notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Videóbloggerből világhírű utazó

hirdetes

Videóbloggerből világhírű utazó

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Matt egy 37 éves amerikai naplopó, aki egész életében csak videójátékokat akart készíteni és játszani. Szerencséje volt, már fiatal korában egy los angeles-i játékprogramozó cégnél kötött ki. Költözésre szánta magát, amivel megváltoztatta egész életét.

Videóbloggerből világhírű utazó

A kezdetek

23 éves korában Brisbane-be költözött. Az Ausztrál emberek körében bevett szokás letelepedésük előtt körbeutazni a világot. Ő is úgy gondolta, hogy ez egy jó ötlet, és kezdett rájönni, hogy nem biztos, hogy a videójátékok a legfontosabbak a világon. Összeszedte magát, és 2003-ban otthagyta munkahelyét, és elkezdte bejárni Dél-kelet Ázsiát, amíg el nem fogyott a pénze. Utazása előtt egy oldalt hozott létre, amelyen folyamatosan közvetítette barátainak és családjának kalandjait.

 

Az első videó

Már néhány hónapja utazgatott, amikor barátja, Brad Welch éppen Hanoi utcáin fényképezgette őt. Ekkor Brad szólt barátjának, hogy kezdje el híres táncát járni, majd ő felveszi. Ez elég viccesnek tűnt nekik, így mindenhol felvették a táncot, amerre jártak. És úgy tűnik, hogy ez egy jó ötlet volt.

 

A táncról készült videót feltöltötte blogjára, ahonnan 2005-ben egy akkor induló új oldalon, a YouTube-ra került. Egy fiatal srác töltötte fel, aki adományokat gyűjtött a videó segítségével, nagyjából 200 dollárt. Matt egy csapásra híres lett. (Ehhez hasonló videót készített nemrég Lindsey Stirling, aki hegedülve utazta körül a világot).

 

 

hirdetes

A második videó

Matt ezek után kapott egy levelet egy Stride nevű rágógumi cégtől. Megkérdezték, nem csinálna-e nekik is egy hasonló videót. Matt erre megkérdezte, hogy megfizetik-e érte. A válasz egyértelmű igen volt, és azt mondták neki, oda utazik, ahova csak akar.

 

Elkészítette a videót, ráadásul barátnőjét, Melissát is magával vihette. Hihetetlenül alakult ez az egész, ráadásul az emberek szerették. Ha az első videó 15 perc hírnevet szerzett neki, a második már egy órát.

 

 

A harmadik videó

Matt minden ország nevezetességét választotta ki táncához. Egyszer Ruandába utazott, ahol nincsenek igazi nevezetességek, ezért ellátogatott egy kis faluba, ahol gyerekekkel együtt táncolt. Egyre többen csatlakoztak hozzá, és ez a tánc lett utazásának legmaradandóbb élménye. A gyerekek megtanították, hogy emberekkel együtt táncolni sokkal szórakoztatóbb, mint egyszerűen híres építmények előtt.

 

Matt visszament a rágócéghez, és elmondta nekik, hogy eddig mindent rosszul csinált, az új koncepció alapján is szeretne készíteni egy videót. A cég erre is rábólintott, így 2008-ban újabb kaland indult. A harmadik videó meghozta számára a világsikert.

 

hirdetes

 

Ekkore kérte fel a Visa, hogy készítsen számukra reklámot, melyet az egész világon sugároznak majd. Ettől kezdve nem kellett pénzügyi gondok miatt aggódnia, barátnőjével Washingtonba költözött.

 

A negyedik videó

 

Matt elhatározta, hogy még egy dolgot szeretne elmesélni videóival. Tudta, hogy ezt nem fogják támogatni szponzorai, így az eddig keresett pénzét áldozta rá a projektre.  2010-ben ismét utazni kezdett. Bár 2011-ben pihenőt vett ki gyermekük születése miatt, a következő évben egy csapat segítségével sikerült befejeznie negyedik videóját is, amire igazán büszke volt.

 

 

Matt úgy véli, hogy az utazás fontos, segítségével megtanulhatja az ember, hogy mire is képes, ha nem azt az utat követi, amelyet kiköveztek számára, és hogy az embereknek nem kellene egymástól félniük. Úgy gondolta, hogy valaki vagy jó valamiben, vagy rossz, és ezen nem lehet változtatni. Azt kívánta, bárcsak rájött volna hamarabb, hogyan is válhat jobbá bizonyos dolgokban ahelyett, hogy újra és újra elkövetné ugyanazokat a hibákat. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club - Tudnivalók A  saját használatú klubkikötőben... Tovább

BYC

A Balatonfüredi Yacht Club   A BYC  Klub története Az angol... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 4.9