notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg, hogy miért jó föld körüli útra menni!

hirdetes

Ezért jó föld körüli útra menni!

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Utazni mindenki szeret, mégis csak kevesen mernék elhagyni otthonuk biztonságos határait, ha lehetőségük adódna egy föld körüli útra. Azonban egy ilyen hatalmas projekt rengeteg előnnyel jár, amiket sokan nem is igazán vesznek figyelembe, valahányszor elhessegetik ezt a gondolatot. A következőkben nyomód indokokat sorolunk fel arról, hogy miért jó útra kelni, és felfedezni a világ különböző részeit úgy, ahogyan mindig is álmodoztál róla!

Nézd meg, hogy miért jó föld körüli útra menni!

1. Utazni sokkal egyszerűbb, mint gondolnád

Egy föld körüli út nem kell, hogy óriási kihívás legyen – a legtöbbek életükben egyszer megengedhetnék maguknak. Temérdek légitársaság kínál olcsóbbnál olcsóbb járatokat a világ szinte minden országa között, és nagyon kevés olyan hely létezik a világon, ahol ne találhatna az ember olcsó szállás néhány napra.

 

2. Az utazás segít megismerni önmagadat

Egy utazás során milliónyi kisebb-nagyobb kihívással és lehetőséggel találkozhatsz, amelyekkel szemben állva megtudhatod magadról, hogy mi mindenre is vagy képes és hajlandó valójában.

 

3. Fontos kapcsolatokra tehetsz szert

Egy külföldön megismert személlyel nem muszáj, hogy az elköszönés pillanatában megszakadjon a kapcsolat – a mai digitális világban szinte bárkivel azonnal felveheted a kapcsolatot. Ráadásul az ilyen emberekhez általában egy helyszín is kötődik majd, ahová talán annyival szívesebben térsz majd vissza a későbbiekben. Ezek az emberek szűretlen betekintést nyújthatnak a helyi kultúrába, megismerkedhetsz a világukkal, és olyan ottani szemszögből tekinthetsz a dolgokra, amikre otthon nem is gondolnál.

hirdetes

 

4. Rejtett képességeket fedezhetsz fel magadban

Néha át kell utazni a fél világot ahhoz, hogy bizonyos dolgokat felfedezz saját magadról. Talán őstehetség vagy, ha hegymászásról, vagy a búvárkodásról van szó. Elképzelhető, hogy miután saját szemeiddel látsz egy katasztrófa sújtotta terület rájössz, hogy azt tesz igazán boldoggá, ha másokon segíthetsz.

 

5. Az utazás segít új nyelvek elsajátításában

hirdetes

Ha éppen egy nyelvet tanulsz, akkor az anyaországában hihetetlen lehetőséged nyílik majd kibővíteni nyelvtudásodat, beleértve a szókincset és a kiejtést is. Meglehet persze, hogy éppen utazásaid során szeretsz bele egy nyelvbe, amelyet aztán hazatérve páratlan inspirációval kezdhetsz el hajszolni.

Nézd meg, hogy miért jó föld körüli útra menni!

6. Minden utazás egy újabb lehetőség a tanulásra

A világ bejárásával olyan tudásra tehetsz szert, amit sem az iskolában, sem a könyvtárakban nem sajátíthatsz el. Az utazás betekintést nyújt egy adott hely politikájába, gazdaságába, történelmébe, földrajzába, és szociológiájába is, méghozzá szó szerint testközelből.

 

7. Felejthetetlen tapasztalatok, páratlan történetek

Még ha nem is vagy igazi történetmondó, garantált, hogy a „Tavaly Egyiptomban…” kezdetű mondatokra mindenki odakapja majd a fejét. Még ha nem is mások lenyűgözésére használod ezeket a történeteket, olyan emlékekként élnek majd benned, amikre mindig büszkén, mosolyogva gondolhatsz vissza. Csak ne villogj velük!

 

8. Új ízeket fedezhetsz fel

Minden héten elnézel abba kínai éttermedbe két sarokkal odébb? Mit szólnál, ha Kínában próbálhatnád ki kedvenceidet? Persze nem csak az ízek miatt érdemes felfedezni más országok gasztronómiáját – már maga az evéskultúra felfedezése is külön kalandként fogható fel.

 

9. Az utazás bebizonyítja, hogy képes vagy valóra váltani az álmaidat

Eddig álmodoztál róla – itt az ideje, hogy valóra is váltsd! Nem muszáj egyből 50 országot megcélozni, sőt, még a kontinenst sem kell feltétlenül elhagyni azért, hogy új kultúrákkal ismerkedj meg. Ha azonban egyszer megtapasztalod, hogy milyen élményeket nyújthat egy külföldi, vagy akár világkörüli utazás, onnantól nehéz lesz megállni!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Élkötél

A hátsóél kivételével a vitorla élekre kötelet varrnak fel, mely meghatározza a vitorla... Tovább

A turbófeltöltő javítása

Amennyiben gépjárműve üzemeltetése során turbófeltöltőjének működésében hibát... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 149

Átlagos értékelés: 4.7

utazás