Nézd meg, hogy miért jó föld körüli útra menni!

hirdetes

Ezért jó föld körüli útra menni!

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Utazni mindenki szeret, mégis csak kevesen mernék elhagyni otthonuk biztonságos határait, ha lehetőségük adódna egy föld körüli útra. Azonban egy ilyen hatalmas projekt rengeteg előnnyel jár, amiket sokan nem is igazán vesznek figyelembe, valahányszor elhessegetik ezt a gondolatot. A következőkben nyomód indokokat sorolunk fel arról, hogy miért jó útra kelni, és felfedezni a világ különböző részeit úgy, ahogyan mindig is álmodoztál róla!

Nézd meg, hogy miért jó föld körüli útra menni!

1. Utazni sokkal egyszerűbb, mint gondolnád

Egy föld körüli út nem kell, hogy óriási kihívás legyen – a legtöbbek életükben egyszer megengedhetnék maguknak. Temérdek légitársaság kínál olcsóbbnál olcsóbb járatokat a világ szinte minden országa között, és nagyon kevés olyan hely létezik a világon, ahol ne találhatna az ember olcsó szállás néhány napra.

 

2. Az utazás segít megismerni önmagadat

Egy utazás során milliónyi kisebb-nagyobb kihívással és lehetőséggel találkozhatsz, amelyekkel szemben állva megtudhatod magadról, hogy mi mindenre is vagy képes és hajlandó valójában.

 

3. Fontos kapcsolatokra tehetsz szert

hirdetes

Egy külföldön megismert személlyel nem muszáj, hogy az elköszönés pillanatában megszakadjon a kapcsolat – a mai digitális világban szinte bárkivel azonnal felveheted a kapcsolatot. Ráadásul az ilyen emberekhez általában egy helyszín is kötődik majd, ahová talán annyival szívesebben térsz majd vissza a későbbiekben. Ezek az emberek szűretlen betekintést nyújthatnak a helyi kultúrába, megismerkedhetsz a világukkal, és olyan ottani szemszögből tekinthetsz a dolgokra, amikre otthon nem is gondolnál.

 

4. Rejtett képességeket fedezhetsz fel magadban

Néha át kell utazni a fél világot ahhoz, hogy bizonyos dolgokat felfedezz saját magadról. Talán őstehetség vagy, ha hegymászásról, vagy a búvárkodásról van szó. Elképzelhető, hogy miután saját szemeiddel látsz egy katasztrófa sújtotta terület rájössz, hogy azt tesz igazán boldoggá, ha másokon segíthetsz.

hirdetes

 

5. Az utazás segít új nyelvek elsajátításában

Ha éppen egy nyelvet tanulsz, akkor az anyaországában hihetetlen lehetőséged nyílik majd kibővíteni nyelvtudásodat, beleértve a szókincset és a kiejtést is. Meglehet persze, hogy éppen utazásaid során szeretsz bele egy nyelvbe, amelyet aztán hazatérve páratlan inspirációval kezdhetsz el hajszolni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
utazás

Szótár

Scholtz 32

A Scholtz 32 vitorláshajó leírása (gyári adatok és leírás) A SCHOLTZ 32... Tovább

cirkálás

Az a művelet sorozat, amikor a célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.