notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ismerd meg te is Földünk nyolcadik csodáját!

hirdetes

Ismerd meg te is a világ nyolcadik csodáját!

Ilyés Zsófi
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindenki ismeri Földünk hét csodáját, most azonban a nyolcadik ismerheted meg, melyre Angliában bukkanhatsz rá. Egyszerűen lenyűgöző, olyan mint egy kis oázis a sivatag közepén!

 

Földünk nyolcadik csodája, amit neked is látnod kell!

Anglia nem csak a királyi családról és a csodálatos épületeiről ismert, hanem arról is, hogy ott folyamatosan esik az eső, hideg van, köd és nyálkás idő. Azonban létezik egy kert, ahol az ember a borongós időből belépve ide egyből trópusi, vagy mediterrán vidéken találhatja magát. Olyan ez, akár egy Édenkert a kietlen vidék közepén.

 


Angliában, egy hatalmas buborékot találhatunk, melyben igazi mediterrán időjárás uralkodik, harminc fokkal karöltve. Ez az Éden Projekt, mely által egy teljesen más világba csöppenhet az ember.


Mára ez az ország egyik legfőbb és leglátogatottabb turisztikai látványossága, St. Austellben bukkanhatunk rá erre a két, óriási, buborékra emlékeztető üvegházra, mely egy régi, a már nem használt bánya területének a helyére lett megálmodva.

 

 

 

 

Már húsz év telt el az ötlet megszületése óta, hiszen 1995-ben találták ki és 1998-ban meg is valósították, majd 2001. márciusában már látogatható is lett ez az éden, melyet a Föld nyolcadik csodájának tartanak.

hirdetes


Egy Hollandiából származó férfi, Tim Smit találta kis és dolgozta ki a projektet, akit az angol királynő lovaggá is ütött ezért még 2011-ben.

 


Maga a park 30 focipályányi területet tesz ki, nem csak botanikus kert, hanem nagyon sok más is van itt. Nem egy zenekar lép itt fel, műkorcsolyapálya áll rendelkezésre a téli időszakban, a gyerekek pedig elsajátíthatják a kertészkedés minden csínyját, bínját, valamint nem egy esküvő is itt kerül megrendezésre, a bátrabbak és az izgalmakat keresőknek pedig kötélpálya is biztosítva van.

Földünk nyolcadik csodája, amit neked is látnod kell!

Miért is épült ez a hatalmas csoda?

hirdetes


Világunkban hatalmas az ember által okozott károk mértéke, a környezetszennyezés, a környezetvédelem hiánya, ezeket napestig lehetne sorolni. A kert célja az, hogy megtanítsa az embereket kölcsönhatásban élni a természettel és környezettudatosabb életmódra nevelje.

 


A hatalmas buborékban egyébként nem csak egy kisebb esőerdő, hanem azon belül számos növényfaj is megtalálható. Ilyenek például a kakaóbab, orchidea, kaucsuk növények, valamint olaj és narancsfa, és a virágok közül is rengeteg, lenyűgöző faj.

 

 

 

 

A buborékok úgy vannak kialakítva, hogy a régi bányalyukak egyáltalán ne látszódjanak, hiszen félgömb alakot formálnak, a tetőszerkezet pedig az egyik legbiztonságosabb, melyet egy 3D-s, számítógépes program igénybevételével terveztek meg, mely nagy mértékben használja a nap által nyújtott energiákat is.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

BYC

A Balatonfüredi Yacht Club   A BYC  Klub története Az angol... Tovább

Tréning helyszín

Egy tökéletes tréning helyszín távol helyezkedik el a város zajától, hiszen az előadások... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 249

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek kreatív ünnep