Íme a világ legmesésebb tavai!

hirdetes

Lélegzetállító tavak a világ minden tájáról

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nincs is megnyugtatóbb egy szép, tiszta vizű, hatalmas tónál üldögélni a fák árnyékában, és kontinenseinken bőven akad ilyen. Most egy csokorba szedtük nektek a világ hat legszebb tavát!

Ismerd meg a világ legbámulatosabb tavait!

1. Kína- Ötvirág-tó
A kínai nemzeti park, a Jiuzhaigon büszkesége ez a tó, ami a türkiz száz -féle árnyalatában tündököl, bár vize elég sekély, alján pedig kidőlt fák pihennek. A tó beletartozik a legendás többszínű vizű 108 tó egyikébe, melyek mindegyike egy ősi istennő keze által született, aki leejtette  szívszerelmétől kapott tükrét, és az 108 darabra esett szét.

 

 

2. Mexikó – Yucatan-barlangtó
A tó a Yucatan félszigeten lelhető fel, azaz Mexikó országában, mely a helyi lakosok szerint egy ősi maja istennő ajándéka nekik. A látogatása nagyon nehéz, hiszen szinte képtelenség a tóhoz vaó hozzáférés, de a tó hihetetlen szépségét amúgy sem tudnánk kiélvezni, hiszen a fürdés szigorúan tilos a vizében, mégis páratlanul szép.

 

 

3. Görögország- Melissani barlangtó
Ez a lélegzetállító természeti képződmény egy 1953-as földrengés következtében vált láthatóvá, amikor is a rengés beomlasztotta egy barlang tetejét. A tónak igazi misztikus hangulata van, főleg nyáron, mikor a napsugarak égszínkékké változtatják a víz színét, és az visszatükröződik a falakról a fák sűrűjében. Nevét egyébként egy Melissanthe nevű nimfáról kapta, aki a legenda szerint saját magát fullasztotta bele a tóba, mikor Pan isten elutasította iránta táplált gyengéd érzelmeit.

hirdetes

 

Ismerd meg a világ legbámulatosabb tavait!

4. Új Zéland- Matheson-tó
A hegyekkel, fenyvesekkel körülvett tó páratlan látványban részesíti az arra járót, hiszen az év minden szakában a legkülönfélébb színekben pompázik a vize, visszatükrözve a hósipkás hegyek meseszép formáit.

 

hirdetes

 

5. Horvátország- Plitvice tó
16 tóból áll ez a mesevilágnak is beillő környezet, és minden egyes tavat vízesés vezet a másikba, ami mára élő organizmusok valóságos tömegének ad otthont, kék, égszínkék árnyalatokban. Nap mint nap száz meg száz ember érkezik ide, hogy láthassa a szivárványjátékot, amelyet a nap sugarai hívnak életre, és tetézi értékét az ezt körülvevő erdőben élő medvék, farkasok, madarak, szarvasok tömege.

 

 

6. Kína- Reed Flute barlangtó
Története 180 millió évre nyúlik vissza, egy természetesen keletkezett mészkőbarlangban található. Bár sokkal régebbi bármely más tónál, felfedezésére csak 1940-ben került sor, mikor egy menekülő csoportosulás rátalált. A barlang, és a több színben tündöklő tó ma már világszerte híres képződmény a lenyűgöző szépsége miatt.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek szerelem tenger,óceán utazás

Szótár

Beton

A beton egy kötőanyagból (cement, rigipsz, gipsz..), adalékanyagból (homok, sóder, kavics,... Tovább

Diabétesz kezelése

A cukorbetegség vagyis diabétesz   A diabétesz, a glükóz zavara, melynek oka a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes