notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A város, mely a világon az egyik legboldogabb!

hirdetes

A világ legboldogabb városa!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokat hallunk a világ legegészségtelenebb, legszennyezettebb, legromlottabb, legszegényebb városairól. De mi a helyzet a legboldogabbal? Igenis létezik ilyen, mégpedig a Skandináv-félszigeten! Ismerd meg te is. :)

 

A világ legboldogabb városa, melyet neked is meg kell ismerned!

Szinte nap mint nap hallani olyan városokról, ahol a szegénység, a környezetszennyezés, a bűnözés, vagy éppen más rossz dolog az úr, azonban kevés az olyanról szóló hír vagy más, mely valami pozitív dologban lenne kiemelkedő.

Mi megtaláltuk azonban a világ legboldogabb városát, ez pedig Koppenhága, a Skandináv-félszigeten! :)

 


Koppenhága a Skandináv-félszigeten található, mely Dánia fővárosát képezi. A világ számos pontján mondják róla hogy az egyik legélhetőbb, legszebb és legjobban megszervezett, legboldogabb város.


Koppenhága számára a környezettudatos életmód nagyon sokat számít, rengeteget adnak a környezet védelmére, szinte még a házakon is zöldnövényzet van, rengeteg a park, liget és a zöld terület.


Nagyon sok látnivalót találhatunk itt, melyek láttán csak ámul és bámul az ember, valamint az, aki itt él, egy nyugodt és kellemes helyet tudhat otthonának.


Koppenhágában majdnem másfél millió főnyi lakos él, így Dánia és a félsziget legnépesebb városa, a legkiemelkedőbb mind kulturális, mind tudományos szempontból is ezen a részen.


A repülőtér is kiemelkedő szerepet tölt be, hiszen itt a legnagyobb a forgalom Skandinávia összes reptere közül, a városközpontba vonattal innen alig negyed óra eljutni.

 


A kikötője fontos idegenforgalmi és kereskedelmi helyszín, vize pedig olyan tiszta, hogy számos mérés folyamán kiderült, akár fürdeni is lehetne benne, ebből is látható, mennyire fontos a környezetvédelem Koppenhága számára és ezt a Földön mindenhol aláírják, valamint azt is, hogy az egész világon itt a legjobb és legmagasabb az életminőség, melyet város csak kínálhat egy ember számára, azonban a Forbes magazin azt írja, a tizedik legdrágább az összes közül.

hirdetes

 


300 kilométeres körzetében összesen kilenc millió ember éli mindennapjait, munkaerő szempontjából ez Skandinávia legjobban teljesítő városa.


Fekvése Sjaelland keleti partja, mely egy kis részben Amager szigetén van és pár kisebb méretű sziget, Holmen és Slotsholmen. Keletről az Oresund szoros határolja, melynek túlpartján a svédországi Malmö és Landskrona fekszik.

 

 

 

 

 

Mint említettük, Koppenhága a parkok városa is, hiszen nagyon sok zöldövezetet foglal magába.


Dánia legrégebbi királyi parkja a Rosenborg kastélypark, mely a Konges have nevet viseli és IV. Keresztény adta rendeletbe megépítését, még 1606-ban.


Ma már évente három millió ember látogat el ide, hogy megtekintse, a jó időkben rengetegen jönnek ide piknikezni, labdázni vagy csak napozni egy kicsit. Szoborkert is ez, számos időszakosan itt lévő kiállítások is megtekinthetőek.


Koppenhága legnagyobb parkja hatvan hektárnyi területet ölel magába, ez a Falledparken, mely kedvelt hely a különböző sportok műveléséhez, valamint szabadtéri koncertek és karneválok, operák is megtekinthetőek.


A belvárosban a Carlsberg  Botanikus Kert is megtekinthető, melyet J. C. Jacobsen alapított még a 19. században.

 

 

A további részletekért lapozz a következő oldalra!

hirdetes
A világ legboldogabb városa, melyet neked is meg kell ismerned!

Reneszánsz erődje is van Dánia fővárosának, mégpedig a Kastellet nevet viselő, elsősorban parkként funkcionáló terület, mely történelmi értéke Koppenhágának.

 


Dánia fővárosát a világon még a kerékpárok fővárosának is nevezik, hiszen az egész városban modern és jól kiépített kerékpárutak vannak, mely összesen majdnem 400 km hosszú, ebből 40 km zöld terület, az itt élő emberek 50% jár dolgozni, iskolába biciklivel, ennél fogva a szén-dioxid levegőben való jelenléte is sokkal alacsonyabb a többi városhoz képest.

 


A legtöbb bio életmódot folytató ember is itt él, sok helyen még az alkohol, azaz a sör is bio, Koppenhága éttermei közül nagyon sok Michelin-csillagos.

 


Ha új ház építésére kerül sor, igyekeznek azt is zölddé tenni és környezettudatossá, így a rezsi és a klíma is kedvezőbb az ilyen házak esetében.

 

 

 


Ha elmegyünk ide, ezeket mindenképp meg kell látogatnunk!

 

 

  • Christiania, azaz a hippinegyed
  • Amalienborg-palota, ahol a dán királyi család tölti idejét a téli időszakban
  • Kastellet: Észak-Európa legjobb állapotú történelmi erődítménye, mely ötszög alakban terül el.
  • Nyhavn: a kikötőböl egyik legnépszerűbb helye
  • Rosenborg-kastély: Koppenhába szívének aprócska kastélya, a koronaékszerek otthona, az egykori királyi rezidencia
  • Tivoli: vidámpark, ahová évente rengetegen ellátogatnak
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 108

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek szerelem utazás