Íme a világ legmesésebb tavai!

hirdetes

Lélegzetállító tavak a világ minden tájáról

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nincs is megnyugtatóbb egy szép, tiszta vizű, hatalmas tónál üldögélni a fák árnyékában, és kontinenseinken bőven akad ilyen. Most egy csokorba szedtük nektek a világ hat legszebb tavát!

Ismerd meg a világ legbámulatosabb tavait!

1. Kína- Ötvirág-tó
A kínai nemzeti park, a Jiuzhaigon büszkesége ez a tó, ami a türkiz száz -féle árnyalatában tündököl, bár vize elég sekély, alján pedig kidőlt fák pihennek. A tó beletartozik a legendás többszínű vizű 108 tó egyikébe, melyek mindegyike egy ősi istennő keze által született, aki leejtette  szívszerelmétől kapott tükrét, és az 108 darabra esett szét.

 

 

2. Mexikó – Yucatan-barlangtó
A tó a Yucatan félszigeten lelhető fel, azaz Mexikó országában, mely a helyi lakosok szerint egy ősi maja istennő ajándéka nekik. A látogatása nagyon nehéz, hiszen szinte képtelenség a tóhoz vaó hozzáférés, de a tó hihetetlen szépségét amúgy sem tudnánk kiélvezni, hiszen a fürdés szigorúan tilos a vizében, mégis páratlanul szép.

 

 

3. Görögország- Melissani barlangtó
Ez a lélegzetállító természeti képződmény egy 1953-as földrengés következtében vált láthatóvá, amikor is a rengés beomlasztotta egy barlang tetejét. A tónak igazi misztikus hangulata van, főleg nyáron, mikor a napsugarak égszínkékké változtatják a víz színét, és az visszatükröződik a falakról a fák sűrűjében. Nevét egyébként egy Melissanthe nevű nimfáról kapta, aki a legenda szerint saját magát fullasztotta bele a tóba, mikor Pan isten elutasította iránta táplált gyengéd érzelmeit.

hirdetes

 

Ismerd meg a világ legbámulatosabb tavait!

4. Új Zéland- Matheson-tó
A hegyekkel, fenyvesekkel körülvett tó páratlan látványban részesíti az arra járót, hiszen az év minden szakában a legkülönfélébb színekben pompázik a vize, visszatükrözve a hósipkás hegyek meseszép formáit.

 

hirdetes

 

5. Horvátország- Plitvice tó
16 tóból áll ez a mesevilágnak is beillő környezet, és minden egyes tavat vízesés vezet a másikba, ami mára élő organizmusok valóságos tömegének ad otthont, kék, égszínkék árnyalatokban. Nap mint nap száz meg száz ember érkezik ide, hogy láthassa a szivárványjátékot, amelyet a nap sugarai hívnak életre, és tetézi értékét az ezt körülvevő erdőben élő medvék, farkasok, madarak, szarvasok tömege.

 

 

6. Kína- Reed Flute barlangtó
Története 180 millió évre nyúlik vissza, egy természetesen keletkezett mészkőbarlangban található. Bár sokkal régebbi bármely más tónál, felfedezésére csak 1940-ben került sor, mikor egy menekülő csoportosulás rátalált. A barlang, és a több színben tündöklő tó ma már világszerte híres képződmény a lenyűgöző szépsége miatt.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Hosszú hétvégék külföldön

Hosszúhétvégék külföldön. Alfatours! Tovább

Céges rendezvényhelyszín

Céges buli, céges rendezvény, céges vacsora? Céges rendezvényhelyszínt keresel Budapesten,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 199

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek szerelem tenger,óceán utazás