notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Íme a 10 legveszélyesebb útszakasz a világon!

hirdetes

Íme a világ legveszélyesebb útszakasza

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak a földön olyan útszakaszok, amik felavatásuk óta legendásan sok áldozatot követeltek. A következőkben minden idők legveszélyesebb útjait gyűjtöttük össze világszerte. Vezessünk óvatosan!

Ezek a világ legveszélyesebb útszakaszai

10. Transz-szibériai országút

 

Ausztrália országútjai és a Transz-kanadai országút mellett a Transz-szibériai országút a világ egyik legveszélyesebb ilyen jellegű útja. A Szentpétervár és Vlagyivosztok között húzódó út hegyeket, erdőket, sivatagokat és számos időzónát is átszel. Ha mindez nem lenne elég, az út nagy része nincs igazán kiépítve, ami tovább növeli a veszélyfaktort, nem is beszélve a szibériai vadállatokról, amelyek csak azt várják, hogy egy-egy balszerencsés utazó járműve lerobbanjon.

 

 

9. Karnali országút, Nepál

 

A Karnali országút egy kulcsfontosságú összekötő út Nepál két régiója között. Azonban ezzel egy időben a világ egyik legkíméletlenebbike is, ugyanis évente körülbelül 50 ember veszíti életét rajta. Az utat korábban már lezárták egy földcsuszamlás miatt, amit az erős esőzések okoztak, de három hónappal később újra megnyitottak a közlekedők számára. A legutóbbi elemzések szerint az út 85%-os veszélyfaktorral rendelkezik.

 

 

8. Atlanti út, Norvégia

 

Habár első ránézésre látványosnak tűnik, az Atlanti út egyik hídja rettenetesen meredek és bizonyos szögekből nézve az egész végtelennek tűnik. A kemény időjárás tovább nehezítheti a sofőrök útját ezen az egyébként is veszélyes útszakaszon. A viharok, felcsapó hullámok és erős szél számára általában nem akadályok az út szélére kihelyezett barikádok, és szinte a semmiből csaphatnak le a gyanútlan autósokra.

 

 

hirdetes

7. Kuoliang-alagút, Kína

 

Kuoliang-alagút egy igen hosszú „becenévvel” rendelkezik: „az út, ami nem tűri a vezetési hibákat”. Elég csak ránézni, és máris nem olyan meglepő ez a megnevezés: az út szinte semmilyen korláttal nem rendelkezik, ami megvédhetné az óvatlan autósokat a biztos halált jelentő zuhanástól.

 

Azonban ez még nem minden: a Kuoliang-alagút a világ egyik legmeredekebb útja is egyben, és annyira veszélyes, hogy a legtöbbeket csak gyalog engednek át rajta. Állítólag az utat építők nagy része nem élte meg, hogy egyszer végigmehessen az egész szakaszon.

 

6. James Dalton országút, Alaszka

 

Habár ezen az úton többnyire tapasztalt, jéghez szokott kamionosok kelnek csak át, még így is hihetetlenül veszélyes, amit a heti rendszerességű ütközések és más balesetek is igazolnak. Ha valaki ezen az úton készül átkelni, annak erősen ajánlott túlélő felszerelést is magával vinnie.

 

 

5. Federal Highway 1, Mexikó

 

Mexikóra általánosságban jellemző, hogy tele van kétes biztonságú utakkal, ráadásul az országban még gyakorlati vizsgára sincs szükség ahhoz, hogy valaki a volán mögé ülhessen, így lényegében minden út veszélyesnek mondható errefelé. A Federal Highway 1 (1-es számú szövetségi országút) azonban még ezek közül is kiemelkedik, ugyanis tele van beláthatatlan kanyarokkal és bármiféle biztonsági korlát is hiányzik mellőle. Az országút pocsék állapotban van és egyszerűen életveszélyes végighajtani rajta.

hirdetes

 

 

4. Commonwealth sugárút, Fülöp-szigetek

 

Az eddig felsorolt utak főleg a környezeti tényezők és az extrém elhelyezkedés miatt számítanak veszélyeseknek. A Commonwealth sugárúton ilyesmiktől nem kell tartani, azonban rettenetes vízelvezetési rendszere miatt több ezer autós, kerékpáros és gyalogos vesztette már életét rajta.

 

 

3. Stelvio-hágó, Olaszország

 

A 2 743 méteres emelkedésű út 48 hajtűkanyarjával az Olasz Alpok sorozatgyilkosa. Egyetlen rossz mozdulat, egyetlen másodpercnyi figyelemkiesés miatt rengetegen vesztették már életüket rajta.

 

2. Kabul-jalalabad országút, Afganisztán

 

A Kabul-torokban végigfutó országút jó eséllyel a világ legveszélyesebb útszakasza. Az utat köztudottan a tálib terrorcsoport felügyeli, és nem kímélik az itt áthaladókat. Emellett elhelyezkedése miatt rendkívül óvatos vezetést követel meg, így még a terrorveszély nélkül sem lenne ajánlott ráhajtani.

 

 

1. Old Yungas út, Bolívia

 

A „Halálút” néven is ismert úton rengetegen vesztették életüket az elmúlt évtized során. Ez az egysávos földút mindenféle biztonsági megoldást mellőz, ennek ellenére a turisták szívesen látogatják a szakaszt. Néhány helyi kalandcsoport még biciklis utazásokat is kínál rajta.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Achterstag

Az achterstag egy hátsó árbocmerevítő drótkötél. Általában rövidítve csak achternek hívják. Tovább

Pünkösdi Regatta

Pünkösdi Regatta A Pünkösdi Regatta egy nagyhajós vitorlás túraverseny. Minden évben... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 143

Átlagos értékelés: 4.8

utazás