notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

hirdetes

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Balogh Anikó
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 Bővül a VI. MTNB hajó választéka – versenyben a Dufour 44 flotta.Alakul a presztízs mezőny – kedvezmény a bajnok csapatoknak. A szakma véleménye a változásról – néhányan tesztelték a JOD 35 flottát .

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

 Amint arról már korábban beszámoltunk, 2010. október 16-án rajtol a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (VI. MTNB), melyet idén Bednár Tibor, a Westport Kft. ügyvezetője rendez, a szél-biztos Kvarner öbölben (Cres – Istria).  

 

Kedvező feltételekkel a Dufour 44 flotta

 

Az igények felmérése után a szervező csapat azt tapasztalta, hogy a JOD 35 és a Salona 37 R hajókon kívül szükség van más típusokra is. Így a Dufour 44 flottával bővül a VI. MTNB választéka, hogy a nagyobb hajókat előnyben részesítő csapatok is kedvüket leljék a kínálatban. Ezek a hajók most jobb feltételekkel és 10% kedvezménnyel vehetők igénybe.

 

Kirajzolódni látszik a presztízs mezőny – kedvezmény a bajnokoknak

 

A többszörös magyar bajnok Rauschenberger Miklós biztos résztvevője a bajnokságnak. Példaértékű, hogy az Amitié S. T. negyedik alkalommal áll rajthoz a tengeri bajnokságok történetében ugyan abban a felállásban. „Tavaly úgy döntöttünk, hogy nem jövünk többet, de azért gondoltuk meg magunkat, mert várakozással állunk a változások elébe. Természetesen örülünk a kedvezőbb áraknak; és az új helyszínnek, mert így nem lesz annyira rutinszerű a verseny. Sokat nyomott a latban a döntésünknél az is, hogy idén komoly kihívások várnak ránk a navigációs futamok során, hiszen a versenykiírás alapján sokkal szabadabb kezünk és több taktikai lehetőségünk lesz. Még nem tudjuk melyik hajóosztályban indulunk, de mindeneképp a nagy nevekkel akarjuk megméretni magunkat. Fontos a győzelem, azonban mi sportolni jövünk. Jobban esik például egy nagy küzdelemben kivívott harmadik hely, mint egy könnyen megszerzett aranyérem.” – összegezte csapatának véleményét Rauschenberger Miklós.  

hirdetes

A presztízs mezőny növelése érdekében a főszervező minden eddigi tengeri magyar bajnok csapat számára 50%-os kedvezményt ajánlott fel a hajónevezési díjból; valamint elengedi a 400 € reklámviselési költséget, amennyiben ezek a csapatok 2010. július 15-ig neveznek.

 

Helyszín és flotta tesztelés szakújságírókkal

 

A VI. MTNB új helyszínéről és flottájáról néhányan véleményt formáltak a vitorlás szaksajtó képviselői közül. Több szempontból is jó ötletnek tartják a változtatást. „Cres-el kapcsolatban önmagáért beszél, hogy nem véletlenül ez az egyik legkomolyabb horvát verseny helyszín. Kíváncsi vagyok, miként élik ezt meg a magyar egységek. Annak pedig kimondottan örülök, hogy tengeribb lesz a verseny, azaz egy komoly éjszakai navigációs futamot is teljesíteniük kell a versenyzőknek.” – mondta Beliczay Péter, a Sailing.hu szerkesztője. 

Ladányi János, a Vitorlás TV főszerkesztője most találkozott első ízben a JOD 35-ös flottával. „Első látásra meggyőző volt számomra a hajó sebessége és mozgékonysága. A különböző méretű orrvitorlák és a két sor reff, lehetőséget biztosít széles széltartományban vitorlázni. Egyértelműen sportos, nem túra kategória, hiszen mozgékony és gyorsan reagál mindenre. Ideális olyan 5 fős balatoni egységek számára, amelyek kimondottan versenyzés céljából érkeznek a tengerre.  

hirdetes

 

Helyszíni tanfolyamok és gyakorlási lehetőség

 

Mivel idén nagy hangsúly van az éjszakai navigációs futamon, érdemes minél több csapattagnak tengeri navigációs vizsgával rendelkezni. A főszervező lehetőséget biztosít a nyár folyamán különböző hajóvezetői tanfolyamok megszerzésére. Ezekről és minden egyéb részletről a versennyel kapcsolatban ajánlott böngészni a bajnokság hivatalos honlapját: http://www.tengeribajnoksag.com/index.html

 

A VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságra már javában zajlik a nevezés, melyből 10% kedvezményt kap minden csapat, amelyik az MVSZ fő versenyein, illetve a Balaton Regatta eseményein regisztrál. Legközelebb a Fehérszalag nevezési sátorban és a Kékszalag nevezési helyszínein; valamint Aligán a Balaton Regattán.

 

Balogh Anikó
Sajtófőnök
E-mail: media@tengeribajnoksag.com
Mobil: +36 30 619 6649
Info vonal: +36 30 9382 946 
www.tengeribajnoksag.com

 

 

Forrás: www.tengeribajnoksag.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 242

Átlagos értékelés: 4.7