notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Íme a 10 legveszélyesebb útszakasz a világon!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Íme a világ legveszélyesebb 10 útszakasza

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Íme a világ legveszélyesebb 10 útszakasza


2018/04/15
CZs

Vannak a földön olyan útszakaszok, amik felavatásuk óta legendásan sok áldozatot követeltek. A következőkben minden idők legveszélyesebb útjait gyűjtöttük össze világszerte. Vezessünk óvatosan!

Ezek a világ legveszélyesebb útszakaszai

10. Transz-szibériai országút

 

Ausztrália országútjai és a Transz-kanadai országút mellett a Transz-szibériai országút a világ egyik legveszélyesebb ilyen jellegű útja. A Szentpétervár és Vlagyivosztok között húzódó út hegyeket, erdőket, sivatagokat és számos időzónát is átszel. Ha mindez nem lenne elég, az út nagy része nincs igazán kiépítve, ami tovább növeli a veszélyfaktort, nem is beszélve a szibériai vadállatokról, amelyek csak azt várják, hogy egy-egy balszerencsés utazó járműve lerobbanjon.

 

 

9. Karnali országút, Nepál 

A Karnali országút egy kulcsfontosságú összekötő út Nepál két régiója között. Azonban ezzel egy időben a világ egyik legkíméletlenebbike is, ugyanis évente körülbelül 50 ember veszíti életét rajta. Az utat korábban már lezárták egy földcsuszamlás miatt, amit az erős esőzések okoztak, de három hónappal később újra megnyitottak a közlekedők számára. A legutóbbi elemzések szerint az út 85%-os veszélyfaktorral rendelkezik.

 

 

8. Atlanti út, Norvégia

 

Habár első ránézésre látványosnak tűnik, az Atlanti út egyik hídja rettenetesen meredek és bizonyos szögekből nézve az egész végtelennek tűnik. A kemény időjárás tovább nehezítheti a sofőrök útját ezen az egyébként is veszélyes útszakaszon. A viharok, felcsapó hullámok és erős szél számára általában nem akadályok az út szélére kihelyezett barikádok, és szinte a semmiből csaphatnak le a gyanútlan autósokra.

 

 

7. Kuoliang-alagút, Kína

 

Kuoliang-alagút egy igen hosszú „becenévvel” rendelkezik: „az út, ami nem tűri a vezetési hibákat”. Elég csak ránézni, és máris nem olyan meglepő ez a megnevezés: az út szinte semmilyen korláttal nem rendelkezik, ami megvédhetné az óvatlan autósokat a biztos halált jelentő zuhanástól.

 

Azonban ez még nem minden: a Kuoliang-alagút a világ egyik legmeredekebb útja is egyben, és annyira veszélyes, hogy a legtöbbeket csak gyalog engednek át rajta. Állítólag az utat építők nagy része nem élte meg, hogy egyszer végigmehessen az egész szakaszon.

 

6. James Dalton országút, Alaszka

 

Habár ezen az úton többnyire tapasztalt, jéghez szokott kamionosok kelnek csak át, még így is hihetetlenül veszélyes, amit a heti rendszerességű ütközések és más balesetek is igazolnak. Ha valaki ezen az úton készül átkelni, annak erősen ajánlott túlélő felszerelést is magával vinnie.

 

 

5. Federal Highway 1, Mexikó

 

Mexikóra általánosságban jellemző, hogy tele van kétes biztonságú utakkal, ráadásul az országban még gyakorlati vizsgára sincs szükség ahhoz, hogy valaki a volán mögé ülhessen, így lényegében minden út veszélyesnek mondható errefelé. A Federal Highway 1 (1-es számú szövetségi országút) azonban még ezek közül is kiemelkedik, ugyanis tele van beláthatatlan kanyarokkal és bármiféle biztonsági korlát is hiányzik mellőle. Az országút pocsék állapotban van és egyszerűen életveszélyes végighajtani rajta.

 

 

4. Commonwealth sugárút, Fülöp-szigetek

 

Az eddig felsorolt utak főleg a környezeti tényezők és az extrém elhelyezkedés miatt számítanak veszélyeseknek. A Commonwealth sugárúton ilyesmiktől nem kell tartani, azonban rettenetes vízelvezetési rendszere miatt több ezer autós, kerékpáros és gyalogos vesztette már életét rajta.

 

 

3. Stelvio-hágó, Olaszország

 

A 2 743 méteres emelkedésű út 48 hajtűkanyarjával az Olasz Alpok sorozatgyilkosa. Egyetlen rossz mozdulat, egyetlen másodpercnyi figyelemkiesés miatt rengetegen vesztették már életüket rajta.

 

2. Kabul-jalalabad országút, Afganisztán

 

A Kabul-torokban végigfutó országút jó eséllyel a világ legveszélyesebb útszakasza. Az utat köztudottan a tálib terrorcsoport felügyeli, és nem kímélik az itt áthaladókat. Emellett elhelyezkedése miatt rendkívül óvatos vezetést követel meg, így még a terrorveszély nélkül sem lenne ajánlott ráhajtani.

 

 

1. Old Yungas út, Bolívia

 

A „Halálút” néven is ismert úton rengetegen vesztették életüket az elmúlt évtized során. Ez az egysávos földút mindenféle biztonsági megoldást mellőz, ennek ellenére a turisták szívesen látogatják a szakaszt. Néhány helyi kalandcsoport még biciklis utazásokat is kínál rajta.


 
utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Puffer

Angolszász környezetben fender, magyarosan ütközőpárna, de mindenki egyszerűen csak...

Kuh-forduló

Kuh-forduló vagy Q-forduló, közismertebb nevén szamár- vagy tehénforduló. Erős szélben...

Dörzsléc

A dörzsléc a hajó szélét védő szegély.

Karé Réka

Karé Réka életrajz   Mikor és hol születtél? 1988. 05. 06.,...

Csörlő

A csörlő a kötélbehúzást megkönnyítő szerkezet.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!