Íme a 10 legveszélyesebb útszakasz a világon!

hirdetes

Íme a világ legveszélyesebb útszakasza

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak a földön olyan útszakaszok, amik felavatásuk óta legendásan sok áldozatot követeltek. A következőkben minden idők legveszélyesebb útjait gyűjtöttük össze világszerte. Vezessünk óvatosan!

Ezek a világ legveszélyesebb útszakaszai

10. Transz-szibériai országút

 

Ausztrália országútjai és a Transz-kanadai országút mellett a Transz-szibériai országút a világ egyik legveszélyesebb ilyen jellegű útja. A Szentpétervár és Vlagyivosztok között húzódó út hegyeket, erdőket, sivatagokat és számos időzónát is átszel. Ha mindez nem lenne elég, az út nagy része nincs igazán kiépítve, ami tovább növeli a veszélyfaktort, nem is beszélve a szibériai vadállatokról, amelyek csak azt várják, hogy egy-egy balszerencsés utazó járműve lerobbanjon.

 

Íme a világ legveszélyesebb útszakaszai: Transz-szibériai országút

 

9. Karnali országút, Nepál

 

A Karnali országút egy kulcsfontosságú összekötő út Nepál két régiója között. Azonban ezzel egy időben a világ egyik legkíméletlenebbike is, ugyanis évente körülbelül 50 ember veszíti életét rajta. Az utat korábban már lezárták egy földcsuszamlás miatt, amit az erős esőzések okoztak, de három hónappal később újra megnyitottak a közlekedők számára. A legutóbbi elemzések szerint az út 85%-os veszélyfaktorral rendelkezik.

hirdetes

 

Íme a világ legveszélyesebb útszakaszai: Karnali országút, Nepál

 

8. Atlanti út, Norvégia

 

hirdetes

Habár első ránézésre látványosnak tűnik, az Atlanti út egyik hídja rettenetesen meredek és bizonyos szögekből nézve az egész végtelennek tűnik. A kemény időjárás tovább nehezítheti a sofőrök útját ezen az egyébként is veszélyes útszakaszon. A viharok, felcsapó hullámok és erős szél számára általában nem akadályok az út szélére kihelyezett barikádok, és szinte a semmiből csaphatnak le a gyanútlan autósokra.

 

Íme a világ legveszélyesebb útszakaszai: Atlanti út, Norvégia

 

7. Kuoliang-alagút, Kína

 

Kuoliang-alagút egy igen hosszú „becenévvel” rendelkezik: „az út, ami nem tűri a vezetési hibákat”. Elég csak ránézni, és máris nem olyan meglepő ez a megnevezés: az út szinte semmilyen korláttal nem rendelkezik, ami megvédhetné az óvatlan autósokat a biztos halált jelentő zuhanástól.

 

Azonban ez még nem minden: a Kuoliang-alagút a világ egyik legmeredekebb útja is egyben, és annyira veszélyes, hogy a legtöbbeket csak gyalog engednek át rajta. Állítólag az utat építők nagy része nem élte meg, hogy egyszer végigmehessen az egész szakaszon.

 

Íme a világ legveszélyesebb útszakaszai: Kuoliang-alagút, Kína

 

A cikk folytatásáért, és a legveszélyesebb útszakaszokért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
utazás

Szótár

Stopper

Stopper: kötélfogó Tovább

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.