notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Videóbloggerből világhírű utazó

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Videóbloggerből világhírű utazó

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Videóbloggerből világhírű utazó


2013/11/21

Matt egy 37 éves amerikai naplopó, aki egész életében csak videójátékokat akart készíteni és játszani. Szerencséje volt, már fiatal korában egy los angeles-i játékprogramozó cégnél kötött ki. Költözésre szánta magát, amivel megváltoztatta egész életét.

Videóbloggerből világhírű utazó

A kezdetek

23 éves korában Brisbane-be költözött. Az Ausztrál emberek körében bevett szokás letelepedésük előtt körbeutazni a világot. Ő is úgy gondolta, hogy ez egy jó ötlet, és kezdett rájönni, hogy nem biztos, hogy a videójátékok a legfontosabbak a világon. Összeszedte magát, és 2003-ban otthagyta munkahelyét, és elkezdte bejárni Dél-kelet Ázsiát, amíg el nem fogyott a pénze. Utazása előtt egy oldalt hozott létre, amelyen folyamatosan közvetítette barátainak és családjának kalandjait.

 

Az első videóMár néhány hónapja utazgatott, amikor barátja, Brad Welch éppen Hanoi utcáin fényképezgette őt. Ekkor Brad szólt barátjának, hogy kezdje el híres táncát járni, majd ő felveszi. Ez elég viccesnek tűnt nekik, így mindenhol felvették a táncot, amerre jártak. És úgy tűnik, hogy ez egy jó ötlet volt.

 

A táncról készült videót feltöltötte blogjára, ahonnan 2005-ben egy akkor induló új oldalon, a YouTube-ra került. Egy fiatal srác töltötte fel, aki adományokat gyűjtött a videó segítségével, nagyjából 200 dollárt. Matt egy csapásra híres lett. (Ehhez hasonló videót készített nemrég Lindsey Stirling, aki hegedülve utazta körül a világot).

 

 

A második videó

Matt ezek után kapott egy levelet egy Stride nevű rágógumi cégtől. Megkérdezték, nem csinálna-e nekik is egy hasonló videót. Matt erre megkérdezte, hogy megfizetik-e érte. A válasz egyértelmű igen volt, és azt mondták neki, oda utazik, ahova csak akar.

 

Elkészítette a videót, ráadásul barátnőjét, Melissát is magával vihette. Hihetetlenül alakult ez az egész, ráadásul az emberek szerették. Ha az első videó 15 perc hírnevet szerzett neki, a második már egy órát.

 

 

A harmadik videó

Matt minden ország nevezetességét választotta ki táncához. Egyszer Ruandába utazott, ahol nincsenek igazi nevezetességek, ezért ellátogatott egy kis faluba, ahol gyerekekkel együtt táncolt. Egyre többen csatlakoztak hozzá, és ez a tánc lett utazásának legmaradandóbb élménye. A gyerekek megtanították, hogy emberekkel együtt táncolni sokkal szórakoztatóbb, mint egyszerűen híres építmények előtt.

 

Matt visszament a rágócéghez, és elmondta nekik, hogy eddig mindent rosszul csinált, az új koncepció alapján is szeretne készíteni egy videót. A cég erre is rábólintott, így 2008-ban újabb kaland indult. A harmadik videó meghozta számára a világsikert.

 

 

Ekkore kérte fel a Visa, hogy készítsen számukra reklámot, melyet az egész világon sugároznak majd. Ettől kezdve nem kellett pénzügyi gondok miatt aggódnia, barátnőjével Washingtonba költözött.

 

A negyedik videó

 

Matt elhatározta, hogy még egy dolgot szeretne elmesélni videóival. Tudta, hogy ezt nem fogják támogatni szponzorai, így az eddig keresett pénzét áldozta rá a projektre.  2010-ben ismét utazni kezdett. Bár 2011-ben pihenőt vett ki gyermekük születése miatt, a következő évben egy csapat segítségével sikerült befejeznie negyedik videóját is, amire igazán büszke volt.

 

 

Matt úgy véli, hogy az utazás fontos, segítségével megtanulhatja az ember, hogy mire is képes, ha nem azt az utat követi, amelyet kiköveztek számára, és hogy az embereknek nem kellene egymástól félniük. Úgy gondolta, hogy valaki vagy jó valamiben, vagy rossz, és ezen nem lehet változtatni. Azt kívánta, bárcsak rájött volna hamarabb, hogyan is válhat jobbá bizonyos dolgokban ahelyett, hogy újra és újra elkövetné ugyanazokat a hibákat. Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Panorámás ingatlan

Egy panorámás ingatlan remek lehetőséget biztosít, ha lakásvásárláson gondolkozol, hiszen a...

Louis Vuitton Trophy

Amerika Kupa 2010 mondd el Te is a véleményed itt!   Louis Vuitton Trophy A...

Nautic 311 vitorlás hajó

A Nautic 311 cruiser/ racer a sportos vitorlázást preferálja. A család legkisebb tagja, ezzel...

Autopilot

Autopilot: Elektronikusan vezérelt, tájolóval és GPS-el (Global Position System)...

Sydney Hobart

Sydney Hobart Yacht Race Rolex   Rolex Sydney Hobart versenytáv A Rolex Sydney...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!