notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezek a világ legboldogabb országai 2015-ben az ENSZ felmérése szerint

hirdetes

A világ legboldogabb országai 2015-ben

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az ENSZ készített egy felmérést, amiben összeállították a világ legboldogabb országainak listáját. Annyit elárulunk, hogy a top 10-ben 6 európai ország van, de szerintem nem okozok meglepetést, ha azt mondom, hogy Magyarországot nem ott érdemes keresni,

A világ legboldogabb országai az ENSZ felmérése szerint

Nemrégiben bemutattuk a világ legboldogabb országairól összeállított listát, amiben többnyire Európai országok szerepeltek. Most viszont az ENSZ készített egy rangsorolást a világ legboldogabb országairól. Az ENSZ "2015 World Happiness Report" című kutatása, ami összesen 172 oldalt tesz ki, hat szempontból osztályozta a világ különböző országait: az egy főre jutó GDP; a várható élettartam; a szociális biztonság; a szabadságérzet; a vállalati kultúra; és a kormányba vetett bizalom. Mint már említettük, a legelőkelőbb helyet európai országok foglalják el, köztük is inkább a skandináv-országok. Csak úgy, mint a világ legbarátságosabb országainak listázásán, itt is 6 európai ország került be a top 10-be. Magyarországot viszont ne az elején keressétek.

A világ legboldogabb országai az ENSZ felmérése szerint

Hogy ez meglepő, vagy sem, azt mindenki döntse el maga, de Magyarország nem büszkélkedhet valami jó eredményekkel, ugyanis a listán a 108. helyet foglaljuk el. Az is kiderült, hogy a Gallup-Healthways 2014-es statisztikája szerint a magyarok mindössze 18 százaléka érzi boldognak magát.

 

Úgy látszik, hogy a pénzügyi probléma csak a jéghegy csúcsa. De először nézzük az anyagi helyzetet: a magyarok 39 százaléka nem tud előre tervezni, mert a pénzük épp hogy elég arra, hogy túléljék az adott hónapot; 34 százalék vegetál és csak 26 százalék elégedett az anyagi helyzetével. Az élet más területen is gondok vannak: az ország szociális helyzetével mindössze csak 30 százalék elégedett. A lakosság szintén 30 százalékának pedig egyáltalán nincsenek céljai. Hogy ez utóbbi jó, vagy rossz eredmény-e, az szerintem attól függ, hogy nézzük: még mindig jobb, mintha csak a lakosság 30 százalékának lennének céljai. Szóval talán nem is vagyunk annyira rossz helyzetben, mint egyes országok, de sajnos európai viszonylatban eléggé el vagyunk maradva.

 

A top 10 a következő oldalon!

A világ legboldogabb országai az ENSZ felmérése szerint

9. Új-Zéland

Új-Zéland

 

8. Svédország

Svédország

 

7. Hollandia

Hollandia

 

6. Finnország

Finnország

 

5. Kanada

Kanada

 

4. Norvégia

Norvégia

 

3. Dánia

Dánia

 

2. Izland

Izland

 

1. Svájc

Svájc

Forrás: penzcentrum.hu,worldhappiness.report

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bumvilla

Bumvilla – a bum alátámasztására szolgáló összecsukható favilla Tovább

Gleitolás

A gleitolás a siklás; erős szélben a könnyű hajók a vízből szinte kiemelkedve siklanak. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 249

Átlagos értékelés: 4.8

utazás