Az Inshore 2v2 csapatbajnokság döntő futamának izgalmai

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az Inshore 2v2 csapatbajnokság döntő futamának izgalmai

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az Inshore 2v2 csapatbajnokság döntő futamának izgalmai


2024/02/15
ZH

A Magyar Virtual Regatta közösség 2023 őszén indította el az első Inshore 2v2 csapatbajnokságát, melyben a résztvevőknek otthonuk kényelméből kellett kiszakadniuk és a legjobbat kihozniuk magukból a versenyeken.

Virtual Regatta csapatbajnokság

Így alakult a 2v2 Virtual Regatta csapatbajnokság


A csapatbajnoki címért folytatott küzdelem végül az utolsó futamban dőlt el, egy igazán izgalmas versenyben.


A téli holtidényben a Magyar Virtual Regatta közösségének izgalmassá tette a hangulatot a január közepén rendezett 2023-as virtuális csapatbajnokság végjátéka. A versenyformátum 5 futamból állt, melyek sorrendben az ILCA, J/70, Star, F50 és 49er osztályokban zajlottak, a versenykiírás szerint minden futamban a szélerősség 24 csomó volt. A 2v2 versenymód eredményeit egyszerűen számolták: a csapat veszített, amelyiknek a tagja a negyedik helyen végzett.

 

 

A versenyre összesen 7 csapat nevezett, akik a körmérkőzések során alakították ki a negyeddöntő párosítását. A negyeddöntők december elején zajlottak le, míg az élő elődöntőket, a bronzmeccset és a döntőt január 12-én Budapesten a második kerületi Pas|sport Pubban rendezték. A legjobb négy csapat egyik tagja, Kiss Péter beszámolójából kiderül, hogy a versenyzők mellett a közösség meghatározó személyiségei is részt vettek a helyszínen, köztük Ogre, a közösség megalapítója, KovA és a 2023-as Inshore flottabajnokság állandó résztvevője, ZSail is a helyszínen szurkoltak.

 


Kik kerültek a döntőbe?


A döntőbe jutásért Tassonyi Kadocsa (Vizidor) és Öveges Dávid (dawerocks) csapata szállt vízre Kiss István (Das Boot OST 5089) és Rozgonyi Balázs (BlueHeaven) ellen. A másik ágon Jasper Gábor (Jasi HUN) és Vörös István (OgreH8000) mérkőzött Huber Lél (Hun58) és Kiss Péter (kIsPé) alkotta csapattal.

 

Az elődöntőkben egyszerre indult a két párhuzamos futam. Az élő közvetítésen keresztül a falon lévő tévén követhették a versenyt. Az első futamban az ILCA osztályban Vizidorék szereztek pontot. A másik párhuzamos futamban Lélék rosszul kezdték a versenyt, majdnem az összes csoportmeccsükhöz hasonlóan, azonban az utolsó hátszélen nagyot küzdöttek és sikerült megnyerniük a futamot. A második, J/70 osztályban BlueHeaven kiegyenlített. A harmadik futamban a Star osztályban Das Boot szerezte meg a pontot. A negyedik futamban kIsPéék jól teljesítettek és szépítettek az eredményen. Az utolsó futamban, az F50 osztályban Das Boot ismét remekelt, és ezzel véglegesítette a győzelmet.

 


A Magyar Virtual Regatta bronzmeccse


Az idő szűkössége miatt azonnal megkezdődött a bronzmeccs, ahol Vizidor és dawerocks csapata küzdött Hun58 és kIsPé ellen. Az első futamban Vizidorék győztek. A második futamban ismét ők bizonyultak jobbnak, így ők szerezték meg a bronzérmet.

 

A döntőben Jasi és OgreH8000 csapata mérkőzött Das Boot és BlueHeaven ellen. Az első futamban Jasiék szereztek pontot. A második futamban Ogrék ismét nyertek. A harmadik futamban Das Boot győzött, így szorosabbá téve az összesített eredményt. A negyedik futamban Das Boot ismét remekelt, így kiharcolva az ötödik, döntő futamot. Az utolsó futamban azonban Das Boot és BlueHeaven csapata győzedelmeskedett, így megszerezve az aranyérmet. Az ezüstérmes Jasi és OgreH8000 csapata lett, míg a bronzérmes Vizidor és dawerocks csapata. A negyedik helyen Hun58 és kIsPé zárták a versenyt.

 

Az egész este alatt kiváló hangulat uralkodott, a versenyzés feszült volt, ugyanakkor fair módon zajlott.

A Magyar Virtual Regatta közösség következő eseménye a 2024-es Inshore Magyar Bajnokság lesz. Az első regatta márciusban kezdődik, a döntő pedig a Kékszalag előestéjén, Balatonfüreden kerül megrendezésre.

 

 

Azok, akik csatlakozni szeretnének a versenyhez, vagy csak részt vennének a közösség életében, jelentkezhetnek az inshore@vrhun.hu címen.

 

Azoknak, akik inkább az Offshore világában szeretnének részt venni, és nem szeretnének egyedül vitorlázni, lehetőség van csatlakozni az offshore@vrhun.hu címre.
 


Balaton divat érdekesség gasztronómia hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Negatív csapás

 Cirkálásnál a céltól távolodó, de magasságot gyûjtõ szakasz.

Gerenda

A gerenda a vihart hozó kékeslilás, sötét, egyenes vonalú felhőképződmény. A gerenda...

Biztonsági távolság

A Hajózási Szabályzat előírja, hogy a Balatonon a vitorlás csónakokon 30 cm, más tavakon...

Belső hely

Belső hely – versenyben a pályajel kerülésekor a külsõ hajó köteles helyet adni a...

Csörlő

A csörlő a kötélbehúzást megkönnyítő szerkezet.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.