notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Virtuális adatközpont a felhőben

hirdetes

Virtuális adatközpont a felhőben

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sok alkalmazás esetében felmerül, hogy a terhelés nagyon ingadozó, ám a kiszolgáláshoz a beruházást úgy kell megtenni, hogy a terhelés csúcsidőben se okozzon fennakadást. Erre az igényre született meg az EZIT óradíjas elszámolású használat alapú automatikusan skálázódó felhője, amelyben virtuális gépe erőforrás felhasználása folyamatosan monitorozva van, és a szervereknek kiosztott erőforrás automatikusan tud a felhasználást követve skálázódni, a díj pedig az aktuálisan felhasznált erőforrás alapján óránként van meghatározva.

Virtuális adatközpont a felhőben

HOGYAN MŰKÖDIK AZ AUTOSKÁLÁZÁS?

Virtual Data Center megoldásunk nagy előnye az automatikus skálázódás, amely két módon, horizontálisan és vertikálisan tud működni.

 

Vertikális skálázás: Ezzel a módszerrel rendszerünkben megadhat limiteket, amelyet elérve a kontroller az adott virtuális gép erőforrásait fogja megemelni vagy lecsökkenteni követve a felhasználást. Ezzel a kiszolgálás egy virtuális gépen marad, melynek erőforrása dinamikusan változik.

Horizontális skálázás: A horizontális skálázás esetében a kiszolgálás több virtuális gépről párhuzamosan történik, amelyeknek mérete statikus. Az aktuálisan futó virtuális gépek erőforrásainak felhasználása esetén előre beállított limiteknél a rendszer újabb klón gépeket hoz létre és állít be a kiszolgáláshoz, az erőforrásigény csökkenésekor pedig törli ezeket.

 

AZ ÓRADÍJAS ELSZÁMOLÁS RÉSZLETEI

A legnagyobb költséghatékonyságot dinamikusan változó erőforrás felhasználás mellett úgy lehet elérni, ha mindig csak azért fizetünk, amit az adott pillanatban felhasználunk. Ezt az EZIT (és Cloud.hu) rendszerében órás egységekben határoztuk meg. Minden felhasználható erőforrás egységekre van osztva, valamint minden ilyen egységnek meghatározott óradíja van. Az adott órában felhasznált erőforrás egységek óradíja adja ki a teljes óradíjat, és az egy hónapban összesen felhasznált óradíjak összege lesz a kifizetendő havidíj.

hirdetes

 

MEKKORA ERŐFORRÁST VEHETEK IGÉNYBE?

A Virtual Data Center szolgáltatásunk keretében egy minimális havidíjat állapítottunk meg, mely akkor is fizetendő, ha az óradíjak összege ezt nem éri el. Az alábbi táblázatban megtalálhatja a felhasználható erőforrások limitjét.

 

AZ EZIT FELHŐ TULAJDONSÁGAI

100% Automatizált rendszer

 

Rendszerünkben a megrendeléstől a virtuális gép létrehozásáig minden teljesen automatizált, a megrendelés után érkező díjbekérőt kifizetve hozzáférése azonnal létrejön, első virtuális gépét akár 5 perc múlva már használhatja is.

 

Fejlett infrastruktúra

 

Az EZIT felhő infrastruktúrája az egyik legfejlettebb virtualizációs rendszer, amely hazánkban publikusan elérhető. A teljes redundanciának és a komponensek minőségének köszönhetően a lehető legnagyobb rendelkezésre állást érheti el felhőnkben. További technikai részletek felhő témájú tematikus oldalunkon: Cloud.hu Technológia

 

Dedikált erőforrások

 

Garantáljuk, hogy az EZIT felhőben vásárolt erőforrása mindig rendelkezésére áll, sok más szolgáltatóval ellentétben nálunk semmilyen szinten nincs túlértékesítés. A csomagban megvásárolt erőforrásból a CPU a minimálisan garantáltan elérhető processzoridőt jelöli, az aktuális kiszolgálón szabadon lévő erőforrások arányában a felhasználás nincs korlátozva.

hirdetes

 

100-nál is több választható rendszerkép

 

Akár Linux akár Windows alapú virtuális gépre van szüksége, nálunk megtalálja a megfelelő verziót vagy disztribúciót. Az irányítópulton rendelkezésre áll még sok célrendszerkép is, mellyel egy kattintással készíthet kiszolgálót speciális célokra (CMS-ek, CRM rendszerek stb).

 

Költséghatékony válasz az IT erőforrás kérdésekre

 

A felhő legnagyobb újítása, hogy a szükséges erőforrásokhoz igazodva a lehető legpontosabban be tudja állítani virtuális gépének kiosztott erőforrásait és így csak azért kell fizessen, amelyet tényelgesen használ. Az EZIT (és Cloud.hu) rendszerében lehetőség van manuális és automatikus skálázásra is, így költése a tényleges erőforrás igényét követheti.

 

Ha bármilyen kérdése lenne szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérjük keressen fel minket honlapunkon.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert... Tovább

Kávézó Budapesten

A tökéletes kávézó Budapesten mindenkinek más jelent, abban azonban egyetérthetünk, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 176

Átlagos értékelés: 4.9

kreatív