notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Több ezer méter hosszú a világ leghatalmasabb medencéje

hirdetes

A világ leghatalmasabb medencéje

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ legnagyobb és egyben legmélyebb medencéje Chilében található. A medence valóban elképesztő méretekkel rendelkezik, mert még kisebb hajókkal és kajakokkal is lehet rajta közlekedni.

Medence

A világ legelképesztőbb és legnagyobb medencéje a Chilei Köztársaságban található. Az ország Dél-Amerika nyugati partjainál fekszik, ami azt jelenti, hogy az ország egyik felét több ezer kilométeren át tengerpart határolja. Ez nagyon irigylésre méltó, viszont van egy kis szépséghibája: az óceán víze a déli-sarki áramlatok miatt elég hideg és alig éri el a 16 fokos hőmérsékletet, ezért nem lehet valami kellemes érzés benne fürdeni, mert az ember megfagy a vízben. Éppen emiatt építették meg Algarroboban a világ legnagyobb medencéjét, ami olyan hatalmas, hogy nemcsak úszni lehet benne, hanem még hajókázni is - persze kisebb méretű hajókkal. De a kajakozás szerelmesei sem unatkoznának ott, mert ők is bőven elférnek ott.

Medence

A medencét a San Alfonso del Mar üdülőkomplexum tulajdonosai találták ki azért, hogy egy kicsit fellendítsék a turizmust, ugyanis a hideg hőmérsékletű víz nem igazán vonzza oda az embereket, hiába gyönyörű látvány a Csendes-óceán. Az óriási medence megvalósításért pedig a Crystal Lagoons nevű cégé a büszkeség. A medence több ezer méter hosszú és legalább 35 méter mély, felülete pedig 81 ezer négyzetkilométer. Ez valóban nem egy kis pancsoló. A terv megszületésétől a megvalósításig öt év telt el. Amikor kész lett ez a csoda, meg is rohamozták a turisták.

Medence

A medence folyamatosan tisztítva van a nap 24 órájában, ami annyit tesz, hogy speciális eljárással beszívják a vizet az óceánból, megtisztítják, majd a medence másik oldalán kieresztik. Így a medence vize egész nap mozgásban van és folyamatosan cserélődik. Erre elég nagy szüksége is van, mivel hatalmas területet foglal el, ráadásul nem csak strandolók fürdenek benne,hanem még hajókázni és kajakozni is lehet. Viszont ez az eljárás működik, mert a víz olyan tiszta, hogy még harmincöt méteres mélységben is lelátni az aljáig.

Medence

A medence vize több mint 10 fokkal melegebb, mint az óceáné. De szó sincs itt semmiféle mesterséges fűtésről, ugyanis ezt az egyet a természetre bízták: a nap melegíti a vizet egész nap.

Forrás: daymail.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 141

Átlagos értékelés: 4.8

tenger,óceán