Íme a világ legmesésebb tavai!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Lélegzetállító tavak a világ minden tájáról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Lélegzetállító tavak a világ minden tájáról


2016/03/08

Nincs is megnyugtatóbb egy szép, tiszta vizű, hatalmas tónál üldögélni a fák árnyékában, és kontinenseinken bőven akad ilyen. Most egy csokorba szedtük nektek a világ hat legszebb tavát!

Ismerd meg a világ legbámulatosabb tavait!

1. Kína- Ötvirág-tó
A kínai nemzeti park, a Jiuzhaigon büszkesége ez a tó, ami a türkiz száz -féle árnyalatában tündököl, bár vize elég sekély, alján pedig kidőlt fák pihennek. A tó beletartozik a legendás többszínű vizű 108 tó egyikébe, melyek mindegyike egy ősi istennő keze által született, aki leejtette  szívszerelmétől kapott tükrét, és az 108 darabra esett szét.

 

 

2. Mexikó – Yucatan-barlangtó
A tó a Yucatan félszigeten lelhető fel, azaz Mexikó országában, mely a helyi lakosok szerint egy ősi maja istennő ajándéka nekik. A látogatása nagyon nehéz, hiszen szinte képtelenség a tóhoz vaó hozzáférés, de a tó hihetetlen szépségét amúgy sem tudnánk kiélvezni, hiszen a fürdés szigorúan tilos a vizében, mégis páratlanul szép.

 

 

3. Görögország- Melissani barlangtó
Ez a lélegzetállító természeti képződmény egy 1953-as földrengés következtében vált láthatóvá, amikor is a rengés beomlasztotta egy barlang tetejét. A tónak igazi misztikus hangulata van, főleg nyáron, mikor a napsugarak égszínkékké változtatják a víz színét, és az visszatükröződik a falakról a fák sűrűjében. Nevét egyébként egy Melissanthe nevű nimfáról kapta, aki a legenda szerint saját magát fullasztotta bele a tóba, mikor Pan isten elutasította iránta táplált gyengéd érzelmeit.

 

Ismerd meg a világ legbámulatosabb tavait!

4. Új Zéland- Matheson-tó
A hegyekkel, fenyvesekkel körülvett tó páratlan látványban részesíti az arra járót, hiszen az év minden szakában a legkülönfélébb színekben pompázik a vize, visszatükrözve a hósipkás hegyek meseszép formáit.

 

 

5. Horvátország- Plitvice tó
16 tóból áll ez a mesevilágnak is beillő környezet, és minden egyes tavat vízesés vezet a másikba, ami mára élő organizmusok valóságos tömegének ad otthont, kék, égszínkék árnyalatokban. Nap mint nap száz meg száz ember érkezik ide, hogy láthassa a szivárványjátékot, amelyet a nap sugarai hívnak életre, és tetézi értékét az ezt körülvevő erdőben élő medvék, farkasok, madarak, szarvasok tömege.

 

 

6. Kína- Reed Flute barlangtó
Története 180 millió évre nyúlik vissza, egy természetesen keletkezett mészkőbarlangban található. Bár sokkal régebbi bármely más tónál, felfedezésére csak 1940-ben került sor, mikor egy menekülő csoportosulás rátalált. A barlang, és a több színben tündöklő tó ma már világszerte híres képződmény a lenyűgöző szépsége miatt.

 


érdekességek szerelem tenger,óceán utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Pillangóvitorla

Pillangóvitorla: a spinakker magyar neve

Légszekrény

Légszekrény - kishajókba épített kamrák, amik boruláskor nem engedik a hajót elsüllyedni

Génua

A génua az árboc vonalától hátrébb nyúló, nagyméretű orrvitorla.

Kiel

A kiel(ejtsd: kíl) a hajó tőkesúlya. A kielt nem lehet felhúzni, a hajót ellensúlyozza,...

Yawl hajótípus

          Ennél a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.