Virágos Magyarország: Magyarország legnagyobb virágoskertjei, tavaszi virágmezők Magyarországon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Virágos Magyarország: ezeken a helyeken lehet csodaszép virágokat látni!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Virágos Magyarország: ezeken a helyeken lehet csodaszép virágokat látni!


2023/01/25

Frissítve: 2024/03/19
Frissítette: ZH

Érkezik a tavaszi jó idő, nyílnak a csodaszép virágok országszerte. Összegyűjtöttünk néhány virágos tavaszi kirándulóhelyet, amit minden virágkedvelőnek kötelező meglátogatnia! Gyönyörködjetek Magyarország legszebb virágmezőiben, hallgassátok a madarak csiripelését, és élvezzétek a csodálatos tavaszi napsugarakat!

Virágos kirándulóhelyek 2024

Alcsúti Arborétum: Magyarország hóvirágos kertje

Még mikor el sem kezdődik igazán a tavasz, akkor érdemes az Alcsúti Arborétum felé venni az irány, mert amit itt láthat az ember, azt bizony szavakkal nem lehet leírni. Valóságos fehér hóvirágszőnyeg terül a látogatók szeme elé február végezetével. A hóvirágok bár már nem teljes pompájukban, de láthatóak lesznek még a március 15-ei hétvégén is.

Magyarország virágos helyei: Alcsúti hóvirágok

 

Nagykörű: Magyarország cseresznyéskertje

Nagykörű egy kis falu az Alföldön, ami olyannyira híres cseresznyéseiről, hogy Magyarország cseresznyéskertjének is szokták nevezni a várost, sőt a cseresznye még a város címerében is megjelenik. A cseresznyefák virágzása áprilisra várható, sőt április 11-én ehhez kapcsolódóan hagyományos cseresznyevirágzás ünnepet is rendeznek, amit hagyományőrző programokkal, és helyi termékek vásárával kötnek egybe, nem érdemes kihagyni ezt a forgatagot, és megcsodálni a virágzást!

Cseresznyevirágzás Magyarországon 2020

 

Szomolya: a feketecseresznye őshazája

Ha már a cseresznyéknél tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül a szomolyai feketecseresznye mellett sem. Szintén április 11-én rendeznek idén ötödik alkalommal cseresznyevirágzás ünnepet. De itt hagyományőrző programok helyett futóversennyel ünnepelnek, illetve egyéb sportprogramokra is lehet számítani.

 

Kőröshegy: a Balaton virágoskertje

A Kőröshegyi levendulást lehet már sokan ismeritek, hiszen már évek óta lehet menni ide nyaranta illatos levendulát szüretelni, de azt csak nagyon kevesen tudják, hogy nem csak a végtelen lila mezőket lehet itt megcsodálni. A húsvéti hosszúhétvégén tulipánszüretet rendeznek itt. Összesen 100.000 tulipán és 15.000 nárciszhagymát ültettek el itt, amit így egyben látni valóban csodás látvány. 

Tulipánszüret a Kőrőshegyen: tulipán virágzás 2020

 

Füvészkert: Budapest virágoskertje

Senki sem maradhat virágok nélkül, a Budapestiek sem, erről az ELTE Botanikuskertje gondoskodik. Rengeteg különleges virág, és egyéb növény található meg az üvegházakban, és a szabadban is. Egy tavaszi piknikre vagy egy kellemes sétára itt mindig van lehetőség. De hagyományokhoz hűen április 4-5.-én megrendezik a japán mintán alapuló Sakura ünnepet is.
Füvészkert 2020

 


Balaton érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Sudár Regatta vitorlás hajó

Sudár Regatta Skandináv vonalvezetésű egységes osztályhajó. Magyarországon 1985 óta...

Cleat

Ugyanaz a jelentése, mint a Clemmnek: kötélszorító.

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk.

Kipufogófüst színe

A kipufogófüst színe számos hibára utalhat egy autó esetében. Éppen ezért, ha az autód...

Ketch vitorlás

            ...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.