VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

hirdetes

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Balogh Anikó
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 Bővül a VI. MTNB hajó választéka – versenyben a Dufour 44 flotta.Alakul a presztízs mezőny – kedvezmény a bajnok csapatoknak. A szakma véleménye a változásról – néhányan tesztelték a JOD 35 flottát .

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

 Amint arról már korábban beszámoltunk, 2010. október 16-án rajtol a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (VI. MTNB), melyet idén Bednár Tibor, a Westport Kft. ügyvezetője rendez, a szél-biztos Kvarner öbölben (Cres – Istria).  

 

Kedvező feltételekkel a Dufour 44 flotta

 

Az igények felmérése után a szervező csapat azt tapasztalta, hogy a JOD 35 és a Salona 37 R hajókon kívül szükség van más típusokra is. Így a Dufour 44 flottával bővül a VI. MTNB választéka, hogy a nagyobb hajókat előnyben részesítő csapatok is kedvüket leljék a kínálatban. Ezek a hajók most jobb feltételekkel és 10% kedvezménnyel vehetők igénybe.

 

Kirajzolódni látszik a presztízs mezőny – kedvezmény a bajnokoknak

 

A többszörös magyar bajnok Rauschenberger Miklós biztos résztvevője a bajnokságnak. Példaértékű, hogy az Amitié S. T. negyedik alkalommal áll rajthoz a tengeri bajnokságok történetében ugyan abban a felállásban. „Tavaly úgy döntöttünk, hogy nem jövünk többet, de azért gondoltuk meg magunkat, mert várakozással állunk a változások elébe. Természetesen örülünk a kedvezőbb áraknak; és az új helyszínnek, mert így nem lesz annyira rutinszerű a verseny. Sokat nyomott a latban a döntésünknél az is, hogy idén komoly kihívások várnak ránk a navigációs futamok során, hiszen a versenykiírás alapján sokkal szabadabb kezünk és több taktikai lehetőségünk lesz. Még nem tudjuk melyik hajóosztályban indulunk, de mindeneképp a nagy nevekkel akarjuk megméretni magunkat. Fontos a győzelem, azonban mi sportolni jövünk. Jobban esik például egy nagy küzdelemben kivívott harmadik hely, mint egy könnyen megszerzett aranyérem.” – összegezte csapatának véleményét Rauschenberger Miklós.  

hirdetes

A presztízs mezőny növelése érdekében a főszervező minden eddigi tengeri magyar bajnok csapat számára 50%-os kedvezményt ajánlott fel a hajónevezési díjból; valamint elengedi a 400 € reklámviselési költséget, amennyiben ezek a csapatok 2010. július 15-ig neveznek.

 

Helyszín és flotta tesztelés szakújságírókkal

 

A VI. MTNB új helyszínéről és flottájáról néhányan véleményt formáltak a vitorlás szaksajtó képviselői közül. Több szempontból is jó ötletnek tartják a változtatást. „Cres-el kapcsolatban önmagáért beszél, hogy nem véletlenül ez az egyik legkomolyabb horvát verseny helyszín. Kíváncsi vagyok, miként élik ezt meg a magyar egységek. Annak pedig kimondottan örülök, hogy tengeribb lesz a verseny, azaz egy komoly éjszakai navigációs futamot is teljesíteniük kell a versenyzőknek.” – mondta Beliczay Péter, a Sailing.hu szerkesztője. 

Ladányi János, a Vitorlás TV főszerkesztője most találkozott első ízben a JOD 35-ös flottával. „Első látásra meggyőző volt számomra a hajó sebessége és mozgékonysága. A különböző méretű orrvitorlák és a két sor reff, lehetőséget biztosít széles széltartományban vitorlázni. Egyértelműen sportos, nem túra kategória, hiszen mozgékony és gyorsan reagál mindenre. Ideális olyan 5 fős balatoni egységek számára, amelyek kimondottan versenyzés céljából érkeznek a tengerre.  

hirdetes

 

Helyszíni tanfolyamok és gyakorlási lehetőség

 

Mivel idén nagy hangsúly van az éjszakai navigációs futamon, érdemes minél több csapattagnak tengeri navigációs vizsgával rendelkezni. A főszervező lehetőséget biztosít a nyár folyamán különböző hajóvezetői tanfolyamok megszerzésére. Ezekről és minden egyéb részletről a versennyel kapcsolatban ajánlott böngészni a bajnokság hivatalos honlapját: http://www.tengeribajnoksag.com/index.html

 

A VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságra már javában zajlik a nevezés, melyből 10% kedvezményt kap minden csapat, amelyik az MVSZ fő versenyein, illetve a Balaton Regatta eseményein regisztrál. Legközelebb a Fehérszalag nevezési sátorban és a Kékszalag nevezési helyszínein; valamint Aligán a Balaton Regattán.

 

Balogh Anikó
Sajtófőnök
E-mail: media@tengeribajnoksag.com
Mobil: +36 30 619 6649
Info vonal: +36 30 9382 946 
www.tengeribajnoksag.com

 

 

Forrás: www.tengeribajnoksag.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Gerenda

A gerenda a vihart hozó kékeslilás, sötét, egyenes vonalú felhőképződmény. A gerenda... Tovább

Viharfock

Viharfock - a legkisebb méretü orrvitorla Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 242

Átlagos értékelés: 4.7