notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Víg Anikó indul a legszebb anyukák versenyén, a Kínában megrendezett Mrs. Globe-n

hirdetes

Víg Anikó indul a legszebb anyukák versenyén Kínában

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Víg Anikó úgy döntött, hogy indul a világ legszebb anyukáinak szépségversenyén. Ezzel nemcsak hazánkat képviseli, de be szeretné bizonyítani azt, hogy egy akkor is lehet csinos és vonzó, ha már túl van a szülésen és leköti a családja. Sajnos a társadalom nem bánik mindig szépen a kisgyerekes anyukákkal, bár ez már annyira megszokottá vált, hogy sokan észre se veszik.

Víg Anikó indul a legszebb anyukák versenyén - Mrs. Globe

Kínában decemberben rendezik meg világ legszebb anyukáinak szóló szépségversenyt, a Mrs. Globe-t, ahol egy magyar anyuka, nevén Víg Anikó is szeretné próbára tenni szépségét és egyéniségét, ezzel egyben pedig képviselni hazánkat. Bár Víg Anikó gyermeke már bőven felnőtt, de akkor is a gyermeke marad. Anikónak célja is van azzal, hogy a versenyen indul: szeretne fellépni azok ellen a sztereotípiák ellen, amik szerint a nők a családalapítás után teljesen elveszítik kezdeti szépségüket, elhíznak és teljesen elhagyják magukat. Bár mint minden sztereotípiának, ennek is csak a fele igazság, viszont nagyon sok emberben ilyen kép alakult ki a nőkről. A nők vállát rengeteg teher nyomja, főleg ha még gyereket is nevelnek, éppen ezért előfordul, hogy nem sikerül mindenben 100 százalékosan jól teljesíteni és ez néha a szépség rovására megy. Víg Anikó azzal, hogy elindul ezen a szépségversenyen, be szeretné bizonyítani, hogy attól, mert sok teher nyomja valakinek a vállát, még ugyanúgy lehet csinos és vonzó, nem kell mindjárt leírnia magát.

Víg Anikó indul a legszebb anyukák versenyén - Mrs. Globe

Anikó számára nem ismeretlen a szépségkirálynők világa, ugyanis 2000-ben őt választották meg Balatonfüreden az Anna-bál udvarhölgyévé. Ezért most úgy döntött, Kínában is szerencsét próbál, ami azért is nagyon jó, mert ezen a versenyen magyar jelölt még soha nem indult. Ha elérne egy előkelő helyezést, azzal hazánkra is felhívná a figyelmet. Ez viszont nemcsak egy egyszerű szépségverseny, hanem egyben jótékonysági szolgálat is, ami a nők elleni erőszak ellen és a nehéz sorsú gyermekek érdekében lép fel.

Víg Anikó indul a legszebb anyukák versenyén - Mrs. Globe

Anikó arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a  nőknek nem kéne egyből leírniuk magukat a családalapítás és a gyermekvállalás után, mert ugyanúgy lehetnek csinosak és vonzóak. Sajnos a társadalom gyakran beleesik abba a hibába, hogy a gyerekes anyukákat gyakorlatilag kirekesztik, mert nehezen találnak munkát, vagy ha esetleg elváltak, a párkeresés se megy olyan könnyen. Sokszor elvárják a nőktől, hogy csinosak és vonzóak legyenek amellett, hogy sok esetben egyedül kell fenntartaniuk magukat, vagy ha házasságban élnek, még a családban is helyt kell állniuk, mint anya, mint feleség, mint szerető, mint kiváló szakács és mint kenyérkereső. Ez nagyon sok teher, éppen ezért nehéz mindegyiknek megfelelni. Viszont ha az élet valamelyik területén kudarcot vallanak, legyen az mondjuk a szépség, az emberek megbélyegzik őket.

Víg Anikó indul a legszebb anyukák versenyén - Mrs. Globe

Ha Víg Anikónak sikerülne bizonyítania ezen a versenyen és megnyerné, azzal nemcsak Magyarországra hívná fel a figyelmet, hanem erre a problémára is pozitív hatást gyakorolna, mert olyan példát mutatna más anyukáknak, ami egy kicsit lelket önt beléjük.

Forrás: hír24

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Oktatás helyszín Budapest

Oktatási helyszín Budapesten, a Gólvonal Bisztróban, ahol minden adott ahhoz, hogy tökéletes... Tovább

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 144

Átlagos értékelés: 4.9

divat