Virtuális adatközpont a felhőben

Virtuális adatközpont a felhőben

hirdetes

Sok alkalmazás esetében felmerül, hogy a terhelés nagyon ingadozó, ám a kiszolgáláshoz a beruházást úgy kell megtenni, hogy a terhelés csúcsidőben se okozzon fennakadást. Erre az igényre született meg az EZIT óradíjas elszámolású használat alapú automatikusan skálázódó felhője, amelyben virtuális gépe erőforrás felhasználása folyamatosan monitorozva van, és a szervereknek kiosztott erőforrás automatikusan tud a felhasználást követve skálázódni, a díj pedig az aktuálisan felhasznált erőforrás alapján óránként van meghatározva.

Virtuális adatközpont a felhőben

HOGYAN MŰKÖDIK AZ AUTOSKÁLÁZÁS?

Virtual Data Center megoldásunk nagy előnye az automatikus skálázódás, amely két módon, horizontálisan és vertikálisan tud működni.

 

Vertikális skálázás: Ezzel a módszerrel rendszerünkben megadhat limiteket, amelyet elérve a kontroller az adott virtuális gép erőforrásait fogja megemelni vagy lecsökkenteni követve a felhasználást. Ezzel a kiszolgálás egy virtuális gépen marad, melynek erőforrása dinamikusan változik.

Horizontális skálázás: A horizontális skálázás esetében a kiszolgálás több virtuális gépről párhuzamosan történik, amelyeknek mérete statikus. Az aktuálisan futó virtuális gépek erőforrásainak felhasználása esetén előre beállított limiteknél a rendszer újabb klón gépeket hoz létre és állít be a kiszolgáláshoz, az erőforrásigény csökkenésekor pedig törli ezeket.

 

AZ ÓRADÍJAS ELSZÁMOLÁS RÉSZLETEI

A legnagyobb költséghatékonyságot dinamikusan változó erőforrás felhasználás mellett úgy lehet elérni, ha mindig csak azért fizetünk, amit az adott pillanatban felhasználunk. Ezt az EZIT (és Cloud.hu) rendszerében órás egységekben határoztuk meg. Minden felhasználható erőforrás egységekre van osztva, valamint minden ilyen egységnek meghatározott óradíja van. Az adott órában felhasznált erőforrás egységek óradíja adja ki a teljes óradíjat, és az egy hónapban összesen felhasznált óradíjak összege lesz a kifizetendő havidíj.

hirdetes

 

MEKKORA ERŐFORRÁST VEHETEK IGÉNYBE?

A Virtual Data Center szolgáltatásunk keretében egy minimális havidíjat állapítottunk meg, mely akkor is fizetendő, ha az óradíjak összege ezt nem éri el. Az alábbi táblázatban megtalálhatja a felhasználható erőforrások limitjét.

 

AZ EZIT FELHŐ TULAJDONSÁGAI

100% Automatizált rendszer

 

Rendszerünkben a megrendeléstől a virtuális gép létrehozásáig minden teljesen automatizált, a megrendelés után érkező díjbekérőt kifizetve hozzáférése azonnal létrejön, első virtuális gépét akár 5 perc múlva már használhatja is.

 

Fejlett infrastruktúra

 

Az EZIT felhő infrastruktúrája az egyik legfejlettebb virtualizációs rendszer, amely hazánkban publikusan elérhető. A teljes redundanciának és a komponensek minőségének köszönhetően a lehető legnagyobb rendelkezésre állást érheti el felhőnkben. További technikai részletek felhő témájú tematikus oldalunkon: Cloud.hu Technológia

 

Dedikált erőforrások

 

Garantáljuk, hogy az EZIT felhőben vásárolt erőforrása mindig rendelkezésére áll, sok más szolgáltatóval ellentétben nálunk semmilyen szinten nincs túlértékesítés. A csomagban megvásárolt erőforrásból a CPU a minimálisan garantáltan elérhető processzoridőt jelöli, az aktuális kiszolgálón szabadon lévő erőforrások arányában a felhasználás nincs korlátozva.

hirdetes

 

100-nál is több választható rendszerkép

 

Akár Linux akár Windows alapú virtuális gépre van szüksége, nálunk megtalálja a megfelelő verziót vagy disztribúciót. Az irányítópulton rendelkezésre áll még sok célrendszerkép is, mellyel egy kattintással készíthet kiszolgálót speciális célokra (CMS-ek, CRM rendszerek stb).

 

Költséghatékony válasz az IT erőforrás kérdésekre

 

A felhő legnagyobb újítása, hogy a szükséges erőforrásokhoz igazodva a lehető legpontosabban be tudja állítani virtuális gépének kiosztott erőforrásait és így csak azért kell fizessen, amelyet tényelgesen használ. Az EZIT (és Cloud.hu) rendszerében lehetőség van manuális és automatikus skálázásra is, így költése a tényleges erőforrás igényét követheti.

 

Ha bármilyen kérdése lenne szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérjük keressen fel minket honlapunkon.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Hogyan válassz tökéletes konferencia helyszínt?

2018-02-12

Hogyan válassz tökéletes konferencia helyszínt?

Minden rendezvény alapfeltétele a tökéletes rendezvényhelyszín megtalálása, hiszen egy elbaltázott döntés éppúgy ronthatja az esemény fényét, ahogy egy okos döntés emelheti. Egy konferencia helyszín esetében nem elég, ha az a szervezők és résztvevők igényeinek megfelelő, hiszen a kimagasló technikai felszereltség is éppolyan fontos.

Ha az online jelenléted nem megfelelő, a felhasználók számára nem létezel

2018-04-08

Ha az online jelenléted nem megfelelő, a felhasználók számára nem létezel

Ma már jó tudjuk, hogy aki az online térben nincs jelen, az a felhasználók számára egyszerűen nem létezik. Ahhoz, hogy az interneten népszerűsítsd céged vagy vállalkozásod, neked is szükséged van egy komplex online marketing stratégiára. Megmutatjuk, milyen az!

Siófok óriáskerékkel ünnepel! Ezt érdemes tudnod az 50 éves városról!

2018-06-30

Siófok óriáskerékkel ünnepel! Ezt érdemes tudnod az 50 éves városról!

2018-ban 50. évfordulóját ünnepli várossá válásának Siófok. Ezen alkalomra egy igazán szórakoztató, hatalmas látnivalóval készültek a látogatók számára! Ezzel az építménnyel szemünk elé tárják Siófok gyönyörű panorámáját, ami nem más, mint egy Óriáskerék! Ha kíváncsi vagy erre az újdonságra olvasd el cikkünket!

Bevezetés a Stand up paddle surf világába

2018-07-17

Bevezetés a Stand up paddle surf világába

Láttál már brutál jó csajokat egy deszkán állva evezgetni a vízen? Ha nem most mutatok párat, illetve azt is, hogy mi az az állva evezés, amit aleggyakrabban SUP-ként emlegetnek, ami az angol „stand up paddleboarding” rövidítése, amit ha nagyon pontosan szeretnénk lefordítani, akkor „állva evezés szörfdeszkán” lehetne. Nemzetközi körökben találkozh

hirdetes
kreatív

Szótár

Caleb Paine

Caleb Paine Caleb Paine Jorge Zariffal együtt napjaink Junior Finnes... Tovább

Fonyód - Keresztes György Kikötő (Hajóállomás BH Zrt)

A Fonyódi Keresztes György Kikötő tudnivalói: A Balaton nyugati medencéjének déli... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.