notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság


2010/06/18
Balogh Anikó

Forrás: www.tengeribajnoksag.com

 Bővül a VI. MTNB hajó választéka – versenyben a Dufour 44 flotta.Alakul a presztízs mezőny – kedvezmény a bajnok csapatoknak. A szakma véleménye a változásról – néhányan tesztelték a JOD 35 flottát .

VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság

 Amint arról már korábban beszámoltunk, 2010. október 16-án rajtol a VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság (VI. MTNB), melyet idén Bednár Tibor, a Westport Kft. ügyvezetője rendez, a szél-biztos Kvarner öbölben (Cres – Istria).  

 

Kedvező feltételekkel a Dufour 44 flotta

 Az igények felmérése után a szervező csapat azt tapasztalta, hogy a JOD 35 és a Salona 37 R hajókon kívül szükség van más típusokra is. Így a Dufour 44 flottával bővül a VI. MTNB választéka, hogy a nagyobb hajókat előnyben részesítő csapatok is kedvüket leljék a kínálatban. Ezek a hajók most jobb feltételekkel és 10% kedvezménnyel vehetők igénybe.

 

Kirajzolódni látszik a presztízs mezőny – kedvezmény a bajnokoknak

 

A többszörös magyar bajnok Rauschenberger Miklós biztos résztvevője a bajnokságnak. Példaértékű, hogy az Amitié S. T. negyedik alkalommal áll rajthoz a tengeri bajnokságok történetében ugyan abban a felállásban. „Tavaly úgy döntöttünk, hogy nem jövünk többet, de azért gondoltuk meg magunkat, mert várakozással állunk a változások elébe. Természetesen örülünk a kedvezőbb áraknak; és az új helyszínnek, mert így nem lesz annyira rutinszerű a verseny. Sokat nyomott a latban a döntésünknél az is, hogy idén komoly kihívások várnak ránk a navigációs futamok során, hiszen a versenykiírás alapján sokkal szabadabb kezünk és több taktikai lehetőségünk lesz. Még nem tudjuk melyik hajóosztályban indulunk, de mindeneképp a nagy nevekkel akarjuk megméretni magunkat. Fontos a győzelem, azonban mi sportolni jövünk. Jobban esik például egy nagy küzdelemben kivívott harmadik hely, mint egy könnyen megszerzett aranyérem.” – összegezte csapatának véleményét Rauschenberger Miklós.  

A presztízs mezőny növelése érdekében a főszervező minden eddigi tengeri magyar bajnok csapat számára 50%-os kedvezményt ajánlott fel a hajónevezési díjból; valamint elengedi a 400 € reklámviselési költséget, amennyiben ezek a csapatok 2010. július 15-ig neveznek.

 

Helyszín és flotta tesztelés szakújságírókkal

 

A VI. MTNB új helyszínéről és flottájáról néhányan véleményt formáltak a vitorlás szaksajtó képviselői közül. Több szempontból is jó ötletnek tartják a változtatást. „Cres-el kapcsolatban önmagáért beszél, hogy nem véletlenül ez az egyik legkomolyabb horvát verseny helyszín. Kíváncsi vagyok, miként élik ezt meg a magyar egységek. Annak pedig kimondottan örülök, hogy tengeribb lesz a verseny, azaz egy komoly éjszakai navigációs futamot is teljesíteniük kell a versenyzőknek.” – mondta Beliczay Péter, a Sailing.hu szerkesztője. 

Ladányi János, a Vitorlás TV főszerkesztője most találkozott első ízben a JOD 35-ös flottával. „Első látásra meggyőző volt számomra a hajó sebessége és mozgékonysága. A különböző méretű orrvitorlák és a két sor reff, lehetőséget biztosít széles széltartományban vitorlázni. Egyértelműen sportos, nem túra kategória, hiszen mozgékony és gyorsan reagál mindenre. Ideális olyan 5 fős balatoni egységek számára, amelyek kimondottan versenyzés céljából érkeznek a tengerre.  

 

Helyszíni tanfolyamok és gyakorlási lehetőség

 

Mivel idén nagy hangsúly van az éjszakai navigációs futamon, érdemes minél több csapattagnak tengeri navigációs vizsgával rendelkezni. A főszervező lehetőséget biztosít a nyár folyamán különböző hajóvezetői tanfolyamok megszerzésére. Ezekről és minden egyéb részletről a versennyel kapcsolatban ajánlott böngészni a bajnokság hivatalos honlapját: http://www.tengeribajnoksag.com/index.html

 

A VI. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokságra már javában zajlik a nevezés, melyből 10% kedvezményt kap minden csapat, amelyik az MVSZ fő versenyein, illetve a Balaton Regatta eseményein regisztrál. Legközelebb a Fehérszalag nevezési sátorban és a Kékszalag nevezési helyszínein; valamint Aligán a Balaton Regattán.

 

Balogh Anikó
Sajtófőnök
E-mail: media@tengeribajnoksag.com
Mobil: +36 30 619 6649
Info vonal: +36 30 9382 946 
www.tengeribajnoksag.com

 

 Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Vízből mentés

Vízből mentés: (=Man Over Bord) a hajóból kiesett személyért ill. tárgyért való gyors...

Szélbeállás

A hajó orrát szél felé kormányozzuk, majd hagyjuk, hogy a vitorlák lobogjanak és a hajó...

Étterem III. kerület

Budapest III. kerületében található legjobb éttermek, melyek kiemelt szolgáltatást...

Üzleti ebéd helyszín

Ha szeretné üzleti partnereit elkápráztatni, érdemes egy igazán különleges helyszín...

Route du Rhum

Route du Rhum vitorlás verseny történet A Route du Rhum egy transzatlanti, egykezes...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!