VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Kövess minket facebookon!
Főoldal > VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság


2010/06/18

Forrás: www.tengeribajnoksag.com

 Bővül a VI. MTNB hajó választéka – versenyben a Dufour 44 flotta.Alakul a presztízs mezőny – kedvezmény a bajnok csapatoknak. A szakma véleménye a változásról – néhányan tesztelték a JOD 35 flottát .

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

 Amint arról már korábban beszámoltunk, 2010. október 16-án rajtol a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (VI. MTNB), melyet idén Bednár Tibor, a Westport Kft. ügyvezetője rendez, a szél-biztos Kvarner öbölben (Cres – Istria).  

 

Kedvező feltételekkel a Dufour 44 flotta

 

Az igények felmérése után a szervező csapat azt tapasztalta, hogy a JOD 35 és a Salona 37 R hajókon kívül szükség van más típusokra is. Így a Dufour 44 flottával bővül a VI. MTNB választéka, hogy a nagyobb hajókat előnyben részesítő csapatok is kedvüket leljék a kínálatban. Ezek a hajók most jobb feltételekkel és 10% kedvezménnyel vehetők igénybe.

 

Kirajzolódni látszik a presztízs mezőny – kedvezmény a bajnokoknak

 

A többszörös magyar bajnok Rauschenberger Miklós biztos résztvevője a bajnokságnak. Példaértékű, hogy az Amitié S. T. negyedik alkalommal áll rajthoz a tengeri bajnokságok történetében ugyan abban a felállásban. „Tavaly úgy döntöttünk, hogy nem jövünk többet, de azért gondoltuk meg magunkat, mert várakozással állunk a változások elébe. Természetesen örülünk a kedvezőbb áraknak; és az új helyszínnek, mert így nem lesz annyira rutinszerű a verseny. Sokat nyomott a latban a döntésünknél az is, hogy idén komoly kihívások várnak ránk a navigációs futamok során, hiszen a versenykiírás alapján sokkal szabadabb kezünk és több taktikai lehetőségünk lesz. Még nem tudjuk melyik hajóosztályban indulunk, de mindeneképp a nagy nevekkel akarjuk megméretni magunkat. Fontos a győzelem, azonban mi sportolni jövünk. Jobban esik például egy nagy küzdelemben kivívott harmadik hely, mint egy könnyen megszerzett aranyérem.” – összegezte csapatának véleményét Rauschenberger Miklós.  

A presztízs mezőny növelése érdekében a főszervező minden eddigi tengeri magyar bajnok csapat számára 50%-os kedvezményt ajánlott fel a hajónevezési díjból; valamint elengedi a 400 € reklámviselési költséget, amennyiben ezek a csapatok 2010. július 15-ig neveznek.

 

Helyszín és flotta tesztelés szakújságírókkal

 

A VI. MTNB új helyszínéről és flottájáról néhányan véleményt formáltak a vitorlás szaksajtó képviselői közül. Több szempontból is jó ötletnek tartják a változtatást. „Cres-el kapcsolatban önmagáért beszél, hogy nem véletlenül ez az egyik legkomolyabb horvát verseny helyszín. Kíváncsi vagyok, miként élik ezt meg a magyar egységek. Annak pedig kimondottan örülök, hogy tengeribb lesz a verseny, azaz egy komoly éjszakai navigációs futamot is teljesíteniük kell a versenyzőknek.” – mondta Beliczay Péter, a Sailing.hu szerkesztője. 

Ladányi János, a Vitorlás TV főszerkesztője most találkozott első ízben a JOD 35-ös flottával. „Első látásra meggyőző volt számomra a hajó sebessége és mozgékonysága. A különböző méretű orrvitorlák és a két sor reff, lehetőséget biztosít széles széltartományban vitorlázni. Egyértelműen sportos, nem túra kategória, hiszen mozgékony és gyorsan reagál mindenre. Ideális olyan 5 fős balatoni egységek számára, amelyek kimondottan versenyzés céljából érkeznek a tengerre.  

 

Helyszíni tanfolyamok és gyakorlási lehetőség

 

Mivel idén nagy hangsúly van az éjszakai navigációs futamon, érdemes minél több csapattagnak tengeri navigációs vizsgával rendelkezni. A főszervező lehetőséget biztosít a nyár folyamán különböző hajóvezetői tanfolyamok megszerzésére. Ezekről és minden egyéb részletről a versennyel kapcsolatban ajánlott böngészni a bajnokság hivatalos honlapját: https://www.tengeribajnoksag.com/index.html

 

A VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságra már javában zajlik a nevezés, melyből 10% kedvezményt kap minden csapat, amelyik az MVSZ fő versenyein, illetve a Balaton Regatta eseményein regisztrál. Legközelebb a Fehérszalag nevezési sátorban és a Kékszalag nevezési helyszínein; valamint Aligán a Balaton Regattán.

 

Balogh Anikó
Sajtófőnök
E-mail: media@tengeribajnoksag.com
Mobil: +36 30 619 6649
Info vonal: +36 30 9382 946 
www.tengeribajnoksag.com

 

 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club - Tudnivalók A  saját használatú klubkikötőben...

Hajózási Szabályzat ("HSz")

Hajózási Szabályzat ("HSz") - a Vízi Kresz, 39/2003 (VI.13.) GKM rendelet  

Babaszauna

A babaszauna pozitív hatásai A szauna pozitív hatásairól sokat hallani, azok egyértelműen...

Különleges vacsorahelyszín Budapest

Különleges vacsorahelyszínt keres Budapesten? A Salon Étterem a legjobb választás! Minőségi...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.