notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Visszatekintés 2014-re - Ezekre a szavakra kerestek a legtöbben

hirdetes

2014-ben ezekre a szavakra kerestek a legtöbben

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2014-ben rengeteg minden történt, szerintem nagyon felkavaró év volt tele válságokkal és sorsfordító pillanatokkal, amiken nem lehet csak úgy átsiklani. Összefoglaltuk, hogy mi minden történt ebben az évben, nézzétek meg ti is!

A legnépszerűbb keresések 2014-ben

Az Eurovízós Dalfesztivál nyertese, Conchita Wurst

Miután ez a szakállas hölgyemény – aki igazából egy férfi – nyerte meg az Eurovíziós Dalfesztivált, az egész világ figyelmét felkeltette. Idén Koppenhágában tartották ezt a világszerte híres eseményt, ami már önmagában 120 millió keresést eredményezett. Összesen 37 ország vett részt rajta és közülük Ausztria került ki győztesen ezzel a különleges versenyzővel, aki a Rise like a phoenix című számmal aratott elsöprő sikert.

 

Robin Williams

Szerintem nincs olyan ember ezen a bolygón, aki ne hallotta volna ennek a zseniális művésznek a dalait. Robin Williams 2014. augusztus 14-én hunyt el és eddigi élete során rengeteg mindent tett le az asztalra: nemcsak világhírű zenész volt, de hihetetlenül jó színész is, aki megkapta az Oscar-díjat a Good Will Hunting című filmben nyújtott alakításáért: ő lett a legjobb férfi mellékszereplő. Robin Williams és minden, ami vele kapcsolatos a filmjeitől kezdve a halála okáig rengeteg keresést kapott ebben az évben.

A legnépszerűbb keresések 2014-ben

Ebola-járvány

Tavasszal kitört minden idők legnagyobb Ebola járványa Afrikában. A rémület és az ijedtség az egész világot bejárta, főleg amikor rájöttek az emberek, hogy nem lesz olyan egyszerű megfékezni a betegség terjedését, sőt, örülhetünk, ha ép bőrrel megússzuk. Októberben 76-szor többen kerestek rá az Ebola szóra, mint márciusban, amikor az első hírek érkeztek a járványról. A keresés akkor sokszorozódott meg, amikor Afrikán kívül is megjelentek az első fertőzöttek.

 

Konfliktusok és válságok

2014 a konfliktusok éve volt, hisz szinte nem volt olyan pont ezen a bolygón, ahol ne lett volna valamilyen összetűzés akár háborúk, akár politikai csatározás szintjén. Az ukrán-orosz konfliktus ugyan már tavaly elkezdődött, de azóta csak súlyosabb lett, ezért amikor ez a konfliktus kibontakozott, nyolcszorosára növekedett  a „hol van krím” keresés, a „tűzszünet” szóra való keresés pedig megduplázódott a tavalyihoz képest. Viszont az embereket nemcsak ez a háború foglalkoztatta, mert a Közel-Keleten sincs béke. A legtöbben ezeket a kulcsszavakat írták be a Google-be: Izrael, Palesztina, Szíria, Irak és Dél-Szudán.

A legnépszerűbb keresések 2014-ben

A holdra az idei évben kétszer annyian kerestek rá, mint a napra. Ennek az lehet az oka, hogy ebben az évben két holdfogyatkozás is volt áprilisban és októberben. Idén kifejezetten nagy érdeklődést mutattak az emberek világszerte a vörös hold és a NASA iránt, aminek a Mars közelében elsuhanó üstökös – ami hatalmas károkat tehetett volna az ottani űrszondákban – és az Apollo 11 landolásának évfordulója volt az oka.

A legnépszerűbb keresések 2014-ben

2014 legfurcsább kérdései közül a „Hogyan kell teleportálni?” lett az első helyezett, viszont ezt követi a „Hol vagyok?”, amit emberek milliói tettek fel szerte a világon. Bár ez utóbbi kétségtelenül értelmesebb, hisz nem lehet mindenkinek jó a tájékozódó képessége. Ezt a kérdést követi a „hol”, majd a „Hol van szocsi”.

 

Az internet csodái: szelfi tippek

Azt gondolnánk, hogy csak a csajok szeretnek a telefonjuk előtt pózolni, hogy minél jobb képeket tehessenek fel magukról a világhálóra. Súlyos tévedés, ugyanis legtöbbször a „fiú szelfi tippek”-re kerestek rá, míg a „lány szelfi tippek”-re szinte soha. Már szerintem nincs olyan ember a bolygón, akinek ne lenne legalább egy szelfi képe, de lassan ugyanez elmondható lesz a majmokról is. Ez az őrület 2013-ban kezdődött el, de azóta jobban terjed, mint az Ebola.

A legnépszerűbb keresések 2014-ben

Az idei év legsikeresebb játéka, amit emberek milliói töltöttek le a telefonjukra a Flappy Bird volt, amit mindössze egyetlen hétvége alatt készítettek, ma meg még a világ legdrágább játékát is lepipálta. A Flappy Bird után viszont a Flappy Bird csalásokra kerestek rá a legtöbben.

 

Színes gumikarkötők

Nemcsak a Flappy Bird volt az egyetlen őrület, ami 2014-ben rabul ejtette az embereket, hanem ott vannak a színes gumikarkötők is, amire több millióan kerestek rá világszerte.

Gumikarkötő

Forrás: google/trends/2014/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kieler

A kielerek a tőkesúlyos hajók. Nem uszonyt(svert) használnak, hanem tőkesúlyt. Tovább

Videoton Yacht Club, Balatonalmádi

A Balaton keleti medencéjének északi partján található a Videoton Yacht Club ... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 129

Átlagos értékelés: 4.8

kreatív