Ness Kupa az egyik legrandosabb adriai vitorlás esemény a magyar vitorlázók körében

VIII. Ness Kupa, Adria

Balogh Anikó
hirdetes

Négy olimpikon vitorlázó részvételével zajlott az egy hétig tartó VIII. Ness Kupa tengeri vitorlásverseny a közép-dalmáciai szigetvilágban. A komoly hagyományokkal rendelkező szeptember végi regattán 10 Bavaria 42 Match és 9 Bavaria 47 Cruiser fedélzetén folyt a küzdelem a Sarasin Bank nagydíjáért és tíz madridi repülőjegyért.

VIII. Ness Kupa - Czégai Péter csapata

VIII. Ness Kupa az Adrián
Czégai Péter csapata vihette haza a Sarasin Bank nagydíját

 

Idén nyolcadik alkalommal, szeptember 25. és október 2 között került megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető Ness Kupa one-design vitorlásverseny az Adrián. A verseny szervezője, az Adriatic Challenge ezúttal Biograd, Vodice, Zlarin, Trogir, Kremik, Sibenik városokat választotta a túra- és pályaversenyek, valamint a változatos parti programok helyszínéül.

Erős mezőny, nagy értékű fődíjak

Bavaria 42 Match hajóosztályban négy olimpikon - Czégai Péter, Litkey Farkas, Detre Szabolcs, Detre Zsolt - is rajthoz állt, de rajtuk kívül számos magyar bajnok és komoly tengeri- és óceáni tapasztalattal rendelkező vitorlázó is részt vett a megmérettetésen.

Az egy héten át tartó verseny során a csapatok két hajóosztályban, négy pályaversenyen és három egész napos, hosszú távú túrafutamon mérhették össze tudásukat.
Bavaria 42 Match hajóosztályban a Czégai Péter által kormányzott Óvunk S.T. kiegyensúlyozott vitorlázással, hét első helyezéssel szerezte meg a győzelmet a Litkey Farkas és Paksi Álmos által kormányzott csapatok előtt, így ők vihették haza a svájci Sarasin Bank fődíját.

hirdetes

A Bavaria 47 Cruiser osztályban a Sabján Annamária által kormányzott Sport és Borbarátok S.T. 7 ponttal, három első és három második helyezéssel állhatott fel a dobogó felső fokára, így a csapat a World Wings felajánlásából 10 db madridi repülőjeggyel térhetett haza.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei verseny is felejthetetlen élménnyel gazdagított minden résztvevőt, ami a versenyzők sportszerű hozzáállásának, a kellemes szeptember végi időjárásnak, és nem utolsó sorban a versenyeket követő, színvonalas parti programoknak volt köszönhető. „ Az erős mezőny, a pálya- és túraversenyzéshez ideális, 5-20 csomós mistral és bora, a szélviszonyokhoz igazított, pontosan kitűzött pályák, na és persze a már hagyományosnak számító esti főzőverseny és borkóstoló mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy ismét egy felejthetetlen hetet tölthessek el csapatommal az Adrián– mondta a négyszeres tengeri bajnok címvédő Czégai Péter a versenyről.
hirdetes

„A Ness kupa az elmúlt években az egyik legrangosabb adriai vitorlás eseményévé nőtte ki magát a magyar vitorlázók körében. A nyolc éve tartó versenysorozat mára már több száz vitorlázót megmozgatott. Reméljük, hogy az évről évre egyre népszerűbb verseny a jövőben is töretlen népszerűségre tarthat majd számot” - mondta Homola Szabolcs a verseny névadó szponzorának elnöke.
 

Összetett eredmény

Bavaria 42 Match

1.    Óvunk S.T. – Czégai Péter, 6.0 pont
2.    Litkey S.T. – Litkey Farkas, 14.0 pont
3.    MadNess S.T. – Paksi Álmos, 22.0 pont
 

Bavaria 47 Cruiser 

1.    Sport és Borbarátok S.T. – Sabján Annamária, 7.0 pont
2.    Loch Ness  S.T. - Frigyer Attila, 12.0 pont
3.    Outcome S.T. - Novák Csaba, 13.0 pont

További információ:
Horváth Sándor
regatta manager
Adriatic Challenge Hungary Kft.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
hajó

Szótár

Steuerbord

Steuerbord (ejtsd:stajerbord) - a hajó menetirány szerinti jobb oldala, kormányféloldal Tovább

Brise

Brise ( ejtsd : bríz ) - könnyü szél Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.