnoki cím?

Mindenképp győzni jövünk, az nem is ellenfél, aki nem győzelmi szándékkal érkezik. Ráadásul nyitott vagyok a változásokat illetően. Nagyon jól ismerem a versenykiírásban szerepelő vízterületet, ide komoly szelek lejöhetnek október közepére. A regattán szereplő flotta mindegyike tökéletesen alkalmas megbirkózni ezekkel az időjárási viszonyokkal. Nagy szerepe lehet a tapasztalatnak, jól kell tudni megfelelően csökkenteni a vitorla felületet. Egy jól végrehajtott manőverrel, az időben felismert helyzetben akár 50-60 csomós szélben is remekül lehet irányítani ezeket a hajókat. Mindezek mellett idén a szerencse faktorral is számolunk a hosszabb túrafutamok és az éjszakai navigációs menet miatt, hiszen ilyen távolságoknál és a vak sötétben sokkal nehezebb figyelni az ellenfeleket. Bízom a csapatom tudásában és rutinjában, szeretnénk meghálálni a Subarunak, hogy mellénk állt.
 

Megtelt a Salona 37 R osztály

Az már biztos, hogy a Salona 37 R osztályban teltház lesz, a teljes flotta rajthoz áll. A JOD 35 és a Dufour 44 kategóriákban azonban még van hely. Érdemes kihasználni a bajnoki kedvezményt, melyet Bednár Tibor, a VI. MTNB főszervezője az idei nagyhajós bajnokoknak ajánlott. Erről bővebb információ olvasható a bajnokság hivatalos honlapján: www.tengeribajnoksag.com
 


Balogh Anikó
Sajtófőnök
E-mail: media@tengeribajnoksag.com
Mobil: +36 30 619 6649
Info vonal: +36 30 9382 946
www.tengeribajnoksag.com

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Alsó szem

Alsó szem: A vitorla alsó sarkára szerelt szem, ringli a sarok rögzítésére.

Deckbalken

Deckbalken – fedélzeti borda

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta A Pünkösdi Regatta egy nagyhajós vitorlás túraverseny. Minden évben...

Alsóörs - Balatoni Hajózás Zrt. (Hajóállomás-BH)

 A Balatoni Hajózási Részvénytársaság kikötője a Balaton keleti medencéjének...

Cunningham

Cunningham – a nagyvitorla elsõ élének feszítésével a vitorla öblösségének helye...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!