Koronavírus hatásai virágos szemmel

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Koronavírus hatásai virágos szemmel

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Koronavírus hatásai virágos szemmel


2021/03/05
ML

Sajnos már sokan legyintenek a koronavírus szó hallatán, pedig nemcsak súlyos egészségügyi hatásai, hanem anyagi következményei is vannak. Mostmár az összes gazdasági ágazatot megviseli, alig van olyan, aki kimarad belőle. Családi kötődésem alapján biztos információkból van rálátásom a jelenlegi helyzetre virágos szemmel.

Koronavírus hatásai virágos szemmel

Az alapoknál kezdve, minden évben (koronavírus ide, vagy oda), a téli időszak a virágárusoknak és termesztőknek egyaránt hatalmas kiesést jelent, mindig megszenvedik, mivel a rossz időjárás hatására a kereslet, az ültetési- és a virágvásárlási kedv egyaránt visszaesik. A termelők is a telet végigdolgozva, türelmetlenül várják a tavaszt, hogy munkájuk gyümölcsét learassák. A napsütés és a melegebb idő megérkeztével, az emberek kedve is derűsebbé válik, beindul a „virágos élet”, megnő a virágok, kerti növények iránti vásárlási igény, azonban idén sajnos ez másképp alakul. A virágosok szempontjából az egyik legfontosabb dátum a Nemzetközi Nőnap március 8-án, a nagykereskedések, (akiktől a virágboltok beszerzik az árut) megrendelik a több kamionnyi virágot, amit most a kormányrendelet miatt, igen nehézkes lesz eladni maradéktalanul. Igaz, hogy kaptak a virágboltok egy olyan lehetőséget, hogy kinyithatnak még 8-án is, viszont nem mernek boltjaikba sok árut vinni, mert sajnos ez is veszteséghez vezethet.

A legrosszabbul viszont a virág nagykereskedések járnak, mivel előre láthatólag nem volt betervezve ez a szigorítás, amely az utolsó pillanatban látott napvilágot. Mivel ők már előre készülnek erre a fontos dátumra- a virágkereskedők, akik virágüzletet vezetnek a koronavírus miatt amúgy is óvatosabban vásároltak nagykereskedésekben-, a nagyobb mennyiségű áru náluk fog „beragadni”.  Az árukészleteket pár nap alatt már nem lehet teljesen kiárulni, ez súlyos bevételkiesést okoz és veszteséget, a meglévő készletet csak csökkentett áron, vagy egyáltalán nem lehet eladni, sok növény a szemeteskukában végzi, vagy jobb esetben „túlél”.

Arról nem is beszélve, hogy a munkaadók a munkavállalóikat kényszerszabadságra küldik és ez mindenképpen anyagi megterhelésekkel jár mindenki részéről. Érthető, hogy az élelmiszert árusító üzletek nyitva tarthatnak, azonban a virágon kívül nem nagyon találunk más olyan terméket árusító üzletet, ahol „romlandó” cikkeket árusítanak és zárva kell tartaniuk. Arról már nem beszélve, hogy a nagyobb áruházláncok is a tavaszi időszakban „beerősítenek” más minőségű virággal, így az emberek arra kényszerülnek, hogy ott vegyék meg, amit egyébként a virágüzletben vásárolnának meg.

Bízzunk abban, hogy a meghirdetett időpontig lezárul a rendelet érvényessége és az elkövetkező húsvéti és a maradék tavaszi forgalom újra a virágosoké lesz. Családi érintettségem miatt, különösen a szívemen viselem ezt a problémát és kérek mindenkit, aki még nem tette meg, hogy hölgy szeretteit, rokonait, ismerőseit VIRÁGBOLTBAN vásárolt virággal köszöntsék!


érdekesség hírKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Balatongyörök Hajóállomás

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt....

Céges rendezvényhelyszín

Céges buli, céges rendezvény, céges vacsora? Céges rendezvényhelyszínt keresel Budapesten,...

Esküvő szervezés

Esküvőt szervezni nem egyszerű dolog. Életünk legszebb napjának tökéletesnek kell lennie,...

Fartőke

A fartőke a fából készült hajóknál a gerinc folytatása a fartükör síkjáig. Nagyobb...

Bumlift

Bumlift: nagyvitorla pihentetõ kötél (másnéven "dirk")
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.