Virtuális adatközpont a felhőben

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Virtuális adatközpont a felhőben

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Virtuális adatközpont a felhőben


2014/04/08

Sok alkalmazás esetében felmerül, hogy a terhelés nagyon ingadozó, ám a kiszolgáláshoz a beruházást úgy kell megtenni, hogy a terhelés csúcsidőben se okozzon fennakadást. Erre az igényre született meg az EZIT óradíjas elszámolású használat alapú automatikusan skálázódó felhője, amelyben virtuális gépe erőforrás felhasználása folyamatosan monitorozva van, és a szervereknek kiosztott erőforrás automatikusan tud a felhasználást követve skálázódni, a díj pedig az aktuálisan felhasznált erőforrás alapján óránként van meghatározva.

Virtuális adatközpont a felhőben

HOGYAN MŰKÖDIK AZ AUTOSKÁLÁZÁS?

Virtual Data Center megoldásunk nagy előnye az automatikus skálázódás, amely két módon, horizontálisan és vertikálisan tud működni.

 

Vertikális skálázás: Ezzel a módszerrel rendszerünkben megadhat limiteket, amelyet elérve a kontroller az adott virtuális gép erőforrásait fogja megemelni vagy lecsökkenteni követve a felhasználást. Ezzel a kiszolgálás egy virtuális gépen marad, melynek erőforrása dinamikusan változik.

Horizontális skálázás: A horizontális skálázás esetében a kiszolgálás több virtuális gépről párhuzamosan történik, amelyeknek mérete statikus. Az aktuálisan futó virtuális gépek erőforrásainak felhasználása esetén előre beállított limiteknél a rendszer újabb klón gépeket hoz létre és állít be a kiszolgáláshoz, az erőforrásigény csökkenésekor pedig törli ezeket.

 

AZ ÓRADÍJAS ELSZÁMOLÁS RÉSZLETEI

A legnagyobb költséghatékonyságot dinamikusan változó erőforrás felhasználás mellett úgy lehet elérni, ha mindig csak azért fizetünk, amit az adott pillanatban felhasználunk. Ezt az EZIT (és Cloud.hu) rendszerében órás egységekben határoztuk meg. Minden felhasználható erőforrás egységekre van osztva, valamint minden ilyen egységnek meghatározott óradíja van. Az adott órában felhasznált erőforrás egységek óradíja adja ki a teljes óradíjat, és az egy hónapban összesen felhasznált óradíjak összege lesz a kifizetendő havidíj.

 

MEKKORA ERŐFORRÁST VEHETEK IGÉNYBE?

A Virtual Data Center szolgáltatásunk keretében egy minimális havidíjat állapítottunk meg, mely akkor is fizetendő, ha az óradíjak összege ezt nem éri el. Az alábbi táblázatban megtalálhatja a felhasználható erőforrások limitjét.

 

AZ EZIT FELHŐ TULAJDONSÁGAI

100% Automatizált rendszer

 

Rendszerünkben a megrendeléstől a virtuális gép létrehozásáig minden teljesen automatizált, a megrendelés után érkező díjbekérőt kifizetve hozzáférése azonnal létrejön, első virtuális gépét akár 5 perc múlva már használhatja is.

 

Fejlett infrastruktúra

 

Az EZIT felhő infrastruktúrája az egyik legfejlettebb virtualizációs rendszer, amely hazánkban publikusan elérhető. A teljes redundanciának és a komponensek minőségének köszönhetően a lehető legnagyobb rendelkezésre állást érheti el felhőnkben. További technikai részletek felhő témájú tematikus oldalunkon: Cloud.hu Technológia

 

Dedikált erőforrások

 

Garantáljuk, hogy az EZIT felhőben vásárolt erőforrása mindig rendelkezésére áll, sok más szolgáltatóval ellentétben nálunk semmilyen szinten nincs túlértékesítés. A csomagban megvásárolt erőforrásból a CPU a minimálisan garantáltan elérhető processzoridőt jelöli, az aktuális kiszolgálón szabadon lévő erőforrások arányában a felhasználás nincs korlátozva.

 

100-nál is több választható rendszerkép

 

Akár Linux akár Windows alapú virtuális gépre van szüksége, nálunk megtalálja a megfelelő verziót vagy disztribúciót. Az irányítópulton rendelkezésre áll még sok célrendszerkép is, mellyel egy kattintással készíthet kiszolgálót speciális célokra (CMS-ek, CRM rendszerek stb).

 

Költséghatékony válasz az IT erőforrás kérdésekre

 

A felhő legnagyobb újítása, hogy a szükséges erőforrásokhoz igazodva a lehető legpontosabban be tudja állítani virtuális gépének kiosztott erőforrásait és így csak azért kell fizessen, amelyet tényelgesen használ. Az EZIT (és Cloud.hu) rendszerében lehetőség van manuális és automatikus skálázásra is, így költése a tényleges erőforrás igényét követheti.

 

Ha bármilyen kérdése lenne szolgáltatásainkkal kapcsolatban, kérjük keressen fel minket honlapunkon.


kreatívKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Negatív csapás

 Cirkálásnál a céltól távolodó, de magasságot gyûjtõ szakasz.

Luftkaszni

A luftkaszni jelentése légkamra. Ezek olyan légmentes zárt kamrák a hajóban, amik...

Sajtótájékoztató helyszín

A tökéletes sajtótájékoztató helyszín olyan megfelelő technikai háttérrel rendelkezik,...

Manőver

A hajóval végrehajtott mûveletek, mozdulatok neve.

Balatongyörök Hajóállomás

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Balatoni Hajózási Zrt....
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.