notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg, hogy miért jó föld körüli útra menni!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Ezért jó föld körüli útra menni!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért jó föld körüli útra menni!


2018/02/27
LK

Utazni mindenki szeret, mégis csak kevesen mernék elhagyni otthonuk biztonságos határait, ha lehetőségük adódna egy föld körüli útra. Azonban egy ilyen hatalmas projekt rengeteg előnnyel jár, amiket sokan nem is igazán vesznek figyelembe, valahányszor elhessegetik ezt a gondolatot. A következőkben nyomód indokokat sorolunk fel arról, hogy miért jó útra kelni, és felfedezni a világ különböző részeit úgy, ahogyan mindig is álmodoztál róla!

Nézd meg, hogy miért jó föld körüli útra menni!

1. Utazni sokkal egyszerűbb, mint gondolnád

Egy föld körüli út nem kell, hogy óriási kihívás legyen – a legtöbbek életükben egyszer megengedhetnék maguknak. Temérdek légitársaság kínál olcsóbbnál olcsóbb járatokat a világ szinte minden országa között, és nagyon kevés olyan hely létezik a világon, ahol ne találhatna az ember olcsó szállás néhány napra.

 

2. Az utazás segít megismerni önmagadat

h2 after

Egy utazás során milliónyi kisebb-nagyobb kihívással és lehetőséggel találkozhatsz, amelyekkel szemben állva megtudhatod magadról, hogy mi mindenre is vagy képes és hajlandó valójában.

 

3. Fontos kapcsolatokra tehetsz szert

Egy külföldön megismert személlyel nem muszáj, hogy az elköszönés pillanatában megszakadjon a kapcsolat – a mai digitális világban szinte bárkivel azonnal felveheted a kapcsolatot. Ráadásul az ilyen emberekhez általában egy helyszín is kötődik majd, ahová talán annyival szívesebben térsz majd vissza a későbbiekben. Ezek az emberek szűretlen betekintést nyújthatnak a helyi kultúrába, megismerkedhetsz a világukkal, és olyan ottani szemszögből tekinthetsz a dolgokra, amikre otthon nem is gondolnál.

 

4. Rejtett képességeket fedezhetsz fel magadban

Néha át kell utazni a fél világot ahhoz, hogy bizonyos dolgokat felfedezz saját magadról. Talán őstehetség vagy, ha hegymászásról, vagy a búvárkodásról van szó. Elképzelhető, hogy miután saját szemeiddel látsz egy katasztrófa sújtotta terület rájössz, hogy azt tesz igazán boldoggá, ha másokon segíthetsz.

 

5. Az utazás segít új nyelvek elsajátításában

Ha éppen egy nyelvet tanulsz, akkor az anyaországában hihetetlen lehetőséged nyílik majd kibővíteni nyelvtudásodat, beleértve a szókincset és a kiejtést is. Meglehet persze, hogy éppen utazásaid során szeretsz bele egy nyelvbe, amelyet aztán hazatérve páratlan inspirációval kezdhetsz el hajszolni.

Nézd meg, hogy miért jó föld körüli útra menni!

6. Minden utazás egy újabb lehetőség a tanulásra

A világ bejárásával olyan tudásra tehetsz szert, amit sem az iskolában, sem a könyvtárakban nem sajátíthatsz el. Az utazás betekintést nyújt egy adott hely politikájába, gazdaságába, történelmébe, földrajzába, és szociológiájába is, méghozzá szó szerint testközelből.

 

7. Felejthetetlen tapasztalatok, páratlan történetek

Még ha nem is vagy igazi történetmondó, garantált, hogy a „Tavaly Egyiptomban…” kezdetű mondatokra mindenki odakapja majd a fejét. Még ha nem is mások lenyűgözésére használod ezeket a történeteket, olyan emlékekként élnek majd benned, amikre mindig büszkén, mosolyogva gondolhatsz vissza. Csak ne villogj velük!

 

8. Új ízeket fedezhetsz fel

Minden héten elnézel abba kínai éttermedbe két sarokkal odébb? Mit szólnál, ha Kínában próbálhatnád ki kedvenceidet? Persze nem csak az ízek miatt érdemes felfedezni más országok gasztronómiáját – már maga az evéskultúra felfedezése is külön kalandként fogható fel.

 

9. Az utazás bebizonyítja, hogy képes vagy valóra váltani az álmaidat

Eddig álmodoztál róla – itt az ideje, hogy valóra is váltsd! Nem muszáj egyből 50 országot megcélozni, sőt, még a kontinenst sem kell feltétlenül elhagyni azért, hogy új kultúrákkal ismerkedj meg. Ha azonban egyszer megtapasztalod, hogy milyen élményeket nyújthat egy külföldi, vagy akár világkörüli utazás, onnantól nehéz lesz megállni!
utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Magas biztonsági fokozatú lakat

Kompromisszummentes biztonságra van szükséged? Válassz a világ vezető lakatgyártó cégének...

Mannschaft

Ejtsd: mancsaft. A mancsaft a  legénység, versenyzõtárs.

Halfej

Halfej: a nagyvitorla felsõ sarkába préselt fémlemez.

Üzleti vacsora Budapesten

Üzleti vacsora Budapesten, nem mindennapi környezetben? A Zsidai csoport éttermeiben megtalálod...

Hangjelzések

Bár a vitorlázók többsége nem használ hangjelzéseket, a géphajók jelzéseinek...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!