Ness Kupa az egyik legrandosabb adriai vitorlás esemény a magyar vitorlázók körében

Kövess minket facebookon!
Főoldal > VIII. Ness Kupa, Adria

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

VIII. Ness Kupa, Adria


2010/10/14

Négy olimpikon vitorlázó részvételével zajlott az egy hétig tartó VIII. Ness Kupa tengeri vitorlásverseny a közép-dalmáciai szigetvilágban. A komoly hagyományokkal rendelkező szeptember végi regattán 10 Bavaria 42 Match és 9 Bavaria 47 Cruiser fedélzetén folyt a küzdelem a Sarasin Bank nagydíjáért és tíz madridi repülőjegyért.

VIII. Ness Kupa - Czégai Péter csapata

VIII. Ness Kupa az Adrián
Czégai Péter csapata vihette haza a Sarasin Bank nagydíját

 

Idén nyolcadik alkalommal, szeptember 25. és október 2 között került megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető Ness Kupa one-design vitorlásverseny az Adrián. A verseny szervezője, az Adriatic Challenge ezúttal Biograd, Vodice, Zlarin, Trogir, Kremik, Sibenik városokat választotta a túra- és pályaversenyek, valamint a változatos parti programok helyszínéül.

Erős mezőny, nagy értékű fődíjak

Bavaria 42 Match hajóosztályban négy olimpikon - Czégai Péter, Litkey Farkas, Detre Szabolcs, Detre Zsolt - is rajthoz állt, de rajtuk kívül számos magyar bajnok és komoly tengeri- és óceáni tapasztalattal rendelkező vitorlázó is részt vett a megmérettetésen.

Az egy héten át tartó verseny során a csapatok két hajóosztályban, négy pályaversenyen és három egész napos, hosszú távú túrafutamon mérhették össze tudásukat.
Bavaria 42 Match hajóosztályban a Czégai Péter által kormányzott Óvunk S.T. kiegyensúlyozott vitorlázással, hét első helyezéssel szerezte meg a győzelmet a Litkey Farkas és Paksi Álmos által kormányzott csapatok előtt, így ők vihették haza a svájci Sarasin Bank fődíját.

A Bavaria 47 Cruiser osztályban a Sabján Annamária által kormányzott Sport és Borbarátok S.T. 7 ponttal, három első és három második helyezéssel állhatott fel a dobogó felső fokára, így a csapat a World Wings felajánlásából 10 db madridi repülőjeggyel térhetett haza.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei verseny is felejthetetlen élménnyel gazdagított minden résztvevőt, ami a versenyzők sportszerű hozzáállásának, a kellemes szeptember végi időjárásnak, és nem utolsó sorban a versenyeket követő, színvonalas parti programoknak volt köszönhető. „ Az erős mezőny, a pálya- és túraversenyzéshez ideális, 5-20 csomós mistral és bora, a szélviszonyokhoz igazított, pontosan kitűzött pályák, na és persze a már hagyományosnak számító esti főzőverseny és borkóstoló mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy ismét egy felejthetetlen hetet tölthessek el csapatommal az Adrián– mondta a négyszeres tengeri bajnok címvédő Czégai Péter a versenyről.

„A Ness kupa az elmúlt években az egyik legrangosabb adriai vitorlás eseményévé nőtte ki magát a magyar vitorlázók körében. A nyolc éve tartó versenysorozat mára már több száz vitorlázót megmozgatott. Reméljük, hogy az évről évre egyre népszerűbb verseny a jövőben is töretlen népszerűségre tarthat majd számot” - mondta Homola Szabolcs a verseny névadó szponzorának elnöke.
 

Összetett eredmény

Bavaria 42 Match

1.    Óvunk S.T. – Czégai Péter, 6.0 pont
2.    Litkey S.T. – Litkey Farkas, 14.0 pont
3.    MadNess S.T. – Paksi Álmos, 22.0 pont
 

Bavaria 47 Cruiser 

1.    Sport és Borbarátok S.T. – Sabján Annamária, 7.0 pont
2.    Loch Ness  S.T. - Frigyer Attila, 12.0 pont
3.    Outcome S.T. - Novák Csaba, 13.0 pont

További információ:
Horváth Sándor
regatta manager
Adriatic Challenge Hungary Kft.


hajóKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Navigáció

 Hajózástan, helyzetmegállapítás+hajóvezetés.

Soling

Soling vitorlás hajó leírása A Soling Norvégiából indult hódító útra,ugyanúgy,...

Luvgierig

Luvgierig - a szél felé forduló hajót hívjuk így

Borda

Borda – a hajótest keresztirányú eleme, merevítõje

Kenese Marina Port

A Kenese Marina-Port bemutatása A Kenese Marina-Port , a Balaton egyik legnagyobb, 270...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.