Vitorlás Európa-bajnokság Balatonfüreden

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 22-es Binnenyolle Európa-bajnokság

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

22-es Binnenyolle Európa-bajnokság


2010/08/23

Forrás: Dávid Júlia

Meghiúsulni látszott álmot vált most valóra a Balatonfürdei Yacht Club azzal, hogy a 71 évvel ezelőtt elmaradt Európa-bajnokságot 2010. augusztus 24-e és 26-a között rendezi meg Balatonfüreden.  1939-ben, a II. világháború miatt sajnos elmaradt a 22-es Binnenyolle kontinensviadal. Most 3 nemzet (magyar, német, osztrák) versenyzői állnak majd rajthoz  ezekkel a csodálatos fahajókkal, melyek valóban a vitorlázás hőskorát idézik.
 

Az Eb hivatalosan augusztus 24-én, kedden veszi kezdetét, de már érkeznek külföldről az egységek. A tervek szerint hat pályafutamot és egy túrafutamot kell teljesíteni a versenyzőknek. Ez a hajótípus az 1900-as években meglehetősen elterjedt volt a Balatonon, hiszen a középosztály számára is elérhetővé tette a vitorlázás örömeit. A Nyugat-Európában is népszerűvé vált 22 m2-es verseny yollét a füredi Hajógyár kezdte el gyártani 1928-ban és egy évvel később már bajnokságot is rendeztek, ahol akkor Heinrich Tibor győzött. Kiválóságát mutatja az is, hogy ezt követően még hat alkalommal nyerte el a magyar bajnoki címet. 1945-ben Ausztriában folytatta vitorlázó karrierjét és egymás után nyerte a versenyeket Wörther See-n.
Nagy elismerés volt a magyar vitorlás sport számára, amikor felkérték, hogy 1939-ben rendezze meg a 22-es verseny yolle Európa-bajnokságát. A Hajógyár 12 darab úgynevezett szappan yollét gyártott le, de a kitört háború miatt ez az esemény sajnos elmaradt.


Most 2010-ben a Balatonfüredi Yacht Club elnyerte a verseny rendezés jogát, így augusztus 24-e és 26-a között mérettethetik meg magukat az indulók a 22-es Binnenyolle Európa-bajnokságon.


A rendező Balatonfüredi Yacht Clubról:


Európa egyik legrégebbi vitorlás klubját a Balatonfüredi Yacht Clubot 1867-ben alapították. A klub megalakulás óta nagy hangsúly fektet a versenyzésre, kiemelten foglalkozik az utánpótlás neveléssel, a tagok döntő része jelenleg is aktív versenyző. A klub 16. éve folyamatosan a legeredményesebb hazai vitorlás egyesület. A pontszerző helyek több mint felét az ifjúsági sportolók szerzik. A 2012-es olimpiára egy nagyon határozott és komoly program kezdődött el. Négy hajóosztályban sikeres és a sport iránt elkötelezett, tehetséges fiatalok kezdték meg a felkészülést. A Balatonfüredi Yacht Club 2009-ben, a Magyar Sport napja alkalmából a sport területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Magyar Sportért emlékérem EZÜST FOKOZATÁT kapta.


Sajtó információ: Solymos Dóra
E-mail: solymos.dora@byc.hu
Mobil: 06 70 6263658
www.byc.hu
 

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

merev forstag

Rögzíti a hajó orrát az árbochoz, egy alumínium, vagy műanyag profilban drótkötél...

Művészeti előadás

A művészeti előadás a művészetek teljes körét átfogó bemutató, beszélgetés, s egyfajta...

Balatonföldvár Vitorláskikötő

A Balaton nyugati medencéjének délii partján található a Balatoni Hajózási. Zrt....

Halzolás

A halzolás meghatározását lásd a perdülés szótárszónál.

Reacher

Reacher: Könnyű anyagból szabott, nagy, háromszögletű vitorla, éles, félszeles menetekre.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.